Onverwacht Vegan #1: croissants

Croissants, maar die worden toch gemaakt met roomboter? De meeste wel, maar gelukkig bestaan er ook vegan croissants en je kunt ze gewoon in de supermarkt kopen! In dit artikel laat ik je mijn favoriet zien en welke er nog meer zijn.

Favoriet

Mijn persoonlijke favoriet zijn de croissants van het huismerk van Albert Heijn. Deze hoef je alleen maar even 3 minuutjes af te bakken in de oven en ze zijn heel lekker en luchtig. En mooi: sinds kort hebben ze een nieuwe verpakking inclusief vegan logo! Ze kosten € 0,99 per 4 stuks.

Ik maak er graag heerlijke vegan ‘croissants gezond’ mee. Soms met zelfgemaakte vegan ‘gekookte ei’, maar daarvoor heb ik bij weinig tijd (of zin!) een goede shortcut voor ontdekt, namelijk heel dunne plakjes vegan mozzarella met kala namak. De bolletjes vegan mozzerella zijn van het merk Veggi Filata en kun je in de meeste biologische supermarkten kopen. Snij ze in heel dunne plakjes en bestrooi met een klein snufje kala namak oftewel zwart zout, het goedje dat ruikt en smaakt naar ei. Meer lezen over kala namak? Klik dan hier!

En de vegan plakjes kaas kun je in de meeste supermarkten kopen tegenwoordig (ik vind die van Lidl en AH huismerk erg fijn) en de vegan plakjes ham kocht ik bij Albert Heijn van het huismerk.

Kant en klaar

Zoek je een kant en klare croissant? Bij sommige Jumbo filialen vind je sinds kort een vegan meergranen croissant voor € 0,79 op de bakkerij afdeling bij de losse broodjes!

Andere vegan croissants

Bij PLUS kun je ook terecht voor vegan afbakcroissants van het merk Schoof. Deze kosten net als bij Albert Heijn € 0,99 voor een verpakking met 4 stuks.

Onderstaande croissants zijn ook vegan! Je moet deze alleen nog even zelf uit- en oprollen voor ze de oven gaan.

  • Albert Heijn croissants in blik 6 stuks
  • Albert Heijn supercroissants in blik 6 stuks
  • Jumbo croissants in blik 6 stuks
  • Jumbo supercroissants in blik 6 stuks
  • Danerolles Party Mini’s in blik 24 stuks

Dit artikel is onderdeel van de serie Onverwacht Vegan. Bekijk de andere delen hieronder!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer