Linzenstoofpot met aardappel en aubergine

Deze stoofpot met rode linzen en aardappel is goedgevuld met groenten en vol smaak. Lekker op zichzelf als maaltijd of met vers stokbrood erbij!

Afdrukken

Linzenstoofpotje met aardappel

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 4 personen 1x

Ingrediënten

Scale
  • olie, om te bakken
  • 2 uien, in dunne halve ringen
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1/4 theelepel kurkuma (geelwortel)
  • 1 theelepel zout
  • 3 á 4 aardappelen, geschild en in kleine blokjes gesneden
  • 1 aubergine, in kleine blokjes gesneden
  • 150 gram rode linzen
  • 400 gram tomaten, in kleine blokjes gesneden
  • 500 ml. groentebouillon
  • verse koriander
  • rode chilivlokken, optioneel
  • stokbrood, optioneel

Bereidingswijze

  • Verhit wat olie in een grote pan.
  • Bak de ui en knoflook een paar minuten tot de uien zacht worden.
  • Voeg de tomatenpuree, specerijen, zout, aardappel, aubergine, linzen, tomaten en groentebouillon toe.
  • Roer goed door en laat ongeveer 15 – 20 minuten zachtjes koken tot de aardappel gaar is.
  • Serveer met verse koriander en rode chilivlokken en stokbrood naar smaak.
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Nienke

    Hmmm, lekker recept, vanavond gemaakt! Ook een goed idee om er stokbrood bij te eten.

    28 mei 2022 at 20:45
  • reageer

    Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star