Vegan pastasalade

Dit is een heerlijke vegan pastasalade die je heel goed een dag of twee van tevoren kunt maken, dan trekken de smaken nog beter in. Ook ideaal om mee te nemen als lunch to go of bij een picknick!

Afdrukken

Vegan pastasalade

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 3 - 4 personen 1x

Ingrediënten

Scale
  • 300 gram pasta naar keuze zoals fusilli
  • 1/2 bekertje vegan haver fraîche (van bijvoorbeeld AH of Lidl)
  • 2 á 3 eetlepels vegan mayonaise
  • 2 theelepels mosterd
  • scheutje appelcider azijn
  • peper
  • zout
  • 1 á 2 wortels
  • 1 lente-uitje
  • handje diepvrieserwten
  • klein blikje maïskorrels 80 gram
  • zak rucola 85 gram

Bereidingswijze

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking
  • Maak de dressing door de haver fraîche, vegan mayonaise, mosterd en appelcider azijn te mengen en breng op smaak met peper en zout
  • Snij de wortel in heel kleine blokjes
  • Breng een pannetje water aan de kook en kook de blokjes wortel met diepvrieserwten voor een paar minuten en spoel in een vergiet met koud water en giet af
  • Spoel de gekookte pasta met koud water in er vergiet tot de pasta helemaal is afgekoeld en laat goed uitlekken
  • Meng de pasta met de dressing, wortel, erwten, maïskorrels en in ringetjes gesneden lente-ui
  • Serveer de pasta over een bedje van rucola (optioneel maar zo lekker)
  • Varieer met groenten die je nog hebt liggen zoals rode paprika, tomaatjes en komkommer. Olijven en zongedroogde tomaatjes zijn ook erg lekker hierbij!
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating