Afdrukken

Vegan bananenbrood met walnoten

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediënten

Scale
  • 180 gram bloem
  • 1 1/2 teaspoon kaneel
  • 1/3 teaspoon baking soda
  • 1/2 teaspoon bakpoeder
  • 3 rijpe bananen, fijngeprakt met een vork
  • eventueel 1 extra banaan voor bovenop het bananenbrood
  • 75 ml. olijf- of zonnebloemolie
  • 75 ml. plantaardige melk, bijvoorbeeld havermelk
  • 75 gram suiker (hoe rijper de bananen hoe zoeter ze zijn en hoe minder suiker je hoeft te gebruiken)
  • 1 teaspoon citroensap
  • handje walnoten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Bekleed een cakeblik met bakpapier.
  • Doe de bloem, kaneel, baking soda en bakpoeder in een grote kom en meng.
  • Doe de overige ingrediënten in een andere kom en meng goed door elkaar en voeg vervolgens toe aan het bloem mengsel. Giet dit in het cakeblik.
  • Optioneel: snij een banaan door de lengte en leg deze op het beslag en bestrooi naar smaak met extra kaneel en  grof gehakte walnoten.
  • Bak het brood voor 60 – 70 minuten.
  • Laat het eerst helemaal afkoelen voor je het aansnijdt. Prima enkele dagen te bewaren in de koelkast!