Life Lately #11

Bijna april! Tijd voor een nieuwe Life Lately met onder andere plotselinge zorgen om mijn gezondheid, kriebels om weer eens te tekenen en toffe tweedehands vondsten!

Woensdag 15 maart 2017
Het begint nu echt ineens lente-achtig weer te worden. Vandaag gaan de balkondeuren voor het eerst weer eens open, dat is lang geleden! Dat katten komen het hele jaar door op het balkon in de kattenren maar zo met de deuren open is het ineens heel anders. Heerlijk! En wat ben ik toch blij met de kattenren, die ik in fases heb laten bouwen. Een behoorlijke rib uit mijn lijf, maar iedere cent waard geweest. Ik zal er binnenkort eens een artikel aan wijden, note to self!

Bonbon en Sambal genieten van de frisse buitenlucht in de kattenren

Iets minder fijn: ik maak me een beetje zorgen. Of eigenlijk: zeg maar gerust heel erg. Ik heb al ruim een week wat plekjes op mijn schouder, die begonnen als een soort pukkeltjes maar niet weggingen maar alleen maar erger leken te worden. Ook het gebied erom heen begint zeer te doen. Ik weet het: niet Googlen bij lichamelijke klachten. Maar ja… Ik bel de huisarts en kan gelukkig ‘s middags terecht. Intussen Google ik nog wat verder en word met de minuut somberder. Ik ben er zo bang voor: is dit… Het lijkt er wel op. Afbeeldingen bekijken, met een spiegeltje nog eens kijken naar de plekjes en damn, het lijkt er wel precies op hoor.

Met lood in mijn schoenen ga ik naar de huisarts waar ik mijn verhaal doe. De huisarts neemt een kijkje en stelt me direct gerust. ‘Het is heel vervelend, maar het is niet ernstig. Je hebt gordelroos en dat gaat weer over’. Alsof ik wakker schrik. Wat? Geen kweekjes? Geen bloedonderzoek? Het is geen k, ik mag gewoon zo naar huis, wat? ‘Gordeloos is een virus dat wordt veroorzaakt door waterpokken en is een infectie van de zenuwen van de huid. Dit virus wordt nu als het ware gereactiveerd en uit zich nu waarschijnlijk je weerstand wat lager is.’ Eigenlijk hoor ik de helft nog maar. Yes! Als dat alles is, zalf, pillen whatever, bring it on doc!

Ik krijg een goedje mee dat de vervelende ontstekende bultjes zal doen laten verminderen. Het kan even duren, maar het zal weg gaan. Blij!

Links de pijnlijke plekjes en rechts het goedje dat ze helpt te laten verdwijnen

Door alles zou ik bijna vergeten dat we vandaag mogen stemmen voor de Tweede Kamer verkiezingen! Samen met Fabien ga ik ‘s avonds richting de stad, om daar op het stadhuis ons stembiljet in te vullen. Te belangrijk om niet te doen!


Vrijdag 17 maart 2017
Vandaag sta ik een groot deel van de dag in de keuken. Ik mag voor Albert Heijn aan de slag met de nieuwe verse pasta- en currysauzen! Dit soort opdrachten vind ik toch zo leuk om te doen: iets lekkers maken met een product waar ik helemaal achter sta. Want dat doe ik oprecht: deze sauzen zijn ideaal voor wanneer je weinig tijd hebt maar ook lekker en vooral gezond wil eten. Ik ben als eerste met één van de 4 verse pastasauzen aan de gang gegaan. Het resulteerde in twee heerlijke gerechten: gnocchi en lasagne. Binnenkort kun je zien wat ik met één van de 4 currysauzen ga maken. Bonbon vond het ook reuze interessant allemaal!

Zaterdag 18 maart 2017
Vandaag is een rustige dag. Fabien en ik gaan naar de stad en wandelen wat rond. Heerlijk vind ik dat: een niks moet maar alles kan in eigen stad. We gaan naar Pull and Bear waar ik een heerlijk luchtje koop genaamd 1991.

We lunchen in de StationsHuiskamer op Rotterdam Centraal. Het is de eerste keer dat we hier zijn, wat is het hier leuk! En wat een fijn uitzicht heb je hier over de stationshal. We nemen nog een bakkie koffie na de lunch en kijken naar de mierenhoop van mensen in de zaterdagmiddagdrukte.

We sluiten onze middag in de stad af met een bezoekje aan een winkel waar mijn hart sneller van gaat kloppen: Tony’s Garage Sale. Daar kun je terecht voor mooie en bijzondere vintage items. Ik kijk voornamelijk uit naar de mogelijke ‘blog props’: bordjes, schaaltjes, glazen, dat soort werk. Ik zie in eerste instantie niets echt leuks deze keer tot we bij het weggaan langs een rek lopen waar mijn oog valt op een heel oud koperen pannetje. Must. Have. Heavy breathing, alles. Zes euro armer maar een prachtig pannetje rijker! Tja, wat de één heeft met schoenen en handtassen, heb ik met serviesgoed en keukenspul. Ook een aparte post waardig bedenk ik me nu: mijn best-uit-de-hand-lopende-maar-er-zijn-ergere-dingen-waar-je-verslaafd-aan-kunt-zijn verzameling.

Zondag 19 maart 2017
Vandaag staat er een klus op de agenda waar ik zo tegenop zie: de muur in de achter/eetkamer moet nog geverfd worden. Over de hele muur die loopt van de ene kant naar de andere kant van de etage beneden heb ik zo’n 7 jaar geleden een behangetje laten plaatsen met barok print. Helemaal te gek in mijn single lady prinsessenpaleis. Nu ik alweer een half jaar samenwoon is het tijd voor iets nieuws: iets wat we allebei mooi vinden. We waren het over eens: het wordt wit. Maar toch is de print zelf cool. De oplossing: wit erover heen! En dat geeft gelukkig inderdaad een heel tof en subtiel effect. Als beloning eten we lekker vet en vies op Rotterdam Centraal: even uit de verflucht en hello patatjes en broodje halloumi. Zo onwijs lekker!

Maandag 20 maart 2017
Ineens heb ik weer enorme zin om te tekenen. Ik vind dat zo leuk! Ik probeer om te kijken of het lukt om mijn foto’s te illustreren. Ik ben er best tevreden mee, ja echt leuk dit!

Het uiteindelijke resultaat zie je hieronder, je kunt klikken op de foto’s!

Illustratie: Suzanne den Toom

‘s Middags ga ik naar mijn afspraak bij Tattoo Bob, waar ik bij de huidtherapeute daar mijn alweer zevende afspraak heb voor het weg laten laseren van mijn tattoo. De eerste keer is nu zo’n jaar geleden. Het deed weer aardig zeer, maar gelukkig is het eind in zicht. We hebben een nieuwe afspraak gemaakt voor in mei en daarna stoppen we tijdens de zomer ermee, om de huid dan helemaal tot rust te laten komen en de zon zijn werk te laten doen: kijken hoe de huid er dan uit ziet in september of oktober. Waarschijnlijk is er dan nog 1 behandeling nodig en dan ben ik af van die ongewenste tattoo. Nieuwsgierig naar meer hierover? Hier schreef ik er uitgebreid over.

‘s Avonds ga ik met Fabien naar IKEA. We eten er eerst in het restaurant. Ik kies de vega Zweedse balletjes, die zijn echt heel goed te doen!

Daarna lopen we op ons gemakje door de winkel. Het is een tijd geleden dat ik hier was, dus ik zie veel nieuwe dingen waaronder veel handigheidjes die zijn toegepast in de opstellingen in de showroom. Ik vind het zo geniaal en inspirerend, dat ik ze vastleg. Ik schreef er nadien een blog over met die handigheidjes op een rijtje. Kijk maar!

Dinsdag 21 maart 2017
Vandaag ga ik even wat inkopen doen bij Amazing Oriental. Ik koop daar altijd dingen als vanille extract (in een veel voordeliger grote fles), bakpoeder, noten en dat soort dingen. Ik bekijk het diepvriesschap en verbaas me over hoeveel vegetarische producten je er eigenlijk kunt kopen. Ik koop onder andere vega biefstuk, net echt uitziende worstjes en garnalen. Wordt vervolgd!

Vlak bij huis kom ik deze prachtige boom tegen die er nu op zijn mooist uit ziet. Lente much!

Tussen de middag eet ik een favoriet van dit moment: pistoletjes met plantaardige walnoten ‘boter’ van Becel en de onwijs lekkere pompoenpitkaas van Albert Heijn. Ik zeg het er maar even bij: not sponsored, eigen mening maar neem van mij aan: dit is serieus lekker.

Woensdag 22 maart 2017
Vandaag is Fabien vrij. We beginnen de dag bij de Mac: daar gaan we even een ontbijtje eten. Ik kies de pannenkoekjes, heerlijk! En koffie uiteraard. Het valt me op dat de Mac wel erg veranderd is door de jaren heen. Ik staar verbaasd naar de glazen wanden waarin glazen accubakken staan opgesteld, rijen naast elkaar. In de ene wand staan nepwortelen tentoongesteld, in andere appels en weer anderen tomaten. Ik begrijp hier uit dat de Mac een gezonder imago wil uitstralen. Maar kom op hey, de Mac is a place of guilty pleasures. A place of sin. Waar je een dubbele frietsaus mee bestelt omdat die zo gruwelijk lekker is bij de Franse Frietjes en waar de vegetarische burger trouwens echt heel goed te doen is. Wortels, tomaten en appels? Come on.

We gaan in de ochtend naar mijn favoriete kringloop: die in Rijswijk! Ik ben nog een kringloopnoob, pas sinds ik Fabien leerde kennen vorig jaar maakte ik met die wereld kennis en ben ik ben helemaal om. Niks stoffig. Okay ja, misschien sommige kringloopwinkels en okay, niet alles is een schatkist. Maar het is toch zo leuk om doorheen te struinen, op zoek naar verborgen schatten (lees: blogprops!). Ik ben deze keer goed geslaagd: voor 3 euro mag ik mijn vondsten meenemen. Ik heb een smile op mijn gezicht die er de rest van de dag niet meer af gaat.

Vrijdag 24 maart 2017
Mijn eerste bakkie koffie op het balkon van dit jaar! Ik eet er medjool dadels bij gevuld met amandelpasta en amandelen en bestrooid met cacaopoeder.

Dan de keuken weer in: aan de slag! Dit is hoe de keuken er dan meestal uit ziet en eigenlijk is dit nog netjes! 😀

Zaterdag 25 maart 2017
Om half negen ‘s avonds doe ik de lichten uit en de kaarsen aan: Earth Hour!

Zondag 26 maart 2017
Vandaag ga ik naar Den Haag: lekker winkelen! En dat doe ik onder andere bij Kelly’s Expat Shopping waar je terecht kunt voor Engelse en Amerikaanse levensmiddelen. Het is een klein winkeltje, maar ze hebben best veel. Neem alleen al deze vriezers met vegetarische producten van Quorn en Linda McCartney!

Ook hebben ze bakartikelen die vrij lastig te krijgen zijn in Nederland en heerlijke soorten chocolade, snoep en koekjes.

Nog een winkel waar je terecht kunt voor Engelse waren, dat helaas in oktober dit jaar haar deuren sluit: Marks and Spencer. Ik vind dat zo ontzettend jammer! We besluiten er te lunchen. Helaas zijn er maar weinig vegetarische opties: ik kies voor de gepofte aardappel met witte bonen in tomatensaus en sla. De kaas eet ik niet op, omdat ik niet zeker weet of er vegetarische stremsel in zit.

Aan het eind van de middag nog een bezoek aan de Yoghurt Barn. Ik vind dat zo lekker! Ik kies de special van het moment: de Tony’s met onderin koekkruimels. boerenyoghurt, caramelsaus, granaatappelpitjes en natuurlijk Tony’s melkchocolade. Smullen!

Toen ik dit slaatje van Fabien zag liggen in  de koelkast besefte ik me: ja! Dit is dus zoiets dat ik dan mis, als ik iets moet noemen als vegetariër. Niet dat ik dit elke dag zou eten of dat ik dat vroeger deed: maar ik vind het zo jammer dat er van deze, ik weet het: vreselijk vette en ongezonde slaatjes geen vega varianten zijn! Zelf maken ja natuurlijk, maar dat geldt voor alles. Dit gewoon kunnen kopen voor 50 cent in de supermarkt, het zou wel een guilty pleasure zijn vermoed ik. 🙂 Wel vegetarisch en zelfs vegan zijn deze smoothies van Innocent. En nog superlekker ook! Bonbon lijkt er ook wel oren naar te hebben.

Tot zo ver Life Lately nummer 11!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer