Aardbeien bounty’s

Toen ik dit recept zag wilde ik eigenlijk meteen de keuken in duiken en dit maken. Kokos, chocolade en aardbeien: what’s not to like? Ik heb ze inmiddels gemaakt en laat je in dit artikel zien hoe!

Ingrediënten
3 1/2 tbsp/25 gram gevriesdroogde aardbeien
1 1/2 cup/125 gram geraspte kokos
150 gram kokoscrème *
2 tbsp/30 ml. kokosolie, gesmolten
1/4 cup/60 ml. maple syrup
1 tsp/5 ml. vanille extract
150 gram pure chocolade **

* ik kocht dit bij Amazing Oriental in een pakje, zie foto hieronder. Je kunt ook een blik kokosmelk op zijn kop zetten in de koelkast voor een nachtje en de kokoscrème die dan bovenin het blik onstaat er uit scheppen.
** hoe hoger het cacao percentage, hoe beter het voor je is

Bereidingswijze
Maal de gevriesdroogde aardbeien fijn met een vijzel of in een keukenmachine en hou een klein beetje ervan apart. Meng de geraspte kokos, maple syrup en kokoscrème in een grote kom. Voeg de kokosolie, vanille extract en fijngemalen gevriesdroogde aardbeien toe en meng alles goed door elkaar. Vorm langwerpige repen van het mengsel, dit gaat het makkelijkst met vochtige handen. Leg de repen op een met bakpapier bekleed bord. Zet de repen in de koelkast tot ze stijf zijn. Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron. Doop de repen in de gesmolten chocolade en leg ze op een met bakpapier bekleed bord of bakplaat. Besprenkel met wat extra chocolade met een vork (of bakkwast) en bestrooi met de apart gehouden gemalen gevriesdroogde aardbeien. Bewaren in de koelkast.

Bron recept: via de app van Tastemade. Dit is echt een aanrader voor foodies!

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer