Tonga toast met aardbeien compote

Al jarenlang staat er een heel populair item op het menu van één van de resort restaurants in Walt Disney World in Florida genaamd Tonga Toast. En als je me langer volgt weet je dat dat mijn lievelingsplek op aarde is. Zoveel magie daar, zoveel mooie herinneringen. Maar op de één of andere manier was het er nooit van gekomen om die beroemde Tonga Toast te proberen. Tot mijn vakantie afgelopen januari. Ik at mijn vingers er nog net niet bij op. Thuis namaken natuurlijk, om weer even het ogen-dicht-en-je-bent-er-even ultieme Disney gevoel op te roepen. Helemaal vegan en helemaal goedgekeurd!

Tonga toast

De originele Tonga Toast wordt gemaakt met een beslag met ei, maar gelukkig staat er ook een vegan versie op de kaart. Tijdens ons ontbijt op de eerste echte dag daar in het mooie Walt Disney World. We namen plaats in het Kona Café in Polynesian Resort, één van de mooiste resorts van Walt Disneyworld waar ik vele mooie herinneringen heb met mijn familie jaren geleden. En nu zat ik er weer, samen met Fabien. Geen idee wat te verwachten van de toast. Zo populair, dat moest wel bijzonder zijn. Fabien bestelde de Tonga Toast, ik ging voor de plantbased Polynesian egg platter.

Ik heb zelden zo goed veganistisch gegeten als daar. En het feit dat we toen daar op die mooie dinsdagochtend nog onze hele vakantie voor me hadden maakt het tot één van de fijnste momenten van de vakantie. Benieuwd naar wat ik nog meer heb gegeten tijdens onze vakantie in Amerika? Bekijk hier mijn eetdagboek!

Namaken die hap

Eigenlijk is de Tonga Toast het beste te vergelijken met een soort hele dikke wentelteef van zuurdesembrood gevuld met banaan en omhuld met een suikerlaagje. En dan geserveerd met frisse aardbeien compote. Zalig!

Afdrukken

Tonga toast met aardbeien compote

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 2 personen 1x
Scale

Ingrediënten

Aardbeien compote

  • 125 gram aardbeien
  • scheut water
  • 3 eetlepels suiker
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel vanille extract

Tonga toast

Bereidingswijze

  • Maak de aardbeien compote door de aardbeien in een klein laagje water zachtjes te koken tot ze uit elkaar vallen. Voeg de suiker, citroensap en vanille extract tot en meng.
  • Snij de harde korst van het brood.
  • Snij het brood doormidden. Maak in beide stukken een snee bovenaan.
  • Snij de banaan in de lengte en breedte doormidden zodat je 4 gelijke halve plakken hebt.
  • Vul ieder stuk brood met 2 plakken banaan, eventueel meer als dat past.
  • Verhit een laag olie in een stevige pan.
  • Meng de bloem, kaneel en plantaardige melk tot een beslag.
  • Wentel de twee stukken brood door het beslag.
  • Meng de suiker met wat kaneel en strooi dit in een diep bord.
  • Wentel de stukken brood door de suiker en bak ze vervolgens rondom in de olie voor enkele minuten tot ze goudbruin kleuren.
  • Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Serveer met de aardbeien compote en maple syrup.
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer