De kattenren op ons balkon

In april woon ik alweer 18 jaar in dit huis. Achttien jaar! Door de jaren heen dat ik hier woon is er natuurlijk één en ander veranderd en verbouwd. Een van de dingen waar ik meest blij mee ben blijft toch wel de kattenren. De katten kunnen op die manier gewoon lekker naar buiten om een frisse neus te halen en lekker in het zonnetje te liggen en ik kan onbezorgd de balkondeuren open doen, zonder te vrezen dat een kat ontsnapt. Want naar buiten laten vind ik geen optie in deze wijk: veel verkeer en voorbij razende trams. In dit artikel laat ik je de kattenren door de jaren heen zien en misschien wordt ander kattenpersoneel hierdoor wel op leuke ideetjes gebracht! 

In fases
De kattenren zoals die nu is, is niet in één keer gebouwd. Ik heb het in fases gedaan, omdat het alles bij elkaar veel geld kostte. Maar nu het eenmaal staat en helemaal naar mijn zin is, ben ik er zo ontzettend blij mee!

Hieronder kun je de 3 fases zien door de jaren heen.

Fase 1
De eerste versie van  de kattenren werd rond 2003 gemaakt. Het begon met een klein gedeelte van het balkon dat afgeschermd werd met wat gaas. Het was klein, maar voor de katten wel heerlijk om op die manier lekker buiten te zijn.

Fase 2
Hierbij werd de kattenren over de hele lengte van het balkon gemaakt: dit keer met stevige panelen. Dit werd toen geplaatst door een speciaal bedrijf dat zich hierin specialiseert. “Waarom niet meteen het hele balkon?” zou je misschien denken. Dit kwam omdat dat echt heel duur zou worden: als het door zou lopen over de breedte, moesten er ook zijkanten en een dak komen. Daarvoor moest ik echt even doorsparen! Maar voor nu was dit al een hele vooruitgang en hadden zowel de katten als ik (ik woonde toen alleen) veel meer ruimte.

Fase 3
De uiteindelijke kattenren zoals die nu is werd in 2012 gebouwd. Ik was een poosje ervoor bij een asiel geweest waar de situatie van mijn balkon overeenkwam met een gedeelte daar: zoals die kattenren was gebouwd, zo wilde ik het precies! Het asiel had een foto van de kattenren op hun Facebook pagina staan en daarmee vroeg ik offertes op bij aannemers. Uiteindelijk heb ik het door een bedrijf laten maken en hoewel me dat veel geld koste, is het het waard geweest. Sindsdien hebben zowel ik als de katten al zoveel plezier gehad van het verbouwde balkon!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

3 reacties

 • Reply Lazy Bird

  Dat ziet er mooi uit zeg!!!

  13 februari 2018 at 09:46
 • Reply Wietske

  Een mooi balkon! Wat geweldig voor je poezen en voor jullie ook, natuurlijk.Mijn 3 poezels leven binnenshuis maar zou ze graag ook een afgeschermd balkon aanbieden, alleen kan dat hier niet en denk dat de woningcorporatie dat ook niet ziet zitten.

  10 maart 2018 at 18:40
 • Reply Monique

  Leuk geworden en fijn voor de poezels. Ik heb gaas langs de hekken in de tuin zodat ze door de hele tuin kunnen en niet eruit. Zo ook geen kat erin. Ik thuis zij naar buiten en ik weg zij binnen.

  27 maart 2018 at 23:43
 • reageer