Afdrukken

Gevuld stokbrood vegan cheeseburger style

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediƫnten

Scale
  • 2 afbakstokbroden
  • olie, om te bakken (niet nodig bij Beyond Meat gehakt)
  • 1 schaal vegan kneedbaar gehakt
  • peper
  • zout
  • 4 eetlepels pizzasaus
  • 75 gram plantaardige geraspte kaas
  • 8 plakjes augurk
  • 1 tomaat in kwart plakjes gesneden
  • 1 kleine ui, fijngesnipperd
  • handje fijngesneden ijsbergsla
  • 2 eetlepels ketchup

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de bovenkant van de stokbroden eraf en bak deze samen met de onderkant van de stokbroden in de oven voor een minuut of 5.
  • Hol met een lepel de stokbroden uit en snij ze doormidden zodat je 4 stuks hebt.
  • Snij de bovenkanten van het stokbrood in blokjes en gebruik deze als croutons voor soep of salade.
  • Tenzij je Beyond Meat gehakt gebruikt verhit je wat olie in een koekenpan. Bij Beyond Meat gehakt is dit namelijk niet nodig.
  • Verdeel met een spatel of kooklepel het vegan gehakt in kleine stukjes en bak voor een minuut of 8 tot het goudbruin kleurt.
  • Breng met vegan gehakt op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de pizzasaus over de stokbroden.
  • Verdeel vervolgens het vegan gehakt en de geraspte vegan kaas erover.
  • Zet een minuut of 5 in de oven tot de vegan kaas is gesmolten.
  • Garneer de stokbroden met tomaat, augurk, uitjes, ijsbergsla en ketchup.