Cannelloni

Al tijden stond het op mijn lijstje van gerechten waar ik een vegan versie wilde maken en nu is het er eindelijk van gekomen: cannelloni! Cannelloni is een Italiaans pasta gerecht waarbij de pasta de vorm van buisjes heeft die gevuld worden voor ze de oven in gaan. Deze vegan versie met vegan gehakt, romige tomatensaus en plantaardige mozzarella pakte heel goed uit!

Cannelloni pasta

De pasta die ik hiervoor gebruikte kun je in de meeste supermarkten kopen. Het zijn brede holle buisjes die je vooraf niet hoeft te koken. Dit heeft twee redenen: zo gaat het vullen ervan veel makkelijker en de pasta gaart tijdens de baktijd in de oven net als lasagne bladen!

Vegan gehakt

Het gehakt dat ik voor dit gerecht heb gekozen is van GREENFORCE. Hier maakte ik al eerder deze lekkere vegan viskoekjes mee. De producten van GREENFORCE zijn veganistisch en in poedervorm. Dit heeft als groot voordeel dat ze lang houdbaar zijn en je altijd een vleesvervanger in huis hebt. Bereiding gaat eenvoudig: voeg koud water toe, laat het een bepaalde tijd (staat vermeld op de verpakking) staan en dan is het klaar voor verdere bereiding zoals je met een andere vleesvervanger ook zou doen. Het gehakt van GREENFORCE is rijk aan eiwit, duurzaam en ik vind het erg lekker. Het is goed gekruid en ideaal als basis voor gerechten als pasta’s als deze.

Over de cannelloni gaat een laag tomatensaus met plantaardige roomkaas. Deze combinatie is geweldig! En daarover heen smelt in de oven de plantaardige mozzarella.

Afdrukken

Cannelloni

Benodigdheden

  • Ovenschaal 20 cm. x 28 cm.
  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 2 - 3 personen 1x

Ingrediënten

Scale
  • 1 zakje GREENFORCE Easy Mix Gehakt
  • olie, om te bakken
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 kleine wortels
  • 1/4 courgette
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden
  • 9 buisjes cannelloni pasta, let op dat er geen ei in zit zie notities
  • 150 gram plantaardige roomkaas naturel
  • 500 ml. gezeefde tomaten
  • 50 gram geraspte plantaardige mozzarella

Bereidingswijze

  • Meng het zakje GREENFORCE Easy Mix Gehakt met 150 ml. koud water en laat 30 minuten staan.
  • Snipper de ui, hak de knoflook fijn en snij de wortel en courgette in zo klein mogelijke blokjes.
  • Verhit wat olie in een wok en bak de ui een minuutje. Voeg de knoflook, wortel en courgette toe en bak een paar minuutjes mee.
  • Voeg het vegan gehakt toe en meng alles goed.
  • Bak een aantal minuten tot het gehakt begint te kleuren.
  • Laat iets afkoelen.
  • Maak de saus door de gezeefde tomaten in een steelpan te verwarmen.
  • Voeg de plantaardige roomkaas toe en laat deze smelten in de saus.
  • Bedek de bodem van de ovenschaal met een laagje saus.
  • Vul de cannelloni met het gehaktmengsel, dit kan het beste met een theelepel.
  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Leg de gevulde cannelloni naast elkaar in de saus in de ovenschaal.
  • Schenk de rest van de saus er over zodat alle cannelloni is bedekt. Heb je saus over? Bewaar het in de koelkast en gebruik het voor een ander pasta gerecht.
  • Bestrooi met de geraspte plantaardige mozzarella.
  • Bak de cannelloni 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Notities

  • Vegan cannelloni kun je onder andere kopen bij PLUS van het merk Liguori en bij Jumbo van het merk Barilla.

Dit artikel is in samenwerking met GREENFORCE tot stand gekomen.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

  • Reply Marjan

    Hi, waar vind ik deze canneloni? Ik zie ze alleen met ei

    30 november 2021 at 21:46
    • Reply Suzanne

      Dat had ik vermeld onder het recept! 🙂

      1 december 2021 at 10:32

    reageer

    Recipe rating