Life Lately #29 – met o.a. dagje Den Haag, kringloop vondsten en een make-over voor het balkon

Wat een leuke reacties kwamen er op het vorige deel van Life Lately, dank daarvoor! In dit deel een overzicht van allerlei dingen die ik meemaakte en tegenkwam de afgelopen weken. Het is alweer bijna juni, wat vliegt de tijd!

Zaterdag 7 mei 2022

Vandaag ging ik samen met Fabien een dag naar Den Haag. Dat vind ik toch zo’n fijne stad! ‘s Ochtends vroeg ik via Stories op Instagram voor vegan aanraders voor een snelle hap en daar kwamen veel tips over binnen. Deze heb ik gebundeld op mijn Instagram pagina in de highlight Den Haag, mocht je het leuk vinden.

De eerste hotspot was Lily’s bubble tea. Bleek later dat deze gewoon ook in mijn woonplaats Rotterdam is gevestigd, nooit geweten! Ik nam er een zalige bubble tea, ik denk wel de lekkerste die ik tot nu toe heb gedronken: een taro bubble tea met havermelk. Erg aan te raden!

Ik zag bij Superdry in de etalage zeer toffe sneakers met VEGAN op de zool. Ik was direct verliefd! Helaas: de dames collectie met het paar waar ik mijn oog op liet vallen gaat maar tot maat 40. De maat die ik normaal heb, maar te klein viel. Ontzettend balen. Ik zou een herenmodel kunnen nemen, want die gaan tot grotere maten volgens mij, maar zag daar geen paar die ik heel erg mooi vond.

Daarna lunch bij een restaurant die werd aangeraden door een volger op Instagram: Full Moon Express in het Chinatown gedeelte van de stad. Een restaurant waar ik normaal zo voorbij zou lopen, want de buitenkant is niet heel bijzonder en je kunt er niet vanaf zien dat het van binnen heel knus en er veel vegan opties zijn!

Ik koos voor vegan cream cheese balls, Japanese potato croquettes en een kleine vegan dumpling soup. Die laatste bleek echter best heel groot, dus ik kreeg niet alles op. Maar ontzettend lekker was het wel!

‘s Avonds op de bank kroop Noga op schoot en ik zag aan ‘m dat ‘ie wel graag mee wilde kijken op mijn iPad. Heel af en toe zet ik ‘YouTube for cats’ zoals deze op dat vinden ze allemaal heel interessant hier thuis.

Maandag 9 mei 2022

Na een wandeling door de stad in de namiddag kwam ik twee uitingen tegen die me raakten.

Donderdag 12 mei 2022

‘s Avonds ging ik naar een tof event bij Vegan Pizza Bar hier in Rotterdam: de lancering van de vegan Savage Sausage pizza van Savage Cilla! Samen met een klein groepje fijne mensen proefde ik deze nieuwe pizza en ik kan je vertellen dat deze helemaal is goedgekeurd. Het is een echte smaakexplosie van onder andere vegan worst, venkel, salie en ui. Ga dat proeven!

Zaterdag 14 mei 2022

Een fijne zaterdag vandaag: na een rustig ontbijtje met homemade bananenbrood en amandelpasta, koffie en krant maakte ik een wandeling door onze wijk.

Ik was er al lang niet geweest en ineens kreeg ik er zo’n trek in: de vegan kaasbolletjes van Veggie in de Frits Ruysstraat. Een schattig klein koffiezaakje met allerlei vegan lekkers. Ik schreef er hier al eerder over.

Daarna ging ik langs de kringloopwinkel Nieuwe Hoop waar het altijd als een soort schatkist aanvoelt: deze is echt een beetje anders dan de andere in de regio. Hier vind je werkelijk van alles.

In de namiddag ging ik met Fabien naar België, net over de grens. Daarover schreef ik eerder dit artikel. Allereerst een stop bij één van mijn favoriete winkels Maisons du Monde. Daar kun je terecht voor van alles in huis, van meubels tot decoratie en van schilderijen tot servies.

Daarna deden we boodschappen bij Carrefour. Dat is een hele grote supermarkt, een hypermarchee: ze verkopen er levensmiddelen maar ook kleding, electronica en tuinmeubelen bijvoorbeeld. Niet per se veel vegan, maar gewoon leuk om rond te kijken.

Zondag 15 mei 2022

Vandaag is het schoonmaakdag. Podcast aan, gedachten op nul en gaan. Zo fijn af en toe. Met als beloning ‘s avonds onder een fris dekbed kruipen!

Ook heb ik meteen onze keukenkastjes flink onder handen genomen en zijn er best nog wat producten uit gekomen die of bijna tegen de datum zijn of we niet gaan gebruiken. Tegenwoordig hebben we maar liefst 2 voedselkasten in de wijk staan en het is zo fijn om dit soort producten op die manier te kunnen wegdoen. Ik heb het idee dat het hard nodig is, want laatst had ik wat spullen neergezet en toen ik even later keek, was het al weg. En het komt zo vaak voor dat wanneer ik er bij aan kom, alles helemaal leeg is. Mocht je in de buurt wonen en ook eten hebben (uiteraard niet over datum en geen alcohol) deze kast staat naast de minibieb in de Schinkelstraat in Rotterdam.

Woensdag 18 mei 2022

‘s Avonds gaan Fabien en ik sinds tijden weer eens naar IKEA. Niet iets nodig, maar gewoon lekker rondkijken. Ik vind IKEA altijd zo inspirerend, de leuke trucjes die ze gebruiken om ruimtes zo efficiënt mogelijk te benutten bijvoorbeeld, I love it! Een paar jaar geleden schreef ik dit artikel met 12 toffe hacks die ik tegenkwam in het filiaal waar wij meestal naartoe gaan, in Delft.

Wist je trouwens dat ze daar in het restaurant havermelk hebben in de koffiemachines? Dan kun je kiezen voor een cappuccino bijvoorbeeld en die is dan dus gemaakt met havermelk en lekker dat die is! Als je bij IKEA werkt en dit leest en weet welke havermelk ze gebruiken daarvoor, let me know!

Deze keer gingen we echter naar het filiaal in Barendrecht. Daar liepen we wat rond te kijken op de afdeling met de keukens tot we ineens deze opstelling zagen:

Woah. Wat tof zo’n keukeneiland! Met zitjes! Op slag verliefd. We speelden al langer met het idee om de keukentafel te vervangen door zoiets. Lang verhaal kort, een paar dagen erna bestelden we dit blok maar dan in het wit. Verderop zie je hoe dat uitpakte!

Donderdag 19 mei 2022

De zomer is echt in aantocht: de hoogste tijd om ons balkon een make-over en zomerklaar te maken. Ons balkon is ook meteen een kattenren, speciaal gemaakt zodat de katten er ook lekker kunnen genieten. Daar schreef ik eerder dit artikel over! Het is ieder voorjaar weer een leuke klus om alles schoon te maken en daarna in te richten met nieuwe plantjes en kussentjes enzo. Het is echt mijn favoriete gedeelte van het huis!

Fabien had vandaag een avonddienst, dat komt mooi uit: ‘s ochtends reden we naar de Plantenhal in Rhoon voor nieuwe plantjes op ons balkon! Mocht je het nog niet kennen, bij de Plantenhal koop je planten en bloemen voor een prikkie. Neem deze pannenkoekplant bijvoorbeeld voor als ik me het goed herinner € 2,95!

Van deze grote cactus hebben we er al en paar en die is zo fantastisch. Als je geluk hebt groeien er baby’s uit zoals je hier kunt zien, twee zelfs.

Deze hebben we gekocht en inmiddels zijn die twee knoppen al uit aan het groeien tot twee grote cactussen! Zo cool!

Dit was meteen de duurste van onze hele kar: € 5,95. De rest was allemaal rond de twee euro. Geweldig toch?

Ze hebben trouwens ook allerlei decoratie voor in de tuin en in huis, spullen voor huisdieren, potgrond en vele bloempotten en vazen. En kijk deze nou. De kopjes kocht ik een tijdje terug bij de kringloop en de mini pannenkoekplantjes kosten maar € 0,60 per stuk!

Zo blij met hoe het geworden is, alles weer lekker schoon!

Zaterdag 21 mei 2022

Pakketjes tijd! Met deze keer een heerlijk ruikend pakketje van Lush. Daar gaat mijn hart sneller van kloppen! Het was gevuld met de gloednieuwe bath bomb waarover ik dit artikel schreef en twee nieuwe gezichtscrubs: Bright and beautiful en Happy Skin. De Bright and beautiful maakt je huid echt superschoon: je voelt het tintelen terwijl het intrekt (twee minuutjes) voor je ‘m afspoelt. Ik vond ‘m erg fijn! Maar het fijnste en misschien wel een nieuwe persoonlijke favoriet van Lush vind ik de Happy Skin. Het ruikt zalig, voelt heel zacht aan op je huid en na het aanbrengen liet ik het even zitten. Het krijgt dan een beetje het effect van een kleimasker hoewel het een scrub is. Na het gebruiken voelde mijn huid zacht en gevoed aan. Love it! (Deze producten heb ik gekregen)

En toen werden er nog 3 pakketten bezorgd maar dan een heel stuk zwaarder: het keukeneiland van IKEA! Meteen maar een blik houtolie erbij besteld om het houten blad bovenop te onderhouden.

Zondag 22 mei 2022

Fabien stroopte zijn mouwen omhoog en zette het keukeneiland in elkaar. De harde werker werd beloond met een lunch die hij zelf koos: Tonga Toast met aardbeien compote en vegan worstjes. Tonga Toast is een gerecht dat we aten in Walt Disney World, zoals ik hier liet zien. De worstjes kocht ik bij Kelly’s Expat Shopping en zijn van het merk Linda McCartney’s en dat zijn één van de beste vegan worstjes die ik ken.

‘s Avonds gingen we nog even terug naar IKEA voor barkrukken voor aan het keukeneiland en wat manden. Na de kassa haalde ik nog een vegan aardbeienijsje en terwijl ik stond te wachten maakte ik een foto van deze mooie reclame: dit zie je niet vaak, dat een vegan versie bijna de helft goedkoper is! Ik plaatste deze foto een paar dagen later op Instagram en dit had ik niet verwacht: het is de post waar tot nu toe de meeste likes op zijn gekomen.

Maar ook best nare reacties, bijvoorbeeld van mensen die beweren toch echt lekker voor vlees te gaan, ‘zoals het hoort’. Vroeger wilde ik dit soort reacties nog wel eens verwijderen. Maar tegenwoordig laat ik het staan, tenzij mensen het echt bont maken met scheldwoorden bijvoorbeeld. Wat vind jij hiervan? Zou jij het laten staan?

Wel ontzettend tof, IKEA zelf reageerde ook (ik heb deze reactie gepinned zodat je ‘m bovenaan ziet staan) met de bevestiging dat zowel het broodje van de veggie dog als het hoortje van het aardbeienijsje veganistisch is. Hier ontstond namelijk nog wat verwarring over.

Maandag 23 mei 2022

Oh mensen wat ben ik hier blij mee: weg keukentafel (die prima was, maar na 5 jaar wel op uitgekeken) en hallo fancy keukeneiland! ‘s Avonds spelen we vaak een potje Rummikub en dat is toch zo fijn aan dit blok! En het staat gewoon zo knus. Heel blij mee! Met de keukentafel hebben we trouwens iemand anders blij gemaakt. Dubbel nice!

Dinsdag 24 mei 2022

Vandaag was het zoals ik dat noem bak en kookdag. Een dag waarop ik van te voren gerechten en snacks bedenk, recepten en ingrediëntenlijsten uitwerk, op de dag zelf ‘s ochtends boodschappen doe en daarna aan de gang ga met alles wat ik wil maken. Vaak pakt iets ter plekke anders uit, maar het is wel fijn om van te voren een soort grove planning te maken. Vandaag maakte ik onder andere deze linzenstoofpot met aardappel en aubergine en ook nog fudge met banaan en chocolade. Tussendoor alles op de foto zetten en proeven natuurlijk!

Het fijne van zo’n dag is dan aan het eind een hele volle koelkast en/of vriezer heb vol met alles wat ik heb gemaakt. Tijdens het hakken, snijden en koken luister ik graag naar podcasts of dergelijke. Vandaag kijk ik met een schuin oog naar de locale live uitzendingen van het oh zo fijne Orlando. Regionaal nieuws waar ik op zich niks mee kan, maar zo heerlijk bij wegdroom. Want ik kan niet wachten tot we er weer naartoe gaan op vakantie. Voor nu: wegdromen maar.

Donderdag 26 mei 2022

Tijdens mijn wandeling aan het einde van de middag liep ik even de kringloop binnen, Het Goed aan de Mariniersweg in het centrum. Daar vond ik maar liefst 3 sets van 2 toffe borden! Die gingen mee naar huis natuurlijk. Dit maakt mij zo blij.

Vrijdag 27 mei 2022

Yes: na heel lang wachten is er eindelijk een nieuw vierde seizoen van Stranger Things op Netflix! We hebben nu twee afleveringen gekeken en wat is het weer genieten. Ik moet alleen wel bekennen dat ik een gedeelte van de tweede aflevering niet heb gezien: ik keek weg, wat een gruwelijke beelden, dat kon ik echt effe niet handelen. Het is wel een stuk pittiger dan de seizoenen hiervoor!

Dat was het weer voor deze Life Lately, ik hoop dat je het net zo leuk vond om te lezen als ik dat deed om het te maken! Eerdere delen terugzien? Kijk hieronder!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

3 reacties

 • Reply Simone

  Zó leuk weer. Wat een supertoffe bar. Ik ben ook dol op Ikea, zowel het eten als de sfeer. Mijn man voelt dat helaas niet zo 😂

  30 mei 2022 at 19:27
 • Reply Annemiek

  Super leuk te lezen! En nu drie katten hier die helemaal in de tv op gaan, bedankt voor de tip 🙂

  31 mei 2022 at 20:47
 • Reply hobs

  “Pray voor deze palm” haha XD

  1 juni 2022 at 01:54
 • reageer