Dreamfarm plantaardige mozzarella – Vegan Taste Test 47

Nieuw bij Albert Heijn: plantaardige bollen mozzarella van Dreamfarm! We hebben in de supermarkt wel al eerder plakjes gezien maar in bolvorm nog niet, dus de hoogste tijd voor een vegan taste test!

Dreamfarm plantaardige mozzarella

Een plantaardig alternatief voor mozzarella gemaakt met gefermenteerde rauwe amandelen uit Parma in Italië.

Inhoud, prijs en verkrijgbaarheid

Dreamfarm plantaardige mozzarella is verkrijgbaar bij Albert Heijn en kost € 3,59 voor 340 gram en het uitlekgewicht is 125 gram.

De ingrediënten

Ingrediënten: amandelbereiding (water, AMANDEL 15%, CASHEW), plantaardige vezels (Maïsvezel, Chicoreivezel, Plantago ovata), zout, natuurlijk aroma, melkzuurbacteriën, stabilisator: Agar-agar.

De voedingswaarden per 100 gram

 • kcal 163,8
 • vetten 12,5 gram
 • waarvan verzadigd 0,9 gram
 • koolhydraten 6,6 gram
 • waarvan suikers 0,1 gram
 • vezels 3,1 gram
 • eiwitten 6,3 gram
 • zout 0,4 gram

Eerste indruk

De verpakking ziet er mooi uit: een kleurrijke kartonnen sleeve over een hoge beker. De bol mozzarella ziet er precies zo uit zoals ik me die herinner van voordat ik veganist werd. Ik at regelmatig mozzarella en hoop dat dit een goed alternatief is, de vegan mozzarella die ik tot nu toe (uit de biologische supermarkt) heb geprobeerd is steeds een tegenvaller.

De structuur

Wanneer je de bol vastpakt voelt dat exact hetzelfde aan als een bol mozzarella gemaakt met koemelk. Ook het in stukjes scheuren en snijden geeft precies het resultaat zoals ik mij herinner als jaren geleden! Je kunt ‘m prima zo eten met bijvoorbeeld tomaten als salade. Of op een pizza zoals ik heb geprobeerd op deze wrap pizza, de mozzarella smelt een beetje uit maar blijft voornamelijk intact. Erg goed!

Zo ziet het er uit als geheel, gescheurd en gesneden:

De smaak

Ik vind ‘m verrassend goed en lekker. Niet 100% de smaak, ik mis een typisch zoutig mozzarella smaakje maar wel het romige.

De bite

Iets zachter dan het origineel maar het komt heel dichtbij. Nog niet eerder heb ik een vegan mozzarella geprobeerd die zo dichtbij komt als het origineel met koemelk!

Prijs/kwaliteitsverhouding

Even ter vergelijking, alle drie hebben ze hetzelfde uitlekgewicht van 125 gram.

 • mozzarella van het huismerk van AH kost € 0,89
 • mozzarella van een A-merk € 2,05
 • Dreamfarm plantaardige mozzarella € 3,59

Het is een stuk prijziger, maar dat komt omdat het gemaakt is met amandelen en niet met goedkope koemelk. Ik heb daar als veganist af en toe € 3,59 graag voor over!

Zou ik het nog eens kopen?

Absoluut!

Dit artikel is een onderdeel uit de serie Vegan Taste Test. Bekijk de andere delen hieronder!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer