Afdrukken

Linzenstoofpotje met aardappel

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediënten

Scale
  • olie, om te bakken
  • 2 uien, in dunne halve ringen
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1/4 theelepel kurkuma (geelwortel)
  • 1 theelepel zout
  • 3 á 4 aardappelen, geschild en in kleine blokjes gesneden
  • 1 aubergine, in kleine blokjes gesneden
  • 150 gram rode linzen
  • 400 gram tomaten, in kleine blokjes gesneden
  • 500 ml. groentebouillon
  • verse koriander
  • rode chilivlokken, optioneel
  • stokbrood, optioneel

Bereidingswijze

  • Verhit wat olie in een grote pan.
  • Bak de ui en knoflook een paar minuten tot de uien zacht worden.
  • Voeg de tomatenpuree, specerijen, zout, aardappel, aubergine, linzen, tomaten en groentebouillon toe.
  • Roer goed door en laat ongeveer 15 – 20 minuten zachtjes koken tot de aardappel gaar is.
  • Serveer met verse koriander en rode chilivlokken en stokbrood naar smaak.