Een goedgevulde pastasalade met geroosterde groenten zoals bloemkool en courgette, plantaardige feta en een heerlijke dressing op basis van olijfolie en knoflook. Perfect als bijgerecht bij de barbecue of als lunch.
Glutenvrij
Voor deze pastasalade kun je iedere soort pasta gebruiken die je wilt. Ik koos deze keer voor glutenvrije fusilli, deze is in verschillende supermarkten verkrijgbaar.
Pastasalade met geroosterde groenten en plantaardige feta
- Genoeg voor: 3 - 4 personen 1x
Ingrediënten
Scale
- 300 gram pasta naar keuze
- 250 gram bloemkool
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 125 gram groene aspergetips
- 1/2 courgette
- 60 ml. citroensap
- 60 ml. olijfolie
- 1 theelepel suiker
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1/2 theelepel zout
- 1/2 theelepel zwarte peper
- 1 á 2 theelepels gedroogde peterselie
- 75 gram plantaardige feta, in kleine stukjes gesneden
Bereidingswijze
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snij de groenten in stukjes van ongeveer dezelfde grootte.
- Meng de groenten met een scheutje olijfolie en verdeel ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Rooster de groenten ongeveer 20 – 25 minuten in de oven en laat afkoelen.
- Maak de dressing door het citroensap, olijfolie, suiker, knoflook, zout, peper en peterselie te mengen.
- Meng de dressing met de geroosterde groenten, plantaardige feta en de gekookte pasta.
- Bewaar in een goed afgesloten vershouddoos in de koelkast.
Romige pastasalade
Hou je meer van een pastasalade met romige dressing, kijk dan eens naar deze versie.
geen reacties