Vegan Taste Test #11: Plant-based Long Chicken en Chicken Nuggets bij Burger King

Ik deze serie Vegan Taste Test belicht ik in ieder deel een (nieuw) vegan product. Hoe is de smaak, wat kost het, zou ik het nog eens kopen? Je leest het hier!

Plant-based Long Chicken en Chicken Nuggets bij Burger King

Naast de Plant-based Whopper kun je vanaf vandaag bij Burger King terecht voor nog 2 vegan items: een plantaardige versie van de Long Chicken en Chicken nuggets. Wat een mooie ontwikkeling! De vegan kip is gemaakt door de Vegetarische Slager. Ik heb ze natuurlijk meteen gekocht om te proberen, dat is het voordeel van in een grote stad wonen: er is altijd wel een Burger King dichtbij. Ik had verwacht dat het nog niet verkrijgbaar was op deze eerste verkoopdag maar het tegendeel was waar, het werd zelfs aangeprezen op het menu aan de wand en op het display bij de kassa’s. Nice!

Inhoud, prijs en verkrijgbaarheid

De Plant-based Long Chicken is bij Burger King zowel los als menu met frietjes en een drankje verkrijgbaar. Het losse broodje kost € 5,95 en voor het menu betaal je € 7,95.

De nuggets kun ze in verschillende aantallen kopen, ik nam er vier en daar betaalde ik € 2,50 voor. Neem je er zes, dan betaal je € 3,50. Je kunt uit allerlei sausjes kiezen voor erbij, ik koos de barbecue saus.

De bereiding

Extra fijn: beiden worden apart gebakken van de vleesproducten. Zowel de Long Chicken als Chicken nuggets worden in dezelfde frituurpan bereid als de King fries! Dit is bij de plant-based Whopper niet het geval, de burger hiervan deze wordt op dezelfde plaat als de burgers van vlees gebakken.

Eerste indruk

Okay, got the goods: nu snel proberen! Wat rook het al zalig door de zak heen!

Beiden zien er goed uit: het broodje is netjes verpakt in een papiertje en de nuggets in een papieren zakje. Het langwerpige broodje is groot en de vegan kipburger die erop ligt is royaal bedekt met een laag plantaardige mayonaise, ijsbergsla en plakjes augurk. Het ruikt heel lekker.

De nuggets zien er ook goed uit: goudbruin en zo te zien krokant.

De smaak

Ik had hoge verwachtingen van de Plant-based Long Chicken en deze zijn meer dan waar gemaakt. Wat een zalig broodje, de vegan kip is mals van binnen en is goed gekruid. De augurk en ijsbergsla maken het helemaal af. Er zit iets teveel plantaardige mayonaise op naar mijn persoonlijke smaak, dat had iets minder gemogen. Verder niets op aan te merken!

De nuggets zijn lekker en inderdaad krokant van buiten met malse vegan kip van binnen. Lekker!

Prijs/kwaliteitsverhouding

Een los broodje vind ik aan de hoge kant voor € 5,95. Een menu met frietjes een drankje erbij voor € 7,95 vind ik wel redelijk. Maar ondanks de forse prijs vind ik het het waard: het broodje is groot, machtig en je hebt er echt iets lekker voor terug.

De nuggets vind ik lekker en ik vind ze redelijk geprijsd, 4 voor € 2,50 en voor 6 stuks betaal je € 3,50.

Zou ik het nog eens kopen?

De Plant-based Long Chicken? Absoluut! Ik ben zo blij met deze toevoeging. Zo fijn om onderweg een lekkere fast food keuze te hebben bij zo’n grote keten. En hopelijk gaan veel vleeseters dit uit nieuwsgierigheid proberen en zullen ze niet anders dan moeten bekennen dat dit gewoon bizar lekker is! De chicken nuggets zou ik misschien nog eens kopen bij trek in een snack onderweg.

Dit artikel is een onderdeel uit de serie Vegan Taste Test. Bekijk de andere delen hieronder!

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Anoniem

    Super blij mee! Vooral omdat het apart wordt gebakken. Dat maakt het voor islamitische consumenten zoals ik ook toegankelijker 🙂

    11 mei 2021 at 23:58
  • reageer