Afdrukken

Crispy sperziebonen

Ingrediënten

Scale
  • 250 gram sperziebonen
  • 25 gram bloem (gebruik een glutenvrije variant zoals rijstmeel of boekweitmeel om glutenvrije crispy sperziebonen te maken)
  • 50 ml. aquafaba (het vocht uit een blik kikkererwten)
  • 3 á 4 eetlepels Greenforce groente crumbs*
  • 1 á 2 eetlepels edelgistvlokken
  • 1,5 eetlepel olijfolie

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Was de sperziebonen en snij een klein stukje van de uiteinden. Dep de sperziebonen niet droog maar zorg dat ze nog iets vochtig zijn.
  • Strooi de bloem in een diep bord.
  • Doe de aquafaba in een diep bord.
  • Meng de groente crumbs en edelgistvlokken met de olijfolie.
  • Haal de sperziebonen door de bloem, vervolgens door de aquafaba en rol ze daarna door het groene crumbs-olijfolie mengsel.
  • Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ongeveer 10 minuten gaar in de oven.
  • Lekker met vegan aoli om te dippen!

Notities

  • je kunt ook paneermeel gebruiken, let op dat dat niet glutenvrij is. Voeg aan het paneermeel naar smaak peper en zout en/of kruiden toe.