Bosbessen muffins

Als één van de foodbloggers van I-KOOK maak ik deze zomer elke maand iets lekkers. Al eerder was dat deze vega fish and chips en nu heb ik heerlijke bosbessen muffins gebakken. Deze muffins zijn lekker luchtig, vol smaak én bevatten geen melk en ei. Ze zijn bovendien heel makkelijk te maken, dus waar wacht je nog op?

Ingrediënten
muffins
225 gram bloem
40 gram amandelmeel
2 teaspoons bakpoeder
1 rijpe banaan, fijngeprakt
60 gram rietsuiker
60 ml. agavesiroop
60 ml. plantaardige melk
125 gram bosbessen
topping
vegan slagroom, kant en klaar of zelfgemaakt
bosbessen

Benodigdheden
muffin bakblik
muffinvormpjes

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de ingrediënten voor de muffins behalve de bosbessen in een kom. Voeg dan voorzichtig de bosbessen toe aan het beslag. Zet de muffinvormpjes in het muffin bakblik en schep het beslag in de vormpjes. Bak de muffins 20 minuten in de oven. Test de muffins om te zien of ze gaar zijn door een satéprikker in één van de muffins te prikken. Komt deze er schoon uit, zijn de muffins gaar. Bak ze anders nog een paar minuten in de oven. Laat de muffins volledig afkoelen, liefst op een rooster. Garneer met de slagroom en blauwe bessen.

Variatietip
Vervang de bosbessen door ander zacht fruit, zoals frambozen of bramen.

Ook zonder slagroom zijn deze muffins lekker!

Dit artikel heb ik in samenwerking met I-KOOK geschreven.

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

  • Reply Julie

    Mijn dochter mag geen tarwe, koemelkeiwit, eigeel en banaan eten. Kan je de banaan door iets anders vervangen?

    21 juli 2017 at 16:56
    • Reply Suzanne

      Hoi Julie, ik heb dit zelf bij deze muffins niet geprobeerd, maar ik denk wel dat dit zou kunnen werken: vervang de banaan door een halve cup (120 ml.) appelmoes!

      23 juli 2017 at 18:32

    reageer