Internationale junk food dag: de lekkerste vegan recepten en opties buiten de deur

Vandaag is het 21 juli en is het daarmee ook Internationale junk food dag! Als veganist kun je tegenwoordig op steeds meer plekken terecht voor plantaardig junk food. Grote ketens zien in dat de vraag stijgt en ook lokale restaurants zetten meer vegan opties op de kaart voor een snelle hap. In dit artikel laat ik je de lekkerste vegan junk food recepten zien om zelf mee aan de slag te gaan en heerlijke vegan opties buiten de deur!

Vijf vegan versies van bekende junk food klassiekers

Hieronder vind je vijf populaire recepten die ik heb veganized! Klik op de foto’s om de recepten te bekijken. En kijk hier voor meer lekkere vegan junk food recepten!

No Big Mac

Berenhap (of berenklauw afhankelijk van welke regio je woont)

Kroket burger

Ham-kaassoufflés

Kapsalon

Cheesy gordita crunch

Junk food buiten de deur (landelijk)

Hieronder vind je een aantal van mijn persoonlijke favoriete vegan junk food gerechten die verkrijgbaar zijn bij landelijke horeca gelegenheden. Ik ben benieuwd naar die van jou, laat het weten en inspireer anderen hieronder in de reacties!

Smullers

Hier kun je mij ‘s nachts voor wakker maken: patat met pindasaus van Smullers. Ze hebben ook vegan mayonaise verkrijgbaar, dus je kunt ook kiezen voor een patatje mayo, speciaal of oorlog!

Vegan opties bij Burger King

Deze vind ik toch zo zalig: vooral de plant-based long chicken! Bekijk hier mijn uitgebreide review. Er is ook een plantbased Whopper verkrijgbaar, maar belangrijk om te weten is dat deze bereid wordt op dezelfde bakplaten als de burgers met vlees. Voor sommige veganisten een reden om ‘m links te laten liggen, voor sommige niet. Ik eet ‘m zelf alleen als de plant-based long chicken niet voorradig is. De plant-based long chicken wordt trouwens net als de chicken nuggets bereid in de frituurpan waarin de King fries wordt bereid en die is gescheiden van de vleesproducten! Verder zijn de uienringen en de patat vegan!

Vegan Junk Food Bar

De naam zegt het al: hier moet je zijn voor vegan junk food. Wat een luxe is dat toch, zonder zorgen alles kunnen bestellen op de kaart, want alles is plantaardig! De Vegan Junk Food Bar heeft vestigingen in Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Barcelona en Keulen. Bekijk hier waar ze precies zijn! Onlangs heb ik er weer eens heerlijk gegeten samen met Fabien. Bekijk hier de video die ik maakte!

Leon Naturally Fast Food

Toch liever wat gezonder? Dan moet je bij Leon zijn. Deze keten vind je in Honswijck Muiden, op Schiphol, Rotterdam centraal station en Utrecht centraal station. Op het menu staan onder andere vegan burgers en baked fries.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door LEON (@leonrestaurantsnl)

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer