Crispy sperziebonen

Deze heerlijke en gezonde snack maak je in een handomdraai. En ze zijn verrassend lekker: krokante sperziebonen! De oven doet het meeste werk.

Greenforce groente crumbs

Onlangs kreeg ik de groente crumbs van Greenforce in de smaak broccoli opgestuurd om te proberen. Dit zijn groen gekleurde kruimels die je kunt gebruiken om te paneren of als topping voor salades of andere gerechten. Deze crumbs zijn, in tegenstelling tot paneermeel glutenvrij en gemaakt zonder toevoeging van smaakversterkers en conserveermiddelen. Klik hier om te bestellen, ook verkrijgbaar in de varianten wortel en rode biet!

Aquafaba

Om de groente crumbs te laten ‘plakken’ aan de sperziebonen heb ik in plaats van ei aquafaba geprobeerd en dat ging heel goed! Aquafaba is het zetmeelrijke goedje in een blik kikkererwten dat je normaal wegspoelt bij het uitlekken. Met aquafaba kun je een heleboel lekkers maken of inzetten als eivervanger in dit recept. Lees hier meer over aquafaba en kijk onderaan de pagina voor recepten ermee!

Edelgistvlokken

Ik heb aan de groente crumbs ook wat edegistvlokken toegevoegd, deze zorgen voor net een beetje meer ‘grip’ bij het paneren maar ook voor een lekkere hartig touch. Dit is optioneel en kun je weglaten. Benieuwd wat edelgistvlokken zijn en wat je er nog meer mee kunt? Kijk dan op deze pagina!

Afdrukken

Crispy sperziebonen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: als snack voor 2 personen

Ingrediënten

Scale
  • 250 gram sperziebonen
  • 25 gram bloem (gebruik een glutenvrije variant zoals rijstmeel of boekweitmeel om glutenvrije crispy sperziebonen te maken)
  • 50 ml. aquafaba (het vocht uit een blik kikkererwten)
  • 3 á 4 eetlepels Greenforce groente crumbs*
  • 1 á 2 eetlepels edelgistvlokken
  • 1,5 eetlepel olijfolie

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Was de sperziebonen en snij een klein stukje van de uiteinden. Dep de sperziebonen niet droog maar zorg dat ze nog iets vochtig zijn.
  • Strooi de bloem in een diep bord.
  • Doe de aquafaba in een diep bord.
  • Meng de groente crumbs en edelgistvlokken met de olijfolie.
  • Haal de sperziebonen door de bloem, vervolgens door de aquafaba en rol ze daarna door het groene crumbs-olijfolie mengsel.
  • Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ongeveer 10 minuten gaar in de oven.
  • Lekker met vegan aoli om te dippen!

Notities

  • je kunt ook paneermeel gebruiken, let op dat dat niet glutenvrij is. Voeg aan het paneermeel naar smaak peper en zout en/of kruiden toe.
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star