Afdrukken

Pastasalade met geroosterde groenten en plantaardige feta

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediënten

Scale
  • 300 gram pasta naar keuze
  • 250 gram bloemkool
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 125 gram groene aspergetips
  • 1/2 courgette
  • 60 ml. citroensap
  • 60 ml. olijfolie
  • 1 theelepel suiker
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 1 á 2 theelepels gedroogde peterselie
  • 75 gram plantaardige feta, in kleine stukjes gesneden

Bereidingswijze

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snij de groenten in stukjes van ongeveer dezelfde grootte.
  • Meng de groenten met een scheutje olijfolie en verdeel ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Rooster de groenten ongeveer 20 – 25 minuten in de oven en laat afkoelen.
  • Maak de dressing door het citroensap, olijfolie, suiker, knoflook, zout, peper en peterselie te mengen.
  • Meng de dressing met de geroosterde groenten, plantaardige feta en de gekookte pasta.
  • Bewaar in een goed afgesloten vershouddoos in de koelkast.