Gevuld stokbrood vegan cheeseburger style

Ik heb toch zoiets lekkers gemaakt: gevuld stokbrood met vegan gehakt met een cheeseburger twist! Heel makkelijk om te maken en zo heerlijk. Lekker als lunch, met een kop soep als avondmaaltijd of in stukken gesneden als borrelhap!

Producten die ik heb gebruikt

Ik krijg altijd vragen welke producten ik precies heb gebruikt bij recepten, dus lijkt het me handig dit er bij te vermelden. Uiteraard kun je jouw favoriete merk of variant in de plaats ervan gebruiken!

  • afbakstokbrood: gewoon de goedkoopste van het supermarkt huismerk. Je kunt ook prima een afgebakken stokbrood gebruiken, deze hoef je niet af te bakken voor je ‘m uitholt
  • pizzasaus: ik koos hiervoor een klein blikje van het merk Mutti
  • vegan gehakt: je hebt hiervoor kneedbaar vegan gehakt nodig, dus niet de rulle variant. Er zijn verschillende merken, persoonlijk vind ik die van Beyond Meat het allerlekkerst momenteel. Let op: bij het vegan gehakt van dit merk heb je geen olie of plantaardige boter nodig.
  • plantaardige geraspte kaas: hiervoor gebruikte ik een mix van AH plantaardige rasp alternatief voor Goudse kaas en AH plantaardige rasp Italiaanse stijl.

Croutons

De bovenkant van het stokbrood heb je niet nodig. Dit hoef je niet weg te gooien, maak er croutons voor in de soep of salade mee! Bak de bovenkant af (als je voor afbak kiest) samen met de onderkant van het stokbrood en snij in blokjes. Dat is alles!

Afdrukken

Gevuld stokbrood vegan cheeseburger style

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 2 stokbroden 1x

Ingrediënten

Scale
  • 2 afbakstokbroden
  • olie, om te bakken (niet nodig bij Beyond Meat gehakt)
  • 1 schaal vegan kneedbaar gehakt
  • peper
  • zout
  • 4 eetlepels pizzasaus
  • 75 gram plantaardige geraspte kaas
  • 8 plakjes augurk
  • 1 tomaat in kwart plakjes gesneden
  • 1 kleine ui, fijngesnipperd
  • handje fijngesneden ijsbergsla
  • 2 eetlepels ketchup

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de bovenkant van de stokbroden eraf en bak deze samen met de onderkant van de stokbroden in de oven voor een minuut of 5.
  • Hol met een lepel de stokbroden uit en snij ze doormidden zodat je 4 stuks hebt.
  • Snij de bovenkanten van het stokbrood in blokjes en gebruik deze als croutons voor soep of salade.
  • Tenzij je Beyond Meat gehakt gebruikt verhit je wat olie in een koekenpan. Bij Beyond Meat gehakt is dit namelijk niet nodig.
  • Verdeel met een spatel of kooklepel het vegan gehakt in kleine stukjes en bak voor een minuut of 8 tot het goudbruin kleurt.
  • Breng met vegan gehakt op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de pizzasaus over de stokbroden.
  • Verdeel vervolgens het vegan gehakt en de geraspte vegan kaas erover.
  • Zet een minuut of 5 in de oven tot de vegan kaas is gesmolten.
  • Garneer de stokbroden met tomaat, augurk, uitjes, ijsbergsla en ketchup.
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star