Deze stoofpot met rode linzen en aardappel is goedgevuld met groenten en vol smaak. Lekker op zichzelf als maaltijd of met vers stokbrood erbij!
Linzenstoofpotje met aardappel
- Genoeg voor: 4 personen 1x
Ingrediënten
Scale
- olijfolie om te bakken
- 2 uien, in dunne halve ringen
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1/4 theelepel kurkuma (geelwortel)
- 1 theelepel zout
- 3 á 4 aardappelen, geschild en in kleine blokjes gesneden
- 1 aubergine, in kleine blokjes gesneden
- 150 gram rode linzen
- 400 gram tomaten, in kleine blokjes gesneden
- 500 ml. groentebouillon
- verse koriander
- rode chilivlokken, optioneel
- stokbrood, optioneel
Bereidingswijze
- Verhit wat olijfolie in een grote pan.
- Bak de ui en knoflook een paar minuten tot de uien zacht worden.
- Voeg de tomatenpuree, specerijen, zout, aardappel, aubergine, linzen, tomaten en groentebouillon toe.
- Roer goed door en laat ongeveer 15 – 20 minuten zachtjes koken tot de aardappel gaar is.
- Serveer met verse koriander en rode chilivlokken en stokbrood naar smaak.
1 reactie
Hmmm, lekker recept, vanavond gemaakt! Ook een goed idee om er stokbrood bij te eten.
28 mei 2022 at 20:45