Vegan bananenbrood met walnoten

Dit bananenbrood heb ik jaren geleden voor het eerst gemaakt en sindsdien is het mijn favoriet tot nu toe. Inmiddels heb ik wel de receptuur iets aangepast en is hij nog lekkerder! Voor de bananen geldt hoe rijper hoe zoeter. Dus hoe rijper, hoe minder suiker je hoeft te gebruiken!

Afdrukken

Vegan bananenbrood met walnoten

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne

Ingrediënten

Scale
  • 180 gram bloem
  • 1 1/2 teaspoon kaneel
  • 1/3 teaspoon baking soda
  • 1/2 teaspoon bakpoeder
  • 3 rijpe bananen, fijngeprakt met een vork
  • eventueel 1 extra banaan voor bovenop het bananenbrood
  • 75 ml. olijf- of zonnebloemolie
  • 75 ml. plantaardige melk, bijvoorbeeld havermelk
  • 75 gram suiker (hoe rijper de bananen hoe zoeter ze zijn en hoe minder suiker je hoeft te gebruiken)
  • 1 teaspoon citroensap
  • handje walnoten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Bekleed een cakeblik met bakpapier.
  • Doe de bloem, kaneel, baking soda en bakpoeder in een grote kom en meng.
  • Doe de overige ingrediënten in een andere kom en meng goed door elkaar en voeg vervolgens toe aan het bloem mengsel. Giet dit in het cakeblik.
  • Optioneel: snij een banaan door de lengte en leg deze op het beslag en bestrooi naar smaak met extra kaneel en  grof gehakte walnoten.
  • Bak het brood voor 60 – 70 minuten.
  • Laat het eerst helemaal afkoelen voor je het aansnijdt. Prima enkele dagen te bewaren in de koelkast!

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Simone

    Oh, heerlijk!!

    2 september 2022 at 11:15
  • reageer

    Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star