No-bake vegan cheesecake

Deze cheesecake bewijst dat je zonder dierlijke ingrediënten en minstens zo lekkere versie kunt maken, al dan niet nog lekkerder! En het mooie is: er komt geen oven aan te pas. Maak ‘m wel een dag van te voren, want hij moet eerst een nacht opstijven in de koelkast.

Op Instagram deelde ik het al: bij WildWestLand hebben ze momenteel iets leuks lopen. Een winactie waarbij je met jouw vegan cheesecake creatie met Cream Passionel een weekend Gent voor 2 personen kunt winnen! Lees onder deze post alle details over hoe je mee kunt doen! Ik raakte geïnspireerd en maakte deze cheesecake evenals de nom-pouce cheesecake waarvan je het recept hier kunt zien.

Afdrukken

No-bake vegan cheesecake

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne

Ingrediënten

Scale
  • 175 gram digestive koekjes
  • 40 gram plantaardige margarine, gesmolten en afgekoeld
  • 450 gram vegan cream cheese, zoals WildWestLand Cream Passionel
  • 125 gram suiker
  • 2 eetlepels custardpoeder
  • 100 gram kokosolie, gesmolten en afgekoeld

Bereidingswijze

  • Vet een springvorm van ongeveer 20cm./23 cm. doorsnede in en bekleed met bakpapier.
  • Maal de koekjes fijn in een keukenmachine en voeg de gesmolten margarine toe en meng.
  • Stort het mengsel in de springvorm en verdeel over de bodem en druk goed aan.
  • Meng de vegan cream cheese, suiker, custardpoeder en kokosolie in een keukenmachine of blender tot een egaal mengsel.
  • Schenk het mengsel over de koekjesbodem in de springvorm.
  • Laat minimaal een nacht opstijven in de koelkast.
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

6 reacties

  • Reply Diede

    Hoi Suzanne,

    Dit lijkt me een heel leuk en lekker recept om te maken. Echter loop ik wat vast op de custardpoeder, ik kan hem namelijk niet vegan vinden (of ik kijk er gewoon over heen). En wat ik kan vinden is vanille custardpoeder, bijvoorbeeld van de Koopmans, maar daar zie ik niet van of deze vegan is. Heb je tips voor mij?

    Alvast bedankt!

    Groetjes Diede

    19 november 2021 at 11:38
    • Reply Suzanne

      Hi Diede, dat is de custardpoeder die ik zelf gebruik! Dit is vegan, tenzij je een allergie voor melk en ei hebt, want daarvoor geldt een allergenenwaarschuwing. Kijk voor meer informatie daarover hier: https://wateetjedanwel.nl/vegan-faq-4-kan-sporen-van-bevatten-is-het-dan-wel-veganistisch/

      19 november 2021 at 11:52
    • Reply Francine Heymans

      Kun je ook Vegan kwark nemen ipv cream cheese? Of mengen met cream cheese. Dan wordt het meer een soort V kwark taart.
      Groetjes,
      Francine

      13 januari 2022 at 12:41
      • Reply Suzanne

        Dat kun je uiteraard doen! Ik vind ‘m op deze manier erg lekker en precies lijken op cheesecake. 🙂

        13 januari 2022 at 12:47
  • Reply Tanja

    Lekker recept! Welke custardpoeder gebruik jij?

    3 april 2023 at 18:35
    • Reply Suzanne

      Dank je! Ik gebruik die van Dr. Oetker.

      4 april 2023 at 10:50

    reageer

    Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star