Het vinden van het perfecte bananenbrood blijkt een hele zoektocht te zijn: steeds denk ik dat ik ‘m heb. En dan proef ik weer een nog lekkerdere. En een nóg lekkerdere. Dit vegan bananenbrood met walnoten staat momenteel bovenaan het favorietenlijstje. Ik heb het inmiddels al twee keer gemaakt, zo lekker!
Ingrediënten
180 gram bloem
1 1/2 teaspoon kaneel
1/3 teaspoon baking soda
1/2 teaspoon bakpoeder
3 rijpe bananen
75 ml. olijfolie
75 ml. kokosmelk
100 gram rietsuiker
1 teaspoon citroensap
handje walnoten
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een broodblik (ik gebruik dit superfijne blik van Dille en Kamille en bekleed het met bakpapier. Doe de bloem, kaneel, baking soda en bakpoeder in een grote kom en meng. Doe de overige ingrediënten in een andere kom en meng goed door elkaar en voeg vervolgens toe aan het bloem mengsel. Giet dit in het broodblik. Bestrooi eventueel met extra grof gehakte walnoten. Bak het brood voor 60 – 70 minuten. Laat het eerst helemaal afkoelen voor je het aansnijdt. Prima te bewaren in de koelkast!
8 reacties
Er zijn zoveel recepten in omloop maar deze lijkt mij ook echt heerlijk alleen zou ik i.p.v. bloem ook meel kunnen gebruiken of wordt ie dan te compact?
21 juni 2016 at 16:18Hij was heeeerlijk!
29 juni 2016 at 17:08Ik heb hem gemaakt met 90 gr bio bloem en 90 gr speltmeel.
Heel lekker is deze! heb de cake wel gemaakt met kokosbloesemsuiker. De cake is lekker fluffy geworden.
26 maart 2020 at 13:54Ahh deze ziet er super lekker uit! Gebruikt je hierbij qua kokosmelk een blikje, of een pak netals havermelk/sojamelk ?
14 januari 2021 at 19:08Ik gebruikte het uit een pakje. Maar je kunt in principe elke soort plantaardige (kokos)melk gebruiken hierbij!
14 januari 2021 at 19:35In de ingrediënten lijst zie ik geen bakpoeder staan hoeveel gebruik je hier voor
29 juli 2021 at 10:58Een teaspoon, het is aangepast!
29 juli 2021 at 15:48Dankjewel ga het morgen weer maken vond het super lekker
31 juli 2021 at 19:19