Vegan amandelkoekjes (slechts 4 ingrediënten!)

Oh boy, deze koekjes zijn echt heel erg lekker. Vooral wanneer ze net uit de oven komen: nog een beetje zacht… Wees gewaarschuwd dus, ze zijn verslavend! En je maakt ze met maar 4 ingrediënten!

Ingrediënten voor ongeveer 8 stuks
200 gram amandelmeel
1/2 teaspoon bakpoeder
80 ml. maple syrup
2 teaspoons vanille extract

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng het amandelmeel met de bakpoeder in een kom. Voeg de maple syrup en vanille extract toe en roer deze er door met een houten lepel tot het deeg wordt. Draai er gelijke balletjes van en leg deze op de bakplaat. Druk de balletjes plat met een glas, maak steeds de onderkant van het glas nat met water zodat het niet blijft plakken. De koekjes lopen iets uit tijdens het bakken dus zorg dat er voldoende ruimte tussen de koekjes is. Bak voor 12 minuten en laat eerst helemaal afkoelen voor je ze met een spatel van de bakplaat haalt.

Recepten met 4 of minder ingrediënten

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

6 reacties

  • Reply Marianne

    Dit ziet er echt zo lekker uit! En zo simpel, wie had dat gedacht!

    4 juli 2017 at 14:27
  • Reply Abbasi

    Wat een makkelijke recept! Kan ik de syrup vervangen met suiker?

    29 november 2018 at 13:47
    • Reply Suzanne

      Ik heb het niet geprobeerd maar ik denk het niet. Kies liever voor een vloeibare suikervervanger, vanwege de textuur.

      30 november 2018 at 18:38
  • Reply Marny

    Deze koekjes zijn enorm lekker. De lievelingskoekjes van ons hele gezin.

    29 juni 2020 at 12:29
  • Reply wiepie

    Oh wat fijn. EINDELIJK een vegan – amandel koekjes recept ZONDER suiker. Dankjewel

    14 september 2021 at 17:35
  • reageer