Afdrukken

Cannelloni

Benodigdheden

Ingrediënten

Scale
  • 1 zakje GREENFORCE Easy Mix Gehakt
  • olie, om te bakken
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 kleine wortels
  • 1/4 courgette
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden
  • 9 buisjes cannelloni pasta, let op dat er geen ei in zit zie notities
  • 150 gram plantaardige roomkaas naturel
  • 500 ml. gezeefde tomaten
  • 50 gram geraspte plantaardige mozzarella

Bereidingswijze

  • Meng het zakje GREENFORCE Easy Mix Gehakt met 150 ml. koud water en laat 30 minuten staan.
  • Snipper de ui, hak de knoflook fijn en snij de wortel en courgette in zo klein mogelijke blokjes.
  • Verhit wat olie in een wok en bak de ui een minuutje. Voeg de knoflook, wortel en courgette toe en bak een paar minuutjes mee.
  • Voeg het vegan gehakt toe en meng alles goed.
  • Bak een aantal minuten tot het gehakt begint te kleuren.
  • Laat iets afkoelen.
  • Maak de saus door de gezeefde tomaten in een steelpan te verwarmen.
  • Voeg de plantaardige roomkaas toe en laat deze smelten in de saus.
  • Bedek de bodem van de ovenschaal met een laagje saus.
  • Vul de cannelloni met het gehaktmengsel, dit kan het beste met een theelepel.
  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Leg de gevulde cannelloni naast elkaar in de saus in de ovenschaal.
  • Schenk de rest van de saus er over zodat alle cannelloni is bedekt. Heb je saus over? Bewaar het in de koelkast en gebruik het voor een ander pasta gerecht.
  • Bestrooi met de geraspte plantaardige mozzarella.
  • Bak de cannelloni 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Notities

  • Vegan cannelloni kun je onder andere kopen bij PLUS van het merk Liguori en bij Jumbo van het merk Barilla.