Life Lately #16

Tijd voor Life Lately nummer 16, waarin ik je laat zien wat ik de afgelopen week allemaal heb uitgevoerd en meegemaakt!

Dinsdag 27 juni 2017
Spannend! Vandaag worden de flyers bezorgd die ik heb gemaakt voor wateetjedanwel.nl! Wat is dat toch bijzonder om dan in het echt te zien, in plaats van op je beeldscherm. Ik ben er heel trots op! Bonbon heeft het ook goedgekeurd.

Woensdag 28 juni 2017
Wat is dat toch met katten en dozen? Hoe klein de doos ook is die ik eventjes neer zet, nadat ik met mijn ogen knipper zit er geheid een kat in. If it fits, they sits!

Donderdag 29 juni 2017
Vanavond eten Fabien en ik bij Spirit: één van onze favoriete restaurants. Hier betaal je voor wat je opschept aan het heerlijke buffet, dat bestaat uit alleen maar vega gerechten. Genieten! Daarna wandelen we naar het vlakbij gelegen Baker’s Dough: de onlangs geopende koekjesdeeg bar, eindelijk eens proberen! Fabien neemt een gewone, die hij erg lekker vindt. Ik neem de vegan versie en om eerlijk te zijn valt het een beetje tegen. Ik vind het absoluut niet vies, maar ik had iets heel anders verwacht. Dit koekjesdeeg smaakt erg naar speculaas en vind ik niet echt passen bij dit zomerse weer.

Vrijdag 30 juni 2017
Vandaag gaat het 3-daagse evenement Share a Perfect Day van start. Mijn broer staat hier met een stand met wijnen en ik mag mijn flyers er neer leggen! Zo tof: zoveel mensen zullen mijn flyer gaan zien de komende dagen. Spannend! Ik verbind er meteen een winactie aan: de bedoeling is dat mensen een selfie met de flyer maken, deze uploaden naar Facebook en daarmee kans maken op een leuk verzorgingspakket, vegan natuurlijk. De selfies stromen binnen via Facebook. Zo onwijs leuk!

Vandaag bak ik ook deze koekjes. Ongelofelijk simpel: met maar 4 ingrediënten, kijk maar!

Zaterdag 1 juli 2017
Ah, weer een pakketje dat bezorgd wordt in een kartonnen doos. Ik snij er met een mesje een vierkant uit dat dient als raam. Voilá, een kattenhuis!

Zondag 2 juli 2017
Vandaag begin ik de dag met wat tekeningetjes te maken. Ik maak onder andere deze illustratie. Ik wil een nieuwe rubriek op de website met daarop alle vegan producten die ik tegen kom, verdeeld in categorieën. Ik kan me zo voorstellen dat dat handig zal zijn voor startende vegans, zoals ik zelf ook ben. En ook voor de doorgewinterde vegans wellicht!

‘s Middags gaan Fabien en ik naar Den Haag. We beginnen bij de Antiekmarkt aan de Lange Voorhout.

En dan wandelen we tegen iets heel leuks aan: Haagse Wereld Hapjes. Dat is een gezellig klein culinair festival met kramen met eten uit allerlei landen. Wat leuk! Fabien kiest voor wat lekkers bij een Braziliaanse kraam en ik koop een waanzinnige Palestijnse wrap met baba ganoush.

Donderdag 6 juli 2017
Zo tof! Vandaag is de Margriet uitgekomen met een dossier over vega en vegan zijn. Afgelopen april werd ik daar voor geïnterviewd. Toen was ik nog vegetariër en bezig met mijn tweede VeganChallenge. Inmiddels ben ik veganist: ik zei toen letterlijk ‘veganisme is een jas die ik nog niet pas’ en ja, nou ja… look at me now. Wearing the vegan coat en alles. Gek hoeveel er kan veranderen in een paar maanden tijd!

‘s Middags haal ik mijn bestelde Instagram prints bij de Hema op. Had ik nog nooit eerder besteld: wat leuk! Vierkante foto’s rechtstreeks van je Instagram account verpakt in een cute doosje. Ik heb 30 afdrukken besteld als begin van het kookboek dat ik wil samenstellen voor thuis. Je kent dat wel: zo’n dag waarop je uitgeblust ‘s avonds neigt naar fast food of iets kant en klaars. Bij gebrek aan puf of inspiratie. Yep, it happens to all of us – zelfs foodbloggers! Er zijn van die gerechten die Fabien en ik allebei lekker vinden, die heel snel op tafel staan en toch best gezond zijn. Verse wokgroenten met tofu en noodles is zo’n gerecht. Of snelle courgettesoep. Wordt vervolgd!

Vrijdag 7 juli 2017
Vandaag ga ik naar de Spar in de Rotterdamse wijk waar ik woon: Kralingen. Ik ga daar heen met een reden, ik heb namelijk op Facebook gelezen dat je hier allerlei vegan producten kunt kopen. Eenmaal aangekomen bij de winkel blijk ik nogal aan de vroege kant: het ligt nog niet in de schappen, maar wel achter in het magazijn. Gelukkig kan ik het wel al kopen en dat doe ik:

Wat een heerlijke dingen allemaal! Ik probeer als eerste de kaas. Ik had het kunnen weten: niet mijn ding. Op de Wilmersburger geraspte pizzakaas en vegan mozzarella na ben ik nog geen vegan kaas tegengekomen die ik echt lekker vind. Maar goed, weet ik dat ook weer. Een stuk enthousiaster ben ik over de fishless filets. Serieus: wow. Wat lekker. Ik maakte een Instagram Story waarin ik zelfs verkondigde dat dit misschien wel één van de lekkerste dingen is die ik ooit gegeten heb en daar sta ik nog steeds achter. De ‘vis’ smaakt gewoon serieus naar vis en het laagje er om heen wordt lekker krokant in de oven. De rest heb ik nog niet geprobeerd! Voor zover ik weet is de vestiging in Kralingen de enige in Rotterdam die deze producten verkoopt. Hopelijk volgen er meer!

Selfie time met Bonbon!

‘s Avonds gaan Fabien en ik eten in de stad. We gaan naar, jawel daar is ‘ie weer: Spirit! Na het eten wandelen we terug naar huis.

Zaterdag 8 juli 2017
Mijn moment van de week: zaterdagochtend met krant en koffie! Do not disturb!

‘s Avonds eet ik de heerlijke vegan visfilets met zoete aardappelfriet uit de oven. Ik maak er een sausje bij van vegan mayonaise, dille, peper en zout. Smullen!

Woensdag 12 juli 2017
Onlangs kreeg ik van Mister Kitchen iets leuks toegestuurd: alle 7 nieuwe smaken pindakaas (2 ervan helaas niet vegan, de rest wel!), een potje chia jam (zo lekker!) en dit toffe t-shirt. Ik dook de keuken in en bakte deze heerlijke bananenpannenkoekjes getopt met de lekkere kokos maple pindakaas.

‘s Middags ga ik met Fabien naar de stad: we gaan lunchen bij Sappi. Binnenkort kun je de review lezen, voor nu kan ik alvast verklappen dat ze daar serieus goeie smoothies en sappen hebben en een heerlijke vegan salade. Yay!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer