Wat een leuke ontdekking: Stan! Onlangs werd ik uitgenodigd om de plant-based opties van de kaart van deze restaurantketen te proberen. Ik was aangenaam verrast en laat je in dit artikel zien waarom.
Let the adventure begin
Zo staat te lezen op de homepage van de website van dit restaurant. Oprichter Stan wordt tijdens zijn reizen over de hele wereld zo geïnspireerd door de smaken die hij ontdekt, dat hij dit terug laat komen via de kaart van zijn gelijknamige restaurants. Stan is een liefhebber van het delen van kleine gerechtjes aan tafel met elkaar om zo nog meer verschillende smaken te proeven. Dit is dan ook mogelijk in het restaurant naast het kiezen van een groter gerecht.
Mooie missie
Wat mij direct aansprak aan Stan is de mooie missie: het is de bedoeling dat de komende jaren 60% van de kaart vegan wordt. Hoe tof is dat? Ik was nog niet eerder bij Stan geweest en liet me verrassen.
Den Haag, Arnhem, Utrecht, Zeist en Maastricht
Dat zijn de steden waarin je een vestiging van Stan kunt bezoeken. Als Rotterdammer is Den Haag voor mij het meest dichtbij, dus bezocht ik samen met Fabien deze vestiging in het centrum. Stan is enerzijds gelegen aan het Buitenhof en grenst aan de andere zijde aan De Passage. Je kunt plaats nemen op het grote terras, binnen in het restaurant of aan een tafeltje in de Passage. Dat laatste kozen wij: wat een fijne plek!
Vegan friendly
Het personeel is heel vriendelijk en geef vooral aan dat je veganist bent (of veganistisch wil eten) en dan wordt er met je meegedacht!
Shared dining
Je kunt kiezen voor één gerecht of allerlei kleine gerechtjes delen met je gezeldschap, oftewel shared dining. En dat is wat wij deden: we bestelden het volgende:
- Crunchy Melon: krokante tortilla van filodeeg met sashimi van watermeloen, kokosyoghurt, wasabimayonaise, limoenrasp, sesam en ponzu
- Gyoza’s: dumplings gevuld met Chinese kool, champignons en paksoi met Aziatische stroop, bosui, sesam en chili peper
- Plantain tostones: crispy bakbanaan, pico de gallo, bosui, vegan kaas
- Crispy cauliflower: BBQ saus en bosui
- Mini empanadas: gevuld met roti
- Crispy avocado fries: met truffelmayonaise – let op: deze is niet vegan, vraag hierbij om vegan mayonaise!
En erbij dronken we Stan’s lemonade: een zoete limonade met pittige rode peper kick. Alles was zo ontzettend lekker! Met absolute favoriet de plaintain tostones. Wat een smaakexplosie. Het is zo leuk om verschillende gerechtjes te proberen.
Gemixed gezelschap
Dit restaurant is ook een goede optie wanneer je met een gezelschap bent waarbij er verschillende dieetwensen bestaan. Vleeseter, vegetariër, flexitarier, veganist: voor ieder wat wils. En zeker wanneer voor je shared dining kiest is dit het uitgelezen moment om vleeseters te laten proeven hoe zalig vegan kan zijn! 🙂
Kijk op deze pagina om de locaties te bekijken van Stan en ook kun je op de website het uitgebreide menu bekijken.
Video impressie
Bekijk hieronder of via deze link een video impressie van ons bezoek aan Stan!
@wateetjedanwel Vegan friendly hotspot 🌱 Restaurant Stan in het centrum van Den Haag maar ook in Arnhem, Utrecht, Zeist en Maastricht. Bij Stan staan er diverse vegan gerechten op de kaart en ze hebben een mooie missie: het doel is om in de komende jaren 60% van de kaart vegan te maken! 🥰 Alles wat @TOUT FABIEN en ik hebben gegeten was zalig maar ons favoriete gerecht was plantain tostones: bakbanaan, picco de gallo, bosui en vegan feta. Aanrader! 👌 #standenhaag #vegandenhaag #uitgenodigd #wateetjedanwel ♬ Summer day – TimTaj
Kijk hieronder voor nog meer artikelen over vegan buiten de deur!
geen reacties