Mr. Salad

Healthy fastfood met veel vegan opties: dat kan gewoon bij Mr. Salad, de eerste saladbar van Rotterdam. Naast de uitgebreide menukaart kun je ook terecht voor een gezonde high tea die helemaal vegan is. Ik mocht ‘m proberen en vertel je er in dit artikel meer over! 

Hartje Rotterdam

Mr. Salad is sinds begin vorig jaar gevestigd in een mooi pand aan de Goudsesingel in hartje Rotterdam. De inrichting is fris en mooi. Aan het plafond hangen opvallende lampen in de vorm van fruitkisten en je kunt vanaf je tafeltje meekijken in de open keuken. In de zaak voeren de kleuren wit en groen de boventoon en zie je veel hout. Er hangt een fijne, relaxte sfeer en er ligt een gigantische rij aan tijdschriften die je lekker op je gemak kunt doorbladeren terwijl je wacht op je bestelling. Die kun je trouwens ter plekke opeten of meenemen naar kantoor of huis. Ook bezorgt Mr. Salad thuis via Thuisbezorgd, Deliveroo en Foodora.

Iedereen is welkom

Eigenaar Marcel Pinas vertelt dat hij wil dat iedereen bij Mr. Salad terecht kan. Of je nu een suikervrij dieet volgt, veganist bent of een glutenallergie hebt: aan iedereen is gedacht en er wordt overal rekening mee gehouden. Je kunt kiezen uit verschillende salades, wraps, smoothies en sappen. Alle ingrediënten zijn afkomstig van lokale leveranciers en het menu is voor 85% biologisch.

Health-tea

Naast de vele opties op de kaart kun je ook terecht voor een gezonde versie van een high tea die de briljante naam Health-tea heeft gekregen. Deze bestaat uit lekkernijen die glutenvrij, suikervrij, lactosevrij én vegan zijn!

Ik mocht samen met mijn vriend Fabien langskomen om van deze Health-tea te genieten. Wat een feestje! We hebben uiteindelijk ruim twee uur genoten van allerlei hapjes en de heerlijke huisgemaakte ijsthee. De thee die daarvoor wordt gebruikt komt trouwens van een lokale leverancier: Infinitea in de Markthal. Wát een zalige thee!

In plaats van alles in één keer op tafel te zetten is er bij Mr. Salad voor gekozen het lekkers in delen te serveren. Dit beviel erg goed!

Als eerste kregen we meergranenbrood met een heel lekkere hummus met spinazie en avocado.

Daarna een zomerse salade met een heerlijke dressing, die is gebaseerd op de bekende honing-mosterd dressing. De honing is hierbij vervangen door agave. Slim!

Daarna volgt een onwijs lekkere acai bowl. De granola die erbij wordt geserveerd is huisgemaakt door één van de medewerksters van Mr. Salad. Dat is zo leuk, er wordt op die manier geprobeerd iedereen die er werkt bij het menu te betrekken. Zo zullen er binnenkort ook spring rolls op de kaart staan die zijn bedacht en samengesteld door weer iemand anders die er werkt.

Ja, dit was echt genieten!

De etagiére die als laatste op tafel kwam was gevuld met allerlei zoetigheden en een wrap (onderaan op de foto) met quinoa en tofu. Ik heb er bijna geen woorden voor. Alles was zo lekker.

En je hebt gewoon echt niet door dat je suikervrij aan het eten bent! Alles is vers en vol smaak. Hier wordt bewezen dat gezond en verantwoord eten écht lekker kan zijn. En hoe!

Wil je ook een health-tea proberen? Dat kan! Reserveren kan via deze pagina op de website. Natuurlijk kun je ook gewoon binnenlopen voor al het lekkers op de kaart, of laten thuisbezorgen.

Mr. Salad
Goudsesingel 235 a
3031 EL Rotterdam
010 – 7371589

Maandag: 12.00 uur  – 19.30 uur
Dinsdag: 11.00 uur – 19.30 uur
Woensdag: 11. 00 uur – 19.30 uur
Donderdag: 11.00 uur – 20.00 uur
Vrijdag: 11.00 uur – 20.00 uur
Zaterdag: 11.00 uur – 19.30 uur
Zondag: 12.00 uur – 19.30 uur

Website | Facebook | Instagram

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer