Misschien ken je GREENFORCE al van onder andere de mixen om je eigen vleesvervangers mee te maken. Zo maakte ik eerder deze zalige cannelloni met de vegan gehaktmix. Onlangs kreeg ik een nieuw product van GREENFORCE opgestuurd, namelijk groente crumbs! Ik probeerde het uit en laat je in dit artikel 3 lekkere ideetjes zien met wat je met die crumbs kunt maken.
GREENFORCE groente crumbs
Met de groente crumbs van GREENFORCE kun je inzetten als vervanger voor paneermeel. Ze zijn er in de varianten broccoli, wortel en rode biet en geven een vrolijke kleur aan je vegan vlees- of visvervanger of als topping over een salade bijvoorbeeld.
De groente crumbs zijn bovendien:
- Zonder toegevoegde gluten
- Zonder toegevoegde smaakversterkers
- Zonder toegevoegde conserveermiddelen
- Hoog vezelgehalte
- Bron van eiwit
Drie manieren
Ik heb de broccoli variant uitgeprobeerd en heb het toegepast op 2 lekkere tussendoortjes: crispy sperziebonen en crunchy ravioli uit de oven en als topping over een vegan caesar salad. Een kleurrijke manier om wat eiwit- en vezelrijke crunch te geven aan een gerecht/snack!
Edelgistvlokken
Ik heb bij alle drie ook wat edelgistvlokken toegevoegd voor een extra lekkere hartige smaak en wat meer ‘grip’ om te paneren. Dit is optioneel en kun je weglaten als je wil! Benieuwd wat edelgistvlokken zijn en wat je er nog meer mee kunt? Kijk dan op deze pagina!
Crispy sperziebonen
Deze heerlijke en gezonde snack maak je in een handomdraai. Verrassend lekker: krokante sperziebonen! De oven doet het meeste werk. Kijk hier voor het eenvoudige recept!
Crunchy ravioli
Tover koelverse vegan ravioli om tot een heerlijk knapperige snack voor bij de borrel. Lekker met een eenvoudige tomatensaus dip die je zelf kunt maken of waarbij je kunt kiezen voor een kant en klare saus. De vegan ravioli die ik voor deze snack gebruikte kocht ik onlangs bij de Lidl, waar die heel af en toe (tijdens een vegan week) verkrijgbaar is. Bij Albert Heijn kun je ook koelverse vegan ravioli kopen en die is hier ook prima geschikt voor.
AfdrukkenCrispy ravioli
- Genoeg voor: ongeveer 15 stuks 1x
Ingrediënten
- 1 pak vegan ravioli
- 2 eetlepels aquafaba (het vocht uit een blik kikkererwten)
- 2 eetlepels water
- ongeveer 2 á 3 eetlepels GREENFORCE groente crumbs
- 1 á 2 eetlepels edelgistvlokken (optioneel)
- olijfolie spray (of andere olie die tegen hoge temperaturen kan in spray vorm)
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Meng de aquafaba met het water en doe in een diep bord.
- Meng de groente crumbs met de edelgistvlokken (als je die gebruikt) en doe ze in een diep bord.
- Wentel de ravioli’s één voor één aan beide kanten door het aquafaba-water mengsel.
- Paneer ze vervolgens aan beide kanten met de groente crumbs en druk ze goed aan.
- Spray aan beide kant licht met olijfolie.
- Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bak 15 – 20 minuten in de oven.
- Serveer met een lekkere dip. Ik gebruikte hierbij deze saus, het is eigenlijk een pastasaus maar is zo lekker hierbij!
Salade topping
De groente crumbs zijn heel lekker over een salade. Zo vind ik deze supergoed passen bij deze vegan caesar salade, waarvan je het recept voor de dressing hier kunt vinden.
Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met GREENFORCE.
geen reacties