Life Lately #30 – bijna herfst, toerist in eigen stad en toffe ontdekkingen

Als je me langer volgt weet je het vast, ik maak er geen geheim van: ik trek de zomer slecht. Ik ben echt een herfst en wintermens en kijk reikhalzend uit naar koeler weer, pumpkin spice en dikke truien. Herst, kom er maar in: dag hitte, klaar met je! Een Life Lately kwam er dan ook niet echt van de afgelopen tijd. Te warm, weinig energie. Vandaag is het eindelijk niet meer zo heet en direct merk ik dat ik zoveel beter in mijn vel zit. De hoogste tijd voor een nieuw deel van Life Lately!

Het is bijna zover: 1 september is mijn 1 januari

Maar echt: zo voelt het. Een nieuw schrift, kraakhelder en een nieuw begin. Ieder jaar weer voelt 1 september als een cadeautje zo vlak na mijn verjaardag op 30 augustus. Ik hoef verder niks: de wetenschap dat het iedere dag voelbaar kouder en eerder donker wordt is voor mij al een mooi cadeau. Als kind had ik dat al, die stomme zomer met die stomme zomerstop waarbij alle leuke tv programma’s verdwenen. Niks aan! En dan die hitte die me uit het veld slaat, alle energie uit me zuigt en de klamme plaknachten waarbij ik niet kan slapen door de hitte en zoemende muggen. Je begrijpt: ik ben in een zeer goede bui vandaag. Want ik kan de herfst al ruiken!

Tweedehands kleding

“Wat is je favoriete kledingmerk?” vroeg iemand me laatst via een Q&A op Instagram. “De kringloop”, was mijn antwoord. Een grapje natuurlijk, maar ook wel een beetje waarheid. Ik koop de laatste tijd steeds vaker kleding in de kringloop. Om verschillende redenen bedenk ik me nu:

 • ik vind de kleding in de reguliere winkels vaak veel te duur
 • ik geef serieus 0,0 om merkkleding
 • het geeft me een kick om een te gek jurkje dat als gegoten zit te vinden waarvoor ik maar 5 euro voor hoef af te rekenen bij de kassa
 • de gedachte dat de kleding een tweede (of who knows, een derde of vierde?) leven krijgt bij mij is gewoon tof. Niks afgedankt: even wassen in de wasmachine en klaar!

En tuurlijk moet je mazzel hebben. Het moet maar net je maat zijn en het moet er nog goed uit zien. En fijn geprijsd. Onlangs heb ik een fijne winkel ontdekt in het centrum van Den Haag: Appel & Ei. Hier vind je echter geen koopjes voor bedragen van rond de 5 euro, wel iets meer. Daar tegenover staat dat je hier geen Primark of C&A’tjes zult vinden maar duurdere merken en laten we eerlijk zijn, van veel hogere kwaliteit. Ik nam er een kijkje en was op slag verliefd op 2 jurken waarvan de merken mij onbekend waren (Smashed Lemon en Le Pep) maar na een rondje googlen best prijzig bleken te zijn. En wat ben ik er blij mee! Beide kostten me rond de 15 per stuk maar wat heb ik er een plezier van. Je kunt bij Appel & Ei trouwens ook je kleding verkopen. En ze hebben filialen door het hele land!

Toerist in eigen stad

Begin augustus was Fabien jarig. Als verrassing nam ik hem nadat ik één van zijn favoriete ontbijtgerechten namelijk Tonga Toast maakte een dag mee als toerist in eigen stad. En deden we een aantal leuke dingen: we gingen als eerste naar de film Bullet Train. Maar voor we de bioscoop inliepen zagen we ineens een nieuwe winkel er tegenover namelijk Kilo Kilo, een vintage kledingwinkel die we al konden van bezoeken aan Utrecht. En nu dus ook in Rotterdam! Bekijk hier mijn impressie op TikTok.

Bullet Train is een erg toffe film, die alleen in de bioscoop te zien is, aanrader! Het was lang geleden dat ik in de bioscoop een film keek. Me voorgenomen dat vaker te doen, heerlijk is het even helemaal met je hoofd bij een film en niets anders. Na de film liepen we naar de volgende locatie. Iets waar we al vaak voorbij liepen maar het er nooit van kwam om daadwerkelijk naar binnen te gaan: Het Depot van museum Boijmans van Beuningen. Oftewel zoals Rotterdammers ‘m noemen: de Pot. Of de Slakom. Een groot indrukwekkend gebouw vol kunst. Maar wat we vooraf heel indrukwekkend vonden was het prachtige uitzicht boven! Het dak en restaurant is gratis te bezoeken na sluitingstijd van het museum, je komt er dan via een speciale lift. Het was erg leuk!

De dag sloten we af bij restaurant Takumi aan de West-Kruiskade. Fabien is sinds kort vegetariër (zo tof he!) en koos allerlei vegetarische gerechtjes. Ik koos de vegan ramen en die smaakte zo lekker. Het was een mooie dag!

Leeskriebels

Ik heb periodes dat ik weinig tot niets lees en dan ineens krijg ik weer de leeskriebels. En die periode is weer aangebroken, zal vast ook met de naderende herfst te maken hebben. Meestal lees ik 2 tot 3 boeken tegelijk in verschillende genres. Voor iedere stemming weer een ander boek. Ik heb zojuist The Idea of You van Robinne Lee uit, TikTok made me buy it en heb er erg van genoten! En ga beginnen in twee boeken: het nieuwe (kinder)boek Fontana Banana van Judith Visser en de jubileumeditie van Tegenlicht van Esther Verhoef. Ik heb een nieuw Goodreads account gemaakt trouwens!

Onderstaande foto links nam ik in het prachtige filiaal van Paagman in Mall of the Netherlands en rechts in boekwinkel Donner in Rotterdam.

Laffa

Een heerlijke ontdekking in the Mall of the Netherlands, waar ik laatst een hapje wilde eten. Bovenin het winkelcentrum is Het Eet Theater gelegen met aangrenzend een bioscoop en spelletjeshal. En in dat Eet Theater maakte ik kennis met Laffa waar ik heerlijk heb gegeten. Ze hebben twee vegan opties: aubergine en falafel, beiden geserveerd met onder andere Laffa (platbrood) en hummus. Het smaakte zo onwijs goed!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

 • Reply Krystal

  Wat heb je een prachtige jurk aan!
  En ben super blij om te lezen dat je partner vegetarisch is geworden, wat tof! Echt super van hem

  29 augustus 2022 at 16:35
 • Reply Simone

  Wat een leuk inkijkje in je leven weer!

  2 september 2022 at 11:07
 • reageer