9 buisjes cannelloni pasta, let op dat er geen ei in zit zie notities
150 gram plantaardige roomkaas naturel
500 ml. gezeefde tomaten
50 gram geraspte plantaardige mozzarella
Bereidingswijze
Meng het zakje GREENFORCE Easy Mix Gehakt met 150 ml. koud water en laat 30 minuten staan.
Snipper de ui, hak de knoflook fijn en snij de wortel en courgette in zo klein mogelijke blokjes.
Verhit wat olie in een wok en bak de ui een minuutje. Voeg de knoflook, wortel en courgette toe en bak een paar minuutjes mee.
Voeg het vegan gehakt toe en meng alles goed.
Bak een aantal minuten tot het gehakt begint te kleuren.
Laat iets afkoelen.
Maak de saus door de gezeefde tomaten in een steelpan te verwarmen.
Voeg de plantaardige roomkaas toe en laat deze smelten in de saus.
Bedek de bodem van de ovenschaal met een laagje saus.
Vul de cannelloni met het gehaktmengsel, dit kan het beste met een theelepel.
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Leg de gevulde cannelloni naast elkaar in de saus in de ovenschaal.
Schenk de rest van de saus er over zodat alle cannelloni is bedekt. Heb je saus over? Bewaar het in de koelkast en gebruik het voor een ander pasta gerecht.
Bestrooi met de geraspte plantaardige mozzarella.
Bak de cannelloni 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Notities
Vegan cannelloni kun je onder andere kopen bij PLUS van het merk Liguori en bij Jumbo van het merk Barilla.