Review: Lenovo Yoga 520

Sinds enkele weken heb ik een nieuwe laptop: de Lenovo Yoga 520. In dit artikel vertel ik je wat deze laptop bijzonder maakt en natuurlijk hoe ‘ie bevalt.

2 in 1 laptop Lenovo Yoga 520

Het is mijn eerste 2 in 1 laptop: dat houdt in dat deze laptop tegelijkertijd een tablet is. Het 14 inch beeldscherm heeft een full HD-resolutie van 1920 x 1080 pixels, is 360 graden kantelbaar en je kunt hem in verschillende standen zetten. Zo kun je je scherm laten zien aan anderen door ‘m in de tentstand te zetten. Ik vind dit superhandig, zet ‘m op tafel en zo kun je bijvoorbeeld films of tutorials kijken vanaf de bank met anderen!

Ook bouw je ‘m heel makkelijk om tot tablet: klap het toetsenbord helemaal plat. Ideaal voor onderweg in de trein bijvoorbeeld. Het toetsenbord sluit zichzelf af wanneer je ‘m op die manier om klapt.

Compact en licht

Wat een verschil met de laptop die ik hiervoor had die me ervan weerhield om die makkelijk mee te nemen om buiten te deur te werken. Daar gaat verandering in komen: deze beauty weegt slechts 1,7 kilo en is 1,9 cm. dik. Dat gaat makkelijk in mijn tas!

Windows 10

Het besturingssysteem is Windows 10 Home.

Vingerafdrukscanner

Je hoeft geen wachtwoorden in te vullen om je aan te melden. Dit gaat bij deze laptop met Windows Hello, een aanraking met je vinger op het speciale vlak op het toetsenbord is voldoende. Ideaal en wel zo veilig: je vingerafdruk is immers uniek!

Beeldscherm

Een groot voordeel is het full HD IPS paneel dat vanuit elke hoek de heldere ware kleuren laat zien. Er zit een webcam in ingebouwd en wat ik heel bijzonder vind aan het beeldscherm is dat het touchscreen is. Ik was van tevoren bang dat het scherm al snel vol vingerafdrukken zou zitten, dat hield me ook tegen om eerder voor een touchscreen te kiezen. Maar het valt met de vingerafdrukken erg mee, veel minder dan bij mijn iPad bijvoorbeeld die ik echt vaak moet afnemen.

Windows Ink

Even snel een notitie schrijven of je creatief uitleven met illustraties en tekeningen? Geen probleem.

Gedoe met inscannen is voorbij: je kunt met Windows Ink direct op het scherm tekenen en je notities en creaties opslaan op verschillende manieren. Dat is nog eens handig!

Verlicht toetsenbord

Wat prettig is aan deze laptop is de backlighting. Dit houdt in dat het toetsenbord wordt verlicht zodat je ‘m in donkere omstandigheden ook prima kunt gebruiken.

Beste getest door de Consumentenbond

Deze laptop is onlangs als beste uit de bus gekomen in de categorie 14 inch laptops.

Oordeel

Mijn oordeel is na het gebruik van deze laptop na een aantal weken zeer positief. Wat een verschil met de laptop die ik hiervoor had! Een aantal punten waarom ik ‘m iedereen aan zou raden:

  • de laptop is stil
  • het opstarten en afsluiten gaat heel snel
  • dat het beeldscherm de touchscreen functie heeft vind ik een groot pluspunt. In sommige gevallen wil ik ook bediening via een toetsenbord en dat kan dus gewoon hiermee. Top!
  • de laptop is lichtgewicht en makkelijk mee te nemen. Ik kocht er een toffe hoes bij om de laptop tegen krassen te beschermen.
  • de beeldkwaliteit is ontzettend mooi: de beelden zijn helder en kleurrijk.
  • het scherm is 180 graden kantelbaar. Ideaal voor tijdens het koken en bakken in de keuken, waardoor ik vanaf elke hoek toch het scherm kan plaatsen zoals het op dat moment uit komt.
  • de prijs: voor wat deze 2 in 1 laptop allemaal biedt, vind ik deze echt heel redelijk!

Nadelen?

Zijn er dan helemaal geen nadelen? Ik vind het jammer dat er geen numeriek toetsenbord op zit. Maar verder ben ik helemaal tevreden.

Kijk voor meer informatie over deze 2 in 1 laptop op de website van Coolblue. Vandaag besteld, morgen in huis!

Dit artikel is in samenwerking met Coolblue geschreven.

Advertisement

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer