Life Lately #17

Nog even en we zijn alweer in augustus beland. Ik weet het, ik behoor tot de minderheid: ik vind het heerlijk dat de merkbare overgang naar de herfst steeds iets dichterbij kruipt. #wintermens Hoe dan ook, hoogste tijd voor Life Lately nummer 17!

Zaterdag 15 juli 2017
Vandaag wordt een bestelling geleverd die ik heb geplaatst bij Zooplus. Ik bestel daar altijd kattenvoer en soms iets leuks er bij voor de katten, zoals deze keer deze tent! Deze kost nu maar € 3,49! Zo grappig, er zitten zelfs haringen bij om ‘m stevig in de grond te zetten.

‘s Avonds zit ik nog een paar uurtjes achter de computer. Ik werk met twee schermen: dat is ooit zo gekomen en sindsdien kan ik niet meer zonder. Ik vind het ideaal!

Ik werk veel aan en met websites en dan is het heel handig om in het ene scherm een bewerkingsprogramma open te hebben en in het andere de website in de browser, bijvoorbeeld. Ik baal er soms wel van: ik zou bijvoorbeeld echt niet lekker kunnen werken met een laptop ergens. Het gaat natuurlijk wel, maar ik zou mijn tweede scherm wel missen. Jammer hoor, lijkt me best fijn om in koffietentjes te werken af en toe. Misschien toch eens kijken naar een laptop en het proberen.

Zondag 16 juli 2017
Vandaag lunchen Fabien en ik bij de onlangs geopende vestiging van Jordy’s Bakery aan de Vlietlaan in Kralingen, wat heel vlakbij ons huis is. Wat een leuke zaak en heerlijke broodjes! Er zou echter wel wat meer keus voor vegans mogen zijn, dat zou een mooi verbeterpunt zijn.

Maandag 17 juli 2017
Ik kan me niet heugen wanneer het voor het laatst was dat ik de koelkast en vriezer heb ontdooid voor een grote schoonmaakbeurt. Erg he? Ik stelde het steeds uit, dan was de vriezer nog te vol, dan lag er nog van alles in de koelkast dat eerst op moest. Nu moest het er echt weer eens van komen, de lades van de vriezer gingen steeds minder makkelijker dicht door het ijs dat zich had afgezet aan de binnenkant. Wat een vreselijke klus maar…als dan alles weer een sopje heeft gekregen dan heb je ook wel eer van je werk.

Bonbon besloot ‘s middags een dutje te doen en gelijk heeft ze: daar is het poppenbedje dat ik vorig jaar bij de kringloop kocht natuurlijk ideaal voor!

Dinsdag 18 juli 2017
Ik klom weer eens in de pen voor wat illustraties voor hier op Wat eet je dan wel.

Woensdag 19 juli 2017
We wonen in een oud huis, uit 1891. Een charmante woning, waar ik dit jaar gewoon alweer 17 jaar woon. Het heeft wel nadelen zo’n bejaard huis: het lekt af en toe, de deuren piepen, de houten vloer kraakt, alles is schots en scheef. Maar ik hou zo van dit huis. Van ieder hoekje en gaatje! Alleen begon het wat te ruiken, de afgelopen tijd. Bleek dat de buren dat ook hadden: het lag dus niet aan ons. Mijn broer inspecteerde wat er onder het huis gaande was: daar bleek het riool niet helemaal meer je van het te zijn, er waren wat buizen kapot. Held dat hij is, want mij krijg je voor geen goud die kruipruimtes in, ging hij met allerlei materiaal aan de slag om het euvel te verhelpen. Alleen… toen kreeg ik ineens aan appje. Met verdrietig nieuws.

Wat erg! Gewoon twee (voor zover we weten) katten die ergens in de tijd daar het leven hebben gelaten. Onze fantasie sloeg op hol. Was dit in de oorlog? Zaten er onderduikers beneden? Katten stonden in de hongerwinter geregeld op het menu, omdat er niks anders was. Hoe lang lagen deze arme dieren daar? Het houdt me zo bezig! Ik knuffelde ‘s avonds de katten hier nog maar eens extra. Hier nog een foto van één van de skeletten die mijn broer tegen kwam. Heeft iemand een idee of je kunt zien hoe oud zoiets is?

Donderdag 20 juli 2017
Vandaag trek ik mijn sportschoenen weer eens aan, klik ik mijn stappenteller om mijn pols en stop ik mijn oordopjes in mijn oren, waardoor ik naar mijn aangemaakte keep walking playlist op Spotify luister. Ik begeef me sinds weken – okay eerlijk: maanden weer eens naar de Kralingse Plas. Ik liet het een poosje versloffen, maar wil het echt weer oppakken: de 10,000 stappen per dag! Ik merk dat mijn conditie minder wordt nu ik al een poosje niet mijn rondje Plas heb gelopen. En dat voelt niet lekker dus hup, go go go!

Vrijdag 21 juli 2017
Vandaag is Fabien vrij en gaan we samen op pad. Onze eerste stop is Hanos. Al vaak reden we er voorbij en vroegen we ons af wat er toch allemaal daar binnen te zien zou zijn. Hanos is een soort Makro, maar dan voor horeca. Ik mag er nu voor Wat eet je dan wel ook shoppen en daar ben ik heel blij mee. Fabien mocht mee, yay! Wat een wereld daar binnen. Pannen zo groot als, nou ja heel groot, alle soorten borden, bestek, placemats, noem het maar op. Ik moest me erg inhouden en heb het bij een keurige twee of drie dingetjes gehouden. Dan de food afdeling: waanzinnig mooi. Even wegkijken op de vleesafdeling, maar verder mijn ogen uitgekeken. Erg leuk om daar af en toe eens een bezoekje te brengen!

Daarna reden we door naar het vlakbij gelegen nieuwe Rataplan in Ypenburg. Een grote, nette kringloop waar ik graag kom. De buit is aardig, alleen liet ik dat ‘Papa’s Hand’ apparaat maar voor wat het was!

Zaterdag 22 juli 2017
Yay, samen met Fabien heb ik een Rotterdampas gekregen. We gaan over onze uitjes bloggen het komende jaar!

Fabien’s eerste blog erover kun je hier lezen. Ik schreef trouwens vorig jaar al eens een blog over de Rotterdampas en hoe wij hem toen gebruikten. Het eerste wat me met deze passen gaan doen is vandaag naar DÂK, het tijdelijke stadspark. Het regent, dat is jammer. Maar af en toe klaart het op en komt er zelfs een zonnetje door. Leuk, dit evenement, je kunt er nog tot 13 augustus naar toe. Doen!

‘s Avonds kookt Fabien. Hoe leuk ik koken ook vind, soms is het wel erg fijn als iemand dat voor je doet!

Maandag 24 juli 2017
Het regent af en toe, maar ik ga toch: rondje Plas!

Op de terugweg naar huis kom ik deze lieve mooie kat tegen, die lekker ligt te relaxen op een bankje. Vlak naast dat bankje staat deze Neem en Geef kast. Ik vind dat toch zo’n mooi initiatief! Ik heb er in de loop van de tijd zelf behoorlijk veel spullen neergezet. Ik vind het een fijn idee dat iemand anders blij is met iets waar ik geen plek meer voor heb of op ben uitgekeken.

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

  • Reply Katalin

    Boehoehoe. 🙁 Ik kan Bonbon in haar poppenbedje niet zien. En ik vind je tekeningen onwijs leuk.

    29 juli 2017 at 16:23
  • reageer