Life Lately #4

In deze Life Lately laat ik je zien wat ik de afgelopen twee weken allemaal heb gedaan, bezocht, gegeten en gekocht. Van alles dus. Laten we maar snel beginnen!

life-lately-4-1

Dinsdag 2 november 2016
Vandaag pak ik de trein richting Amstelveen: ik mag een heel leuk event bijwonen dat georganiseerd is door Albert Heijn en in het teken zal staan van de kerst editie van de Allerhande. Ik vind dit zo cool, al van kinds af aan heb ik een grote fascinatie en liefde voor tijdschriften en om nu zo’n exclusief kijkje te krijgen achter de schermen vind ik heel erg interessant. En dit zeg ik niet omdat ik bij dit blad een kijkje mocht nemen in de keuken, maar van de Nederlandse supermarktbladen vind ik Allerhande oprecht de allermooiste. Het ziet er altijd zo kleurrijk en inspirerend uit en vaak staan er heel trendy en hippe recepten in. En daar mag ik nu dus een letterlijk kijkje in de keuken nemen. Yeah!

Voor het zover is moet ik er eerst nog zien te komen: best een toer vanuit Rotterdam dus vertrek ik op ruim op tijd. Ik zal overstappen op een andere trein via Schiphol, een plek waar ik iets mee heb. Zoveel herinneringen heb ik daar en de sfeer die er hangt: het heeft iets magisch. Ik heb alle tijd en besluit een lunch te halen bij het voor mij nieuwe LEON. Ik kies voor een falafel box. Wow, dit is een aanrader mocht je eens op Schiphol iets willen eten!

LEON op Schiphol, aanrader!

LEON op Schiphol, aanrader!

Na de lunch wandel ik op mijn gemak naar de trein en kom na een klein half uurtje aan op Amsterdam Zuid. Daar neem ik de metro die vlakbij mijn bestemming stopt: ik ben er bijna! Bij MPG, waar de Allerhande wordt gemaakt aangekomen blijkt dat het gezelschap klein is: ik ben één van de slechts vier bloggers bij dit event! Hoe cool! Over de inhoud van het event mag ik helaas nog niets verklappen, maar wel kan ik alvast zeggen dat ik het te gek vond.

Alvast kerst vieren op de redactie van Allerhande

Alvast kerst vieren op de redactie van Allerhande

Wat onwijs interessant om te zien hoe zo’n blad in elkaar wordt gezet. Wat komt veel bij kijken en wat een hoop leuke weetjes kregen we die middag te horen! En wat een aardige mensen allemaal. Binnenkort meer over deze leuke middag hier op wateetjedanwel!

Ik met een Allerhande schort voor

Ik met een Allerhande schort voor

Zaterdag 5 november 2016
De kerstlichtjes bij de Bijenkorf zijn gisteren aangegaan! Altijd een prachtig gezicht zo ‘s avonds.

life-lately-4-5

Zondag 6 november 2016
Al een poosje waren we van plan om dit bijzondere koffiehuis te bezoeken en nu kwam het er eindelijk van. Op naar Heilige Boontjes!

Een lekker bakkie bij Heilige Boontjes

Een lekker bakkie bij Heilige Boontjes

Heilige Boontjes is een koffiebar aan het Eendrachtsplein in Rotterdam centrum waar jongeren van de straat worden opgeleid tot barista en koffiebrander. Een supergoed initiatief als je het mij vraagt én ook niet onbelangrijk: gewoon lekkere koffie. Lees hier meer over dit project en bekijk er een leuke video.

Maandag 7 november 2016
Na lange tijd maak ik tussen de middag weer eens een wandeling langs de Kralingse Plas, waar ik vlak bij woon. Om er te komen loop ik deze keer door dit mooie park dat nu prachtig gekleurd is in deze tijd van het jaar. Ik ben echt een wintermens, merk je het?

life-lately-4-6

Op weg naar huis doe ik wat boodschappen. De kaas is op en meestal kies ik voor de AH biologische en soms, zoals nu de kaas van Leerdammer. Beiden bevatten vegetarisch stremsel!

life-lately-4-7

Donderdag 10 november 2016
Ik ga even langs bij de kraam die ik momenteel huur bij Jouw Marktkraam, lees daar hier meer over. De verkopen gaan lekker, ik mag niet klagen! Ik maak de kraam netjes en vul het aan met wat nieuwe artikelen en laat meteen mijn zus Annemiek kennis maken met dit concept. Ze was nieuwsgierig en ging vandaag mee.

life-lately-4-14

Nadat de kraam weer netjes is lopen we een heel eind door de stad, waar we wat winkelen en onder het genot van wat lekkers bij de Bijenkorf bijkletsen. Altijd gezellig!

life-lately-4-15

Vrijdag 11 november 2016
Eindelijk: ik laat Fabien kennis maken met het heerlijke buffet bij Spirit. We zijn hier onlangs al eens wat gaan drinken met een taartje er bij, maar nog nooit had mijn vriend iets van het buffet gegeten. Het is niet zomaar een buffet bij Spirit. Alles is biologisch, vega of zelfs vegan. En: je betaalt voor wat je opschept. Je vult een bord of take-away box met wat je lekker lijkt en dit wordt aan de kassa gewogen. Wel zo eerlijk en goed voor het mileu! Fabien is geen vleeseter maar lust over het algemeen wel zo’n beetje alles wat ik lekker vind of maak. Ook hier heeft hij net zo genoten van het buffet als ik. Fijn, want we kunnen er vanaf nu dus vaker samen wat gaan eten!

life-lately-4-12

Zondag 13 november 2016
Vandaag ga ik met Fabien naar Den Haag. Hij is er veel meer bekend dan ik. Ik kom er regelmatig en graag, maar verder dan het centrum kom ik niet. En dan centrum als in Primark, Ekoplaza, Amazing Oriental, ABC Bookstore dat soort winkels ja en natuurlijk naar Marks and Spencer – nu het nog kan, ik ga het missen! Fabien laat me wat mooie plekken zien. Zo ben ik nog nooit (schaam, schaam) echt op het Binnenhof geweest, wist ik niet van het bestaan van het ‘t kleinste patatzaakje van Den Haag (of zelfs Nederland?) en at ik voor het eerst een heerlijk ijsje bij de beroemde ijssalon Florencia. Ook zijn we naar Kelly’s Expat Shopping geweest. Hier kun je terecht voor Britse en Amerikaanse levensmiddelen. Woah, we keken onze ogen uit!

Zoveel mooie bakproducten, wow!

Zoveel mooie bakproducten, wow!

Ik was vooral onder de indruk van de vele bakartikelen waarvan ik sommige alleen ken via recepten op Pinterest (molasses, pumpkin puree en corn syrup bijvoorbeeld) en naar de vriezers: daar lagen producten in van Quorn waar ik nog nooit van gehoord had en ook kun je er terecht voor de producten uit de Linda McCartney lijn.

Had ik maar diepvriestassen meegenomen!

Had ik maar diepvriestassen meegenomen!

We hebben allebei wat lekkere dingetjes gekocht. Zo koos ik Jolly Ranchers, dat zijn fruitzuurtjes die me rechtstreeks terugbrengen in gedachten naar onvergetelijke vakanties in Florida.

Daarna lopen we naar de binnenstad, slenteren op ons gemak lekker rond en lunchen bij één van onze favoriete restaurants. Althans, hier gaan we in Rotterdam graag naar toe en proberen nu de Haagse vestiging van Little V. Dat is een Vietnamees restaurant waar je echt heerlijk kunt eten en drinken. Ik verheug me op een banh mi maar helaas… die is er niet in vega versie. Een beetje erg jammer (en onbegrijpelijk) wel. Ik kies voor een salade met gestoomde vega ravioli. Het is superlekker en maakt het gemis van de banh mi enigsinds goed.

life-lately-4-10

We zijn weer opgeladen voor nog wat uurtjes rondwandelen en kunnen terugkijken op en heerlijke relaxte shopdag!

Ik heb onder andere naast de spulletjes in de Britse/Amerikaanse supermarkt deze superleuke kerstpantoffels en mok gekocht.

life-lately-4-11

Ik ben klaar voor de kerst, kom maar op. Hohoho!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Marieke

    Oehh ik ben erg benieuwd naar het kerst-event bij Allerhande, betekent dit dat er ook écht veel lekkere, goede vega(n) recepten in hun kersteditie staan? Gaaf dat je daarheen mocht!

    16 november 2016 at 09:46
  • reageer