Vegan bananenbrood met walnoten

Het vinden van het perfecte bananenbrood blijkt een hele zoektocht te zijn: steeds denk ik dat ik ‘m heb. En dan proef ik weer een nog lekkerdere. En een nóg lekkerdere. Dit vegan bananenbrood met walnoten staat momenteel bovenaan het favorietenlijstje. Ik heb het inmiddels al twee keer gemaakt, zo lekker!

Ingrediënten
180 gram bloem
1 1/2 tsp kaneel
1/3 tsp baking soda
1/2 tsp bakpoeder
3 rijpe bananen
75 ml. olijfolie
75 ml. kokosmelk
100 gram rietsuiker
1 tsp citroensap
handje walnoten

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een broodblik (ik gebruik dit superfijne blik van Dille en Kamille en bekleed het met bakpapier. Doe de bloem, kaneel, baking soda en bakpoeder in een grote kom en meng. Doe de overige ingrediënten in een andere kom en meng goed door elkaar en voeg vervolgens toe aan het bloem mengsel. Giet dit in het broodblik. Bestrooi eventueel met extra grof gehakte walnoten. Bak het brood voor 60 – 70 minuten. Laat het eerst helemaal afkoelen voor je het aansnijdt. Prima te bewaren in de koelkast!

Vegan bananenbrood met walnoten

Vegan bananenbrood met walnoten

Vegan bananenbrood met walnoten

Vegan bananenbrood met walnoten

Vegan bananenbrood met walnoten

Kijk ook eens naar

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

  • Reply Wietske

    Er zijn zoveel recepten in omloop maar deze lijkt mij ook echt heerlijk alleen zou ik i.p.v. bloem ook meel kunnen gebruiken of wordt ie dan te compact?

    21 juni 2016 at 16:18
  • Reply Hellie

    Hij was heeeerlijk!
    Ik heb hem gemaakt met 90 gr bio bloem en 90 gr speltmeel.

    29 juni 2016 at 17:08
  • reageer