In deze regio gaan de scholen maandag weer beginnen. Zit jouw vakantie er dan ook weer op en zoek je een lekker lunch ideetje om mee te nemen naar het werk of school? Probeer dan deze tofu saté sandwich!
Ingrediënten
plak van een blok tofu naturel
olie, om in te bakken
komkommer, geraspt *
wortel, geraspt
taugé
1 eetlepel pindakaas
1 theelepel rode curry pasta
2 eetlepels plantaardige melk
stevig brood, ik koos voor Alison brood
* om snel wat slierten van groenten als komkommer of wortel te maken is deze juliennerasp aan te raden die verkrijgbaar is bij Dille en Kamille.
Bereidingswijze
Snij een plak van een blok tofu en laat het goed uitlekken tussen wat vellen keukenpapier. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de tofu aan beide kanten goudbruin. Maak de satésaus door de pindasaus te mengen met de currypasta en melk. Smeer een flinke laag hiervan op een boterham, leg de tofu er op en vervolgens de komkommer, wortel en taugé. Leg de andere boterham er op en snij doormidden.
Wist je dat je met wortels een heel overtuigende plantaardige versie van gerookte zalm kunt maken? Ik doe dat met behulp van liquid smoke, een goedje dat voor de onmisbare rookgeur- en smaak zorgt ... Lees verder
Deze salade is regelmatig aangevraagd om te veganizen en nu is het er eindelijk van gekomen. Het smaakte me nog beter dan verwacht: dit is écht heel erg lekker! Maak het zo pittig als je zelf wil door de hoeveelheid sambal aan te passen of eventueel weg te laten wanneer ... Lees verder
Wat een zalige lunch had ik vandaag: croissants belegd met babyspinazie, tomaat en bleiersalade! Met een knipoog naar het woord eiersalade, want eieren zitten hier natuurlijk niet in. Al zou je dat misschien niet eens doorhebben als je het proeft, dankzij de kala namak oftewel zwart zout ruikt en smaakt ... Lees verder
Dit is een heerlijke lunch: toast van plakken zoete aardappel getopt met fijngeprakte avocado en gebakken kikkererwten en kastanjechampignons en getopt met everything but the bagel seasoning ... Lees verder
Maar wat eet je dan op brood? Oh, er is zoveel lekkers! Ik laat je in dit artikel 4 van mijn huidige hartige favoriete soorten beleg zien ... Lees verder
Met currypasta kun je natuurlijk een lekkere curry maken, maar wist je dat je er nog veel meer mee kunt? Zo maakte ik deze heerlijke curried scrambled tofu. Het geeft gewone vegan scrambled eggs zoveel meer smaak, absoluut aan te raden en voor herhaling vatbaar! ... Lees verder
Al vaker maakte ik geroosterd brood met fijn geprakte avocado. Nu topte ik het met scrambled tofu en Everything but the bagel seasoning. Eenvoudig, maar zoveel smaak: een absolute aanrader! Heerlijk als ontbijt of lunch! ... Lees verder
Deze keer maakte ik voor deze serie vegan fast food Friday plantaardige goulash kroketten! Het is even wat werk en je maakt ze het beste de dag voor je ze wil eten, want de vulling heeft de tijd nodig om op te stijven in de koelkast. Maar zal het waard ... Lees verder
Regelmatig krijg ik de vraag wat je als veganist op je brood kunt doen behalve pindakaas en hummus. Nou, ontzettend veel! In dit artikel laat ik je een paar lekkere beleg ideetjes zien en wat er zoal aan plantaardig beleg verkrijgbaar is in de supermarkt ... Lees verder
Ik was aan het surfen op het internet ter inspiratie voor belegde broodjes en stuitte op deze website. Echt heel leerzaam en leuk om alle variaties te zien. Dit geeft ons weer stof tot nadenken met betrekking tot onze eigen (vegan) aanbod van broodjes als cateraar.
2 reacties
Allereerst een prachtige website! Werkelijk waar.
Ik was aan het surfen op het internet ter inspiratie voor belegde broodjes en stuitte op deze website. Echt heel leerzaam en leuk om alle variaties te zien. Dit geeft ons weer stof tot nadenken met betrekking tot onze eigen (vegan) aanbod van broodjes als cateraar.
Grote dank dus!
Groeten,
Dalicia
22 augustus 2017 at 13:06Wat een mooi compliment, dank je wel!
22 augustus 2017 at 13:09