Life Lately #18

Tijd voor Life Lately nummer 18, waarin ik je vertel wat ik allemaal heb gedaan en meegemaakt de afgelopen weken! 

Dinsdag 1 augustus 2017
Vandaag is de dag waarop we afscheid nemen van Snoopy. Lees hier het hele verhaal. Het blijft een gemis, al zorgen de andere katten wel voor veel troost. Het blijft vreemd om een kat die al zo lang deel uit maakt van je leven, zo’n 16 jaar ineens niet meer om je heen te hebben. Ik mis je lieve Snoopy!

Woensdag 2 augustus 2017
Normaal mogen de katten niet in de slaapkamer, op een heel enkele keer en Bij Hoge Uitzondering Na. Nog steeds zo blij dat Snoopy haar laatste nacht nog wel bij ons in bed heeft geslapen! Als troost mogen de andere katten nu een paar nachtjes bij ons in bed. Vooral voor onszelf als troost, de katten vinden het maar wat gezellig en spannend.

De katten zijn zo lief!

Donderdag 3 augustus 2017
Vandaag zal Snoopy gecremeerd worden. Het exacte tijdstip weten we niet van te voren, ik zal naderhand een smsje krijgen. Hoewel ik weet dat ‘ie zal komen, blijft het zo verdrietig om het bericht op mijn telefoon binnen te krijgen ‘s middags:

Een brok in mijn keel, dit was het dan. Snoopy is er nu echt niet meer. Raar maar tegelijkertijd ook vagelijk fijn: ik weet nu dat het achter de rug is. En ik stel me zo voor dat ze nu bij mijn andere lieve katten is die ik heb moeten laten gaan. Mooie gedachte.

Vrijdag 4 augustus 2017
Een poosje geleden bestelde ik deze print via Aliexpress. Dat kan op zo’n site op twee manieren uitpakken: of je krijgt een verkreukeld stuk papier met een afbeelding die heel in de verte doet denken aan wat het zou moeten zijn óf je krijgt echt iets moois. Voor die € 1,64 (inclusief verzenden, hoe dan?) durfde ik de gok wel te wagen. En gelukkig: het werd netjes in een koker bezorgd en de kwaliteit valt erg mee. Staat hartstikke leuk op de plankjes boven ons nieuwe bed in de slaapkamer. Yay!

Zaterdag 5 augustus 2017
‘s Middags wandel ik een rondje door het centrum van Rotterdam. Deze pilaren staan sinds kort aan beide kanten van de Koopgoot en ik moet er steeds zo om lachen. Hoe Rotterdams, heerlijk!

Zondag 6 augustus 2017
Vandaag sta ik voor het grootste gedeelte in de keuken. Fijn wel, even mijn gedachten op nul én lekkere dingen maken!

Zo maak ik voor het eerst gestoomde silken tofu. Erg lekker!

Maandag 7 augustus 2017
Gisteren was Fabien jarig en vandaag heeft hij een vrije dag genomen. We gaan een dagje naar Gent! Ik ben daar nog nooit geweest, nou ja: alleen voor een concert van Frank Boeijen jaren geleden, maar verder weinig van de stad gezien. Het is ongeveer anderhalf uur rijden maar helaas staan er lange files en komen we veel later dan we zouden willen aan. Echt zo jammer, ik had nog wel meer willen zien van de stad! Ondanks dat hebben we toch een leuke dag en bezoeken we onder andere het mooie centrum met de winkels en Gravensteen: de middeleeuwste burcht. Ook nemen we een kijkje in de indrukwekkende Onze-Lieve-Vrouw-Sint-Pieterskerk.

Ik had van te voren geen speurwerk gedaan naar vegan opties voor het avondeten maar gelukkig komen we langs La Botaniste: een restaurant dat helemaal vegan-friendly is. Er wordt geen vlees of vis geserveerd en alles is ofwel vega of vegan. Geweldig! We hebben heerlijk gegeten allebei. Mocht je eens in Gent zijn, breng dan zeker een bezoekje aan dit restaurant waar je ook fijn buiten kunt zitten. Vandaag was een fijne dag, die we allebei goed konden gebruiken. Even er uit na het verdrietige afscheid van Snoopy.

Donderdag 10 augustus 2017
Vanmiddag moet Fabien een paar uur werken. Hij werkt in Den Haag en ik rij mee, kan ik mooi een paar uur shoppen! Ik vind Den Haag een heerlijke stad om door heen te wandelen en te winkelen! Ik moet glimlachen wanneer ik de roltrap naar beneden af ga om naar Ekoplaza te gaan, op de hoek bij het Spui. Zie daar: Ariane! Grote kans dat je deze vrouw wel eens hebt gezien, ze is een model die op vele stock foto’s voorkomt. Er is zelfs een speciale Facebook pagina opgericht die ik al een poosje volg: Ariane – The Overexposed Stock Image Model. Ik neem een foto van de grote fotowand om op de pagina te plaatsen.

Bij TK Maxx gaat mijn hart sneller kloppen op de boekenafdeling. Nou ja, afdeling: het aantal boeken is de laatste tijd enorm afgenomen. Er staan er letterlijk nog maar een paar, hier in het filiaal in Rotterdam zelfs helemaal niet meer. Terwijl ze bij deze winkel juist altijd heel aparte boeken hebben die normaal lastig te vinden zijn. Mijn oog valt op deze vier kookboeken en ik besluit ze mezelf allemaal cadeau te doen. Dat ik de komende uren me een breuk sjouw hiermee, neem ik maar voor lief.

‘s Avonds pikt Fabien me na zijn werk weer op en rijden we terug naar Rotterdam. We gaan vanavond heerlijk eten bij een favoriet restaurant van ons: Spirit! Het is weer genieten, zo lekker allemaal.

Vrijdag 11 augustus 2017
‘s Ochtends heb ik afgesproken met mijn vriendin Chadia, we gaan ergens in de stad ontbijten. We kiezen voor Picknick. Ik ben erg benieuwd: ik ben hier al minstens duizend keer langs gelopen, maar nog nooit iets gegeten. Wat een leuk tentje!

Naast een lekkere soja cappuccino kies ik voor gestoomd en gegrild kokos-rijstebrood met plakken banaan, gezouten caramel en cacao nibs. Wow, wat zalig. Aanrader!

Zaterdag 12 augustus 2017
De dag begint fijn: met koffie, krant, ontbijtje en veel kattenliefde.

Zondag 13 augustus 2017
Vandaag gaan we een kijkje nemen bij de Vijf Werelddelen in Rotterdam, waar elk weekend een soort rommelmarkt is. Het valt nogal tegen, veel oude troep en niet heel sfeervol. Nu we er toch zijn gaan we naar de Jumbo, daar is een grote mooie vestiging van. Daarna rijden we weer terug naar huis, heen over de Willemsbrug en terug via de Erasmusbrug!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer