Gesuikerde sinaasappelschillen (met bonus siroop!)

Sinaasappelschillen? Die gooi je toch weg, right? Ja, dat dacht ik dus ook. Tot ik erachter kwam dat je ze heel makkelijk om tot toveren tot een lekkernij dat je gerust snoep kunt noemen: gesuikerde sinaasappelschil of in het Engels: candied orange peels. Leuk om cadeau te doen! Na het inkoken van deze sinaasappelschillen hou je een heerlijke siroop over. Dit smaakt heel lekker op zichzelf met (heet) water en helemaal met wat schijfjes verse gember erbij.

Ingrediënten
2 biologische handsinaasappelen *
240 ml. water
200 gram suiker
extra suiker voor het suikerlaagje

Bereidingswijze
Was de sinaasappelen. Snij de boven- en onderkant er af en zet plat op een snijplank. Snij van boven naar beneden de schil er rondom af. Snij eventueel fruit van de schil af. Snij de schillen in dunne reepjes. Kook deze reepjes voor een minuut of 5 in een pan kokend water. Laat de schillen uitlekken op een rooster. Doe het water en de suiker in een (hapjes)pan en roer door. Breng zachtjes aan de kook en roer tot de suiker is opgelost. Doe de reepjes sinaasappelschil erbij en laat een minuut of 20-25 zachtjes pruttelen tot het suikerwater dik geworden is. Bewaar deze siroop: smaakt heerlijk in cocktails, als thee met eventueel wat verse gember of in sauzen. Leg de reepjes naast elkaar op een rooster en laat of minimaal 2 uur drogen op een rooster of een uurtje in de oven op de laagste stand (bij mij is dit 50 graden). Strooi wat suiker in een diep bord. Haal de reepjes door de suiker. Laat eventueel drogen.

Illustraties © Suzanne den Toom

Recepten met 4 of minder ingrediënten

Kijk ook eens naar

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Jolien

    Ook erg lekker met pure chocola

    18 mei 2017 at 11:44
  • reageer