Life Lately #33

Weer even flink wennen na bijna twee weken in het zonnige mooie Florida. Zeker weer fijn om thuis te zijn bij onze lieve katten, maar een beetje opstarten is het weer wel. Tijd voor Life Lately deel 33!

Jetlag

Heen nooit last van, vanwege het gunstige terug in de tijd en alle adrenaline, maar de periode na het reizen terug naar Nederland: mijn lichaam reageert er heftig op. Ik had dan ook een pittige jetlag ruim een week nadat we weer terug waren. En toch een beetje een gat ook: dat waar we zo intens naartoe leefden is gewoon voorbij. Al die vele Amerika/Walt Disney World vlogs die we samen keken op de bank als voorbereiding en de TikToks met leuke tips, de vakantie zit er nu echt weer op!

Voedselkastje

Je ziet ze steeds vaker: minibiebs maar ook voedselkastjes. In onze buurt ken ik er twee, waarbij ik er bij eentje regelmatig voedsel neerzet dat wij niet op krijgen of bijna over datum is. En dan vind ik het altijd zo’n triest gezicht als zo’n kastje als ik aan kom helemaal leeg is of alleen troep ligt. Er zijn meerdere organisaties die voedselkastjes beheren, kijk bijvoorbeeld op deze website om te zien of er eentje bij jou in de buurt is.

Efteling

Fabien had na onze vakantie nog een week vrij en hebben we nog wat leuke dingen ondernomen in die week, om een beetje af te kicken van Walt Disney World. En zo gingen we op een grijze woensdag naar de fijne Efteling, waar we een jaarabonnement van hebben. Het is nog steeds Winter Efteling voor een groot gedeelte. Heeft ook wel wat!

België

De dag erna op donderdag gingen we een dagje naar België. We begonnen bij één van mijn favoriete winkels Maisons du Monde.

Veel was nieuw maar prijzig en niet helemaal mijn smaak. Wel kocht ik deze smalle deurmat, de katten zijn dol op zulke matjes om op te liggen en hun nageltjes in te zetten!

Daarna reden we naar Wijnegem, dat is een groot winkelcentrum vlakbij Antwerpen. Ik heb daar maar één foto gemaakt besef ik me nu!

Toen reden we naar Carrefour, vaste prik voor we weer richting huis gaan na een bezoek aan België. Het is een grote supermarkt, eigenlijk meer hypermarchee waar je van alles kunt kopen. Van spulletjes voor in huis tot boeken en van levensmiddelen tot kleding.

Ik hield het dit keer bij een kleine aankoop die bestond uit de gloednieuwe vegan Babybel (heel lekker en nog niet in Nederland te koop) en een voorraadje chai.

Benieuwd waar wij nog meer naartoe gaan tijdens dagjes naar België? Dat heb ik beschreven in dit artikel!

Pigment be gone

Al vele jaren heb ik er last van: pigmentvlekken. Zo vervelend. Ooit ontstaan door hormonen in de pil in combinatie met zonlicht en sindsdien probeerde ik er alles aan om er vanaf te komen. Behandelingen bij een schoonheidsspecialist, zalfjes, peperdure anti-pigmentsticks, noem maar op. Soms hielp het een beetje. Sinds eind vorig jaar sta ik onder behandeling van een huidtherapeute bij Skintastics hier in Rotterdam (tegenover metrohalte Oostplein) en daar heb ik eindelijk het gevoel bij dat ik van mijn vervelende pigmentvlekken verlost ga worden! Ze zijn al voor het grootste gedeelte weg dankzij microneedling en laser, wat fijn is. Binnenkort krijg ik er weer een behandeling en hopelijk ben ik er dan vanaf! Pijnlijk, maar het zo waard.

Rotterdamse Oogst

Zo leuk en echt een aanrader als je eens op een zaterdag in Rotterdam bent: de Oogstmarkt aan het Noordplein. Dat is een kleine maar fijne markt met lokale producten van ondernemers uit een straal van 50 km. om de stad. Vers en gezond voedsel waarvan een heleboel vegan is! Zo is de kraam Vegan Supplì met alleen maar vegan Italiaanse producten, Epicurieus met vegan gebak en andere zoete lekkernijen en Clark Fermentation met onder andere kombucha en kimchi. Het is zo leuk om steeds iets anders te proberen, dit keer gingen we voor een broodje van Falafval, dat is falafel gemaak van restgroenten. Superlekker!

Eerdere delen van de serie Life Lately kun je hieronder vinden:

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer