Afdrukken
Linzenstoofpotje met aardappel
Print recept
Auteur:
Suzanne
Genoeg voor:
4
personen
1
x
Ingrediënten
Scale
1x
2x
3x
olie, om te bakken
2
uien, in dunne halve ringen
3
teentjes knoflook, fijngehakt
1
eetlepel tomatenpuree
1
theelepel paprikapoeder
1
theelepel gemalen komijn
1/4
theelepel kurkuma (geelwortel)
1
theelepel zout
3
á 4 aardappelen, geschild en in kleine blokjes gesneden
1
aubergine, in kleine blokjes gesneden
150 gram
rode linzen
400 gram
tomaten, in kleine blokjes gesneden
500
ml. groentebouillon
verse koriander
rode chilivlokken, optioneel
stokbrood, optioneel
Cook Mode
Prevent your screen from going dark
Bereidingswijze
Verhit wat olie in een grote pan.
Bak de ui en knoflook een paar minuten tot de uien zacht worden.
Voeg de tomatenpuree, specerijen, zout, aardappel, aubergine, linzen, tomaten en groentebouillon toe.
Roer goed door en laat ongeveer 15 – 20 minuten zachtjes koken tot de aardappel gaar is.
Serveer met verse koriander en rode chilivlokken en stokbrood naar smaak.
Vind het online
:
https://wateetjedanwel.nl/linzenstoofpot-met-aardappel-en-aubergine/