Tofu saté sandwich

In deze regio gaan de scholen maandag weer beginnen. Zit jouw vakantie er dan ook weer op en zoek je een lekker lunch ideetje om mee te nemen naar het werk of school? Probeer dan deze tofu saté sandwich!

Ingrediënten
plak van een blok tofu naturel
olie, om in te bakken
komkommer, geraspt *
wortel, geraspt
taugé
1 eetlepel pindakaas
1 theelepel rode curry pasta
2 eetlepels plantaardige melk
stevig brood, ik koos voor Alison brood

* om snel wat slierten van groenten als komkommer of wortel te maken is deze juliennerasp aan te raden die verkrijgbaar is bij Dille en Kamille.

Bereidingswijze
Snij een plak van een blok tofu en laat het goed uitlekken tussen wat vellen keukenpapier. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de tofu aan beide kanten goudbruin. Maak de satésaus door de pindasaus te mengen met de currypasta en melk. Smeer een flinke laag hiervan op een boterham, leg de tofu er op en vervolgens de komkommer, wortel en taugé. Leg de andere boterham er op en snij doormidden.

Nog meer lekkere beleg ideetjes?

Broodje pulled wortel

Broodje pulled wortel

Dit broodje met pulled wortel is binnen 10 minuten klaar en zo lekker! Je kunt wortel zelf raspen of zoals ik heb gedaan, een zakje uit de supermarkt met geraspte wortel. Nog makkelijker! ...
Wrap met plantaardig roerei, avocado en crispy chili olie

Wrap met plantaardig roerei, avocado en crispy chili olie

Deze wrap is eenvoudig maar zorgt voor zo'n smaakexplosie! De wrap is gevuld met plantaardig roerei op basis van tofu, spinazie, avocado en krijgt een pittige kick door crispy chili olie ...
Toast met romige gebakken kastanjechampignons met knoflook en tijm

Toast met romige gebakken kastanjechampignons met knoflook en tijm

Deze combinatie pakte zo goed uit, zo eenvoudig maar wat een smaakexplosie! Toast met een laagje hummus, rucola en romige gebakken kastanjechampignons met knoflook en tijm. Binnen 15 minuten op tafel en lekker als lunch of met een kop soep erbij als avondmaaltijd. Eet smakelijk! ...
Geroosterd Brabants roggebrood met avocado en kikkererwten

Geroosterd Brabants roggebrood met avocado en kikkererwten

Heb je wel eens geroosterd roggebrood geprobeerd? Dat is zo lekker! Mijn favoriet om te roosteren is Brabants roggebrood. Ik maakte deze lekkere combinatie met avocado, geroosterde kikkererwten, cherrytomaatjes en Everything but the bagel seasoning. Om je vingers bij op te eten zo lekker! ...
Tosti met pesto, avocado, vegan mozzarella en tomaat

Tosti met pesto, avocado, vegan mozzarella en tomaat

Momenteel ga ik door een tosti fase. Vrijwel iedere middag eet ik als lunch een tosti, komt vast door het koude weer dat ik daar onbewust zo'n zin in kreeg ineens! En deze tosti is favoriet op dit moment. Zo superlekker dat ik 'm graag met je wil delen! ...
Sandwichdag: sandwich met tofu omelet, avocado en kastanjechampignons

Sandwichdag: sandwich met tofu omelet, avocado en kastanjechampignons

Het is vandaag 3 november en ook is het sandwichdag! Een goede reden om een extra lekker broodje te maken. Wat dacht je van deze sandwich met tofu omelet, avocado en kastanjechampignons? ...
wortelzalm, zalm van wortel, winterwortel zalm, vegan, veganistische zalm, plantaardig, plantbased, vegan vis

Wortelzalm

Wist je dat je met wortels een heel overtuigende plantaardige versie van gerookte zalm kunt maken? Ik doe dat met behulp van liquid smoke, een goedje dat voor de onmisbare rookgeur- en smaak zorgt ...
Vegan kip-satésalade

Vegan kip-satésalade

Deze salade is regelmatig aangevraagd om te veganizen en nu is het er eindelijk van gekomen. Het smaakte me nog beter dan verwacht: dit is écht heel erg lekker! Maak het zo pittig als je zelf wil door de hoeveelheid sambal aan te passen of eventueel weg te laten wanneer ...
Croissant met bleiersalade

Croissant met bleiersalade

Wat een zalige lunch had ik vandaag: croissants belegd met babyspinazie, tomaat en bleiersalade! Met een knipoog naar het woord eiersalade, want eieren zitten hier natuurlijk niet in. Al zou je dat misschien niet eens doorhebben als je het proeft, dankzij de kala namak oftewel zwart zout ruikt en smaakt ...
Zoete aardappeltoast met avocado, kikkererwten en kastanjechampignons

Zoete aardappeltoast met avocado, kikkererwten en kastanjechampignons

Dit is een heerlijke lunch: toast van plakken zoete aardappel getopt met fijngeprakte avocado en gebakken kikkererwten en kastanjechampignons en getopt met everything but the bagel seasoning ...

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

  • Reply Broodjeskantine.nl

    Allereerst een prachtige website! Werkelijk waar.

    Ik was aan het surfen op het internet ter inspiratie voor belegde broodjes en stuitte op deze website. Echt heel leerzaam en leuk om alle variaties te zien. Dit geeft ons weer stof tot nadenken met betrekking tot onze eigen (vegan) aanbod van broodjes als cateraar.

    Grote dank dus!

    Groeten,

    Dalicia

    22 augustus 2017 at 13:06
    • Reply Suzanne

      Wat een mooi compliment, dank je wel!

      22 augustus 2017 at 13:09

    reageer