Life Lately #13

Zondag 14 mei 2017
Vandaag is het moederdag. De tweede zonder mijn lieve moeder. Terwijl mijn tijdlijn op Facebook en Instagram volstroomt met moederdag ontbijtjes, cadeautjes, tekeningen en ander liefs, probeer ik social media vandaag te ontwijken en duik ik in mijn nieuwe boek: Ach, moedertje van Hugo Borst. Achteraf gezien niet de beste keus, want hoe goed dit boek ook is (iedereen zou het moeten lezen) doet dit me ook weer heel erg denken aan het verzorgingstehuis waar mijn eigen moeder verbleef tijdens de laatste periode van haar leven.

Maandag 15 mei 2017
Vandaag staat Rotterdam op zijn kop: vandaag wordt Feyenoord gehuldigd op de Coolsingel. Ik heb om 13.00 uur een afspraak waarvoor ik via de stad moet waar het op dat moment dus een behoorlijk gekkenhuis is. Het is een stralende zonnige dag en de sfeer zit er goed in zo te zien. Ik wandel vanaf metrostation Beurs via de Erasmusbrug naar Tattoo Bob, waar ik mijn achtste laserbehandeling krijg om mijn tattoo te verwijderen, lees daarover hier meer. Deze behandeling deed zeer, heel veel zeer. Het duurt maar een minuutje maar man, wat voel je dat. Tot in mijn tenen! Maar het is voor een goed doel! Als het goed is zit het traject van ruim een jaar er nu bijna op: in oktober heb ik weer een afspraak om te kijken hoe de tattoo er dan uit ziet, dan worden eventuele inkrestjes nog weggelaserd en zou het helemaal klaar moeten zijn.

Dinsdag 16 mei 2017
Vanmiddag is Fabien vrij en gaan we op pad: de grens over! We gaan naar de plaats Emmerich, wat ongeveer anderhalf uur rijden is. Daar gaan we inkopen doen bij een Duitse supermarkt genaamd Kaufland. Ik bof maar met een vriend die net zo van winkelen en boodschappen doen houdt als ik dat doe. Boodschappen in het buitenland dan, that is. Gek ben ik daar op: zet mij in een buitenlandse supermarkt en ik ben uren zoet. Ik vind het fascinerend om te zien wat er allemaal te koop is en van Duitsland wist ik al: daar hebben ze zoveel meer vegan dan hier.

Maar eerst stoppen we bij een filiaal van DM, dat is een drogisterij keten. Ik was er al eens eerder geweest en keek er toen mijn ogen uit. Nu kijk ik er weer anders rond naar vegan producten: want nu ik vegan eet en drink, wil ik ook overstappen op vegan verzorgingsproducten en make-up. Ik kan mijn lol op hier: ik verbaas me over hoeveel vegan producten er zijn. En het wordt zo duidelijk aangegeven! Ook de prijzen liggen lager dan we hier gewend zijn. Een 100% vegan douchegel koop je hier al vanaf 1 euro nog wat. Ook is er een aardig grote bio-afdeling met allerlei producten zoals vegan pasta’s, snoep, tofu en meer.

Daarna rijden we door naar Kaufland. Meteen bij binnenkomst ben ik helemaal blij: de versafdeling is enorm en een geur van groene en fruit komt je tegemoet. Dat heb je hier dus niet, vind ik. Als in een trance ga ik langs alle schappen. Zoveel vegan! Het duizelt me. Mijn ogen laat ik als een scanner over alle producten gaan, speurend naar alles met dat mooie groene Vegan logo. Ik had achteraf gezien nog veel meer kunnen en willen kopen!

Maar al met al ben ik goed geslaagd: ik heb vooral veel kattenvoer ingeslagen, want dat is hier ook zo spotgoedkoop. Meer dan de helft goedkoper dan wat ik in de supermarkt betaal! Ook heb ik een paar flessen met vegan mayonaise ingeslagen, wat kruidenmixen voor pasta’s, vegan slagroom, plantaardige worst en kaas en een soort groentenburgers die op die van de Mac lijken: wist je dat de veggieburger bij McDonalds vegan is? Niet bepaald een restaurant die voor de hand ligt voor vega’s en vegans, maar waar je je soms gewoon toch bevind. Zelf zou ik er niet snel in mijn eentje heen gaan, maar het is gewoon fijn dat ze een vega(n) optie hebben. En lekker dat die burger is, trouwens.

De buit nog eens close-up inclusief de diepvriespizza’s die ik bij de Lidl kocht. Daar gingen we als laatste nog even naar toe, maar op de pizza’s na zag ik maar weinig wat wij hier niet ook hebben.

De volgende dag probeer ik nieuwsgierig de vegan pizza. Nou, koude kermis much: eigenlijk zag ik het al toen ik de pizza uit de verpakking haalde. Er lagen een soort witte hoopjes olie/margarine op dat er bevroren al onsmakelijk uit zag. Ik ben echt niet moeilijk en vind niet snel iets vies, maar deze pizza? Niet mijn ding. Naja, weet ik dat ook weer! Rechts onder op de foto zie je dan ook de lege doos naast een tas met plan-B boodschappen die ik (samen met andere dingetjes) maar haalde als avondeten in plaats van de pizza.

Ben jij wel eens in Duitsland geweest om inkopen te doen? Laat je (vega of vegan) tips achter in de comments, ik ben heel benieuwd!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Eveline

    Ik koop bij Kaufland ook altijd vegan slasaus! Van Jütro. Enne: ga zeker een keer naar de Aldi in Duitsland: nog meer producten. Waaronder kant en klaar maaltijden uit de vriezer! Vegetarisch en vegan.

    25 mei 2017 at 20:15
  • reageer