Life Lately #28 – Koningsdag, een nieuwe kapper gevonden en de lekkerste vegan dumplings

Mag je een artikelreeks nieuw leven inblazen na bijna vier jaar? Ach, ik doe het gewoon. Ik heb getwijfeld om een heel nieuwe serie met een nieuwe naam te beginnen, maar hou het lekker bij mijn vertrouwde Life Lately reeks: alles wat ik kwijt wil wat niet in de andere rubrieken past hier op de website. Blogs zoals in the old days: van alles over wat ik mee maak en waar ik over denk. Ik merkte dat ik er weer behoefte aan begon te krijgen na zo lang, dus here we go. Life Lately deel 28!

Maandag 25 april 2022

Oh wat maakt mij dit blij: de gedachte dat in supermarkten door heel Nederland mensen boodschappen doen met een Wat eet je dan wel tas. Echt, mijn hart maakt een sprongetje iedere keer wanneer ik een kassa gerinkel geluidje hoor: dat is een seintje voor Etsy verkopers via de app op je telefoon dat je een nieuwe verkoop hebt. Dwars door de podcast of muziek die ik luister terwijl ik sta te koken: ka-ching. Dan doe ik echt letterlijk even een happy dance. Om het geld gaat het mij niet, sterker nog: ik verdien er letterlijk niets aan. De tasjes liggen er al zo lang, het kwam er maar niet van en nu gaan ze eindelijk naar nieuwe eigenaren. Wil jij ook boodschappen doen in stijl en een mooie vegan boodschap verspreiden? Bestel dan een Wat eet je dan wel tas, momenteel betaal je alleen de verzendkosten. Het zijn namelijk tasjes met een klein foutje, of stikseltje scheef: iets dat ervoor zorgde dat ik het een buitenbeentje vind.

Vandaag ging er weer een hele stapel enveloppen met tasjes op de post. Yay!

Woensdag 27 april 2022

Koningsdag vandaag! Ik heb er niet heel veel mee, maar vind het altijd wel leuk om een kijkje te nemen op een vrijmarkt. Zo gaan Fabien en ik sinds een paar jaar hier meestal de wijk in het Rozenburgpark in Rotterdam Kralingen. Daar kun je best goede koopjes scoren als je goed zoekt. En de sfeer is er fijn! Helaas vonden we niks moois deze keer, maar het was fijn even rond te struinen.

Herkenning bij de foto rechts onderin: dat wit rode plastic tasje is minstens 17 jaar oud, want zoveel jaar geleden is het dat Koopcentrum den Toom sloot, de supermarkt van mijn ouders! Zo leuk er af en toe dingen van tegen te komen op een vrijmarkt als deze of in de kringloop.

Later die dag maakten we nog een rondje door het kneiterdrukke Rotterdam centrum langs de vele kraampjes en kleedjes. Zo druk dat het eigenlijk niet te doen was, dus gingen we snel weer huiswaarts.

Donderdag 28 april 2022

Even boodschappen doen bij Jumbo. Ah fijn, er is weer zonnebloemolie! Oh, wow, never mind: een gewone fles met 1 liter kost nu maar liefst € 4,49. Krankzinnig! Ik gebruikte het heel regelmatig, om zelf vegan mayonaise mee te maken bijvoorbeeld of om te frituren. Maar voor deze prijs, nah ik gebruik wel een andere olie! Ik kreeg trouwens wel tips door via Instagram nadat ik dit deelde dat de Aldi ze tegen schappelijke prijs heeft en dat het bij de Turkse supermarkt ook nog wel te betalen is. Daar moet ik nog een kijkje nemen!

Later vandaag kreeg ik post: de nieuwste roman van Ilja Gort, gesigneerd en met een grappige boekenlegger in de vorm van een wijnfles! Zo tof! Ik hou van de schrijfstijl van Ilja, het leest prettig weg en je waant je echt even in de Franse wijngaarden. Zin om dit boek te lezen!

Sowieso: nieuwe boeken, mijn hart gaat er sneller van kloppen. Ik lees ook wel e-books op mijn Kobo ereader maar eerlijk: er gaat niets boven een ouderwets papieren boek. Ik vind het grote voordeel daaraan dat je werkelijk voelt hoe ver je bent in een boek. Het heeft iets. Ik hou er gewoon van en heb ook een zwak voor mooie covers. Er ligt inmiddels een aardig stapeltje nieuwe verse boeken op me te wachten trouwens, in sommige ben ik al begonnen. Ik lees altijd van alles door elkaar, net in welke bui ik op dat moment ben:

Bovenstaande links zijn affiliate links en dat houdt in dat wanneer jij klikt op een artikel en vervolgens dat artikel of wat dan ook op bol.com (cadeaukaarten uitgezonderd) ik daar een klein percentage over krijg. Dat geld gebruik ik vervolgens voor alles wat er bij het maken van de content op wateetjedanwel.nl komt kijken: denk hierbij aan de hosting en het technische onderhoud van de website en de boodschappen voor het ontwikkelingen van alle lekkere recepten!

Een tijd geleden kondigde mijn kapper aan dat het filiaal in Rotterdam werd opgeheven. Ik zou dan met het OV best lang moeten reizen, dus helaas: ik ging op zoek naar een nieuwe kapper. Zag er tegenop, want het was jaren geleden al een zoektocht naar een fijne en nu moest ik weer opnieuw zoeken. Na een rondje Google kwam ik terecht bij Salon Lily en die salon is duurzaam en vegan friendly. Daar bestaan er meerdere van, maar de prijslijst van deze salon deed me in tegenstelling tot die andere niet van mijn stoel vallen. Die viel erg mee! En wat ben ik blij dat ik voor deze salon gekozen heb: wat een fijne ontdekking.

De salon is gevestigd in de leuke straat Zwaanshals met allerlei toffe winkels en de kapster die mijn haar kleurde is zelf ook veganist (vraag naar Alicia en doe haar de groetjes!) en de sfeer is heel relaxed. En hallo: heel lekkere koffie met havermelk. Fantastisch toch?

Er wordt goed met je meegedacht wat de behandeling betreft en ik was gewoon ontzettend tevreden over het kleuren! Tijdens de behandeling besloot ik om het ook maar meteen in model te laten knippen. Helaas was daar geen tijd meer voor, maar kon ik daar een paar dagen later voor terecht.

Vrijdag 29 april 2022

Vandaag deed ik nog een fijne ontdekking in eigen stad: in de Markthal. Je loopt het tentje zo voorbij want het is best klein en trekt niet veel aandacht, maar wat mij betreft is dit een verborgen parel. Uncle Wang: hier aten Fabien en ik zalige vegan dumplings. Ze zijn gevuld met vermicelli, bok choy en champignons en zijn een echte smaakexplosie.

In de avond heb ik een afspraak bij de pedicure aan de andere kant van de stad. Op de weg terug naar huis neem ik deze foto vanuit de tram. Ik vind dit altijd zo’n mooi stuk waarbij de tram de Erasmusbrug over rijdt!

Zaterdag 30 april 2022

Een relax dag vandaag. Af en toe berg ik bepaald speelgoed voor de katten op waar ze niet echt meer naar omkijken. Haal ik het een tijdje erna weer tevoorschijn, dan zijn ze er weer even helemaal gek mee. Zo ook met dit tentje voor nog geen 4 euro bij Zooplus, het is een groot succes evenals de knispertunnel. Trouwens, bestel je ook wel eens bij Zooplus? Maak het dan je gewoonte om voortaan eerst naar de website van Zwerfkat in Nood te gaan. Bovenaan zie je een banner van Zooplus, klik daarop en plaats je bestelling zoals je altijd doet. Door deze klik op de banner krijgt Zwerfkat in Nood een percentage van je bestelling. Kleine moeite, groot plezier!

Maandag 2 mei 2022

Wow, het is gewoon alweer mei. Wat gaat het jaar snel voorbij! Vandaag werk ik voor een groot deel achter de computer. Ik werk ideetjes uit voor een samenwerking en schrijf een aantal artikelen en recepten voor op de website. En eindelijk heb ik ‘m gevonden: de vegan chocolade van Jumbo in de nieuwe smaak cranberry haverkoek classic. Deze is helemaal goedgekeurd. Beter ga ik ‘m maar niet te vaak kopen, want deze reep redde het einde van de middag niet. Erbij maakte ik een lekkere matcha latte.

Dinsdag 3 mei 2022

Ik ben weer te vinden in de kapsalon om het weer in model te laten knippen. Altijd zo fijn wanneer dat weer is gedaan.

Tot zover dit deel van Life Lately. Tot de volgende! En kijk voor eerdere delen hieronder!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

3 reacties

 • Reply simone van Tol

  Wat leuk zo, een kijkje in je leven!! Fijn dat je de rubriek weer nieuw leven hebt ingeblazen!

  6 mei 2022 at 14:19
  • Reply Suzanne

   Wat leuk om te lezen, dank je wel Simone!

   6 mei 2022 at 14:22
 • Reply Ellen

  Zeker leuk!! weer mee doorgaan hoor :-))

  6 mei 2022 at 15:56
 • reageer