Vegan Taste Test 35: Griddle Waffels vegan wafels

Bij Jumbo Foodmarkt kwam ik diepgevoren vegan wafels tegen. De hoogste tijd voor een Vegan Taste Test! Ze zijn er in 3 smaken en ik probeerde de original.

Griddle Waffels vegan wafels

Inhoud, prijs en verkrijgbaarheid

Deze wafels zijn verkrijgbaar bij Jumbo Foodmarkt filialen en verkrijgbaar in de varianten original, blueberry en choc chip en de prijs is 4,59 voor een doosje met 6 wafels. Ik probeerde de original wafels. De 6 wafels zijn verpakt in folie en een kartonnen doosje daaromheen.

De ingrediënten

Water, volkoren tarwemeel, zonnebloemolie, suiker, sojabloem, rijsmiddelen (E341(i); monocalciumfosfaat, E500(i); natriumbicarbonaat), zout.

De voedingswaarden per 100 gram/per wafel

  • kcal 284/91
  • vetten 13,4 gram/4,3 gram
  • koolhydraten 36,2 gram/11,6 gram
  • waarvan suikers 8,5 gram/2,7 gram
  • vezels 5,3 gram/1,7 gram
  • eiwitten 7,3 gram/2,3 gram
  • zout 0,2 gram/0,06 gram

De bereidingsmethode

De wafels kunnen verwarmd worden in een broodrooster, ontdooien is niet nodig. De wafels kunnen in de oven worden bereid bij 200 graden voor 3 minuten. Ik heb de wafels in het broodrooster bereid.

Eerste indruk

De verpakking sprong er voor mij direct uit. Heel mooi vormgegeven en het is vernieuwend, ik heb in de supermarkt nog niet eerder kant en klare vegan wafels in het vriesvak gezien. De ingrediënten zijn wat mij betreft ook prima! Niet supergezond maar hee: het blijven natuurlijk wafels en die eet je niet omdat ze zo superhealthy zijn.

De smaak

De wafels smaken lekker en niet te zoet. Ze zijn crispy aan de buitenkant (je hoort de crunch!) en vrij luchtig van binnen. De original is qua smaak (zoals ik verwachte) alleen wel wat eenvoudig en heb ze daarom geserveerd met 2 eetlepels plantaardige mango yoghurt, aardbeien, bosbessen en banaan. Dat is ook het fijne aan deze neutrale wafels, je kunt ze zelf garneren naar smaak. Een klein blokje plantaardige boter en maple syrup of pannenkoekenstroop zou hier ook heerlijk bij zijn! Fabien heeft ze ook geprobeerd en het deed hem denken aan de wafels van het Amerikaanse Waffle House. We vonden ze allebei lekker!

Prijs/kwaliteitsverhouding

Een wafel kost omgerekend € 0.77 cent per stuk. Ik vind dat voor een kant en klaar product niet heel duur. Natuurlijk ben je goedkoper af wanneer je het zelf maakt, maar dat geldt voor alles. En je hebt daarvoor ook een wafelijzer nodig wat lang niet iedereen in huis heeft. De wafels zijn lekker en ik vind het een mooi product om in de vriezer te hebben voor een lekker ontbijtje in het weekend!

Zou ik het nog eens kopen?

Ja, zeker wel! Ik ben nu ook benieuwd naar de andere twee smaken.

Dit artikel is een onderdeel uit de serie Vegan Taste Test. Bekijk de andere delen hieronder!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer