Onion bhajis

Deze uiensnack komt uit India en is daar heel populair. Ik begrijp wel waarom: ze zijn echt superlekker. En helemaal niet moeilijk om te maken, ik laat je in dit artikel zien hoe!

Ingrediënten voor ongeveer 14 stuks
2 witte uien
100 gram bloem
1/2 theelepel bakpoeder
1 theelepel zout
1 theelepel gemalen komijn
1/4 theelepel kurkuma
2 eetlepels fijngehakte verse koriander
1 theelepel citroensap
75 tot 100 ml. water
kokosolie om in te frituren

Benodigheden
een hapjespan met goede anti-aanbaklaag *
* ik heb onlangs deze pan bij de HEMA gekocht en ben er heel tevreden over: hij kan in de afwasmachine, heeft een goede anti-aanbaklaag en is ideaal voor dit soort recepten waarbij je frituurt
schuimspaan
keukenpapier om op uit te laten lekken

Bereidingswijze
Meng de bloem, bakpoeder, zout, komijn, kurkuma, koriander en citroensap in een grote schaal. Voeg het water toe tot je een dik beslag hebt. Snij de uien doormidden en vervolgens in heel dunne ringen. Meng de uien met je handen door het beslag. Smelt de kokosolie in de pan en laat met een lepel steeds heel voorzichtig bergjes beslag in de olie zakken, ongeveer zoveel als er op een eetlepel past. Bak ongeveer 6 – 8 stuks per keer. Draai na een minuutje bakken om en bak de andere helft tot het begint te kleuren. Haal de bhajis uit de pan met een schuimspaan en laat uitlekken op keukenpapier. Lekker als snack of als bijgerecht bij de maaltijd!

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer