Cannelloni
Benodigdheden
- Ovenschaal 20 cm. x 28 cm.
- Auteur: Suzanne
- Genoeg voor: 2 - 3 personen 1x
- 1 zakje GREENFORCE Easy Mix Gehakt
- olie, om te bakken
- 1 ui, gesnipperd
- 2 kleine wortels
- 1/4 courgette
- 2 teentjes knoflook
- 2 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden
- 9 buisjes cannelloni pasta, let op dat er geen ei in zit zie notities
- 150 gram plantaardige roomkaas naturel
- 500 ml. gezeefde tomaten
- 50 gram geraspte plantaardige mozzarella
- Meng het zakje GREENFORCE Easy Mix Gehakt met 150 ml. koud water en laat 30 minuten staan.
- Snipper de ui, hak de knoflook fijn en snij de wortel en courgette in zo klein mogelijke blokjes.
- Verhit wat olie in een wok en bak de ui een minuutje. Voeg de knoflook, wortel en courgette toe en bak een paar minuutjes mee.
- Voeg het vegan gehakt toe en meng alles goed.
- Bak een aantal minuten tot het gehakt begint te kleuren.
- Laat iets afkoelen.
- Maak de saus door de gezeefde tomaten in een steelpan te verwarmen.
- Voeg de plantaardige roomkaas toe en laat deze smelten in de saus.
- Bedek de bodem van de ovenschaal met een laagje saus.
- Vul de cannelloni met het gehaktmengsel, dit kan het beste met een theelepel.
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Leg de gevulde cannelloni naast elkaar in de saus in de ovenschaal.
- Schenk de rest van de saus er over zodat alle cannelloni is bedekt. Heb je saus over? Bewaar het in de koelkast en gebruik het voor een ander pasta gerecht.
- Bestrooi met de geraspte plantaardige mozzarella.
- Bak de cannelloni 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Notities
- Vegan cannelloni kun je onder andere kopen bij PLUS van het merk Liguori en bij Jumbo van het merk Barilla.