Veggie

Een nieuwe veganistische lunchroom in mijn wijk? Daar moest ik natuurlijk even een kijkje nemen! Onlangs opende Veggie haar deuren hier in Rotterdam en ik vertel je er in dit artikel meer over! 

Veggie

Eigenaresse Monica wil met haar lunchroom Veggie laten zien dat vegan lunchen heel lekker kan zijn. Monica komt van oorsprong uit Brazilië en dat is terug te zien op de kaart. Leuk om kennis te maken met de Braziliaanse keuken!

Klein maar gevarieerd

De kaart is klein, maar toch gevarieerd. Zo kun je kiezen uit allerlei soorten koffie met allerlei soorten plantaardige melk: amandel, cashew, haver en soja. Ook staan er vegan taarten op het menu en natuurlijk broodjes en hapjes. Wat een luxe dat je nergens op hoeft te letten: alles ‘mag’.

Enthousiast en diervriendelijk

Ik werd vriendelijk begroet door Monica die vervolgens vol enthousiasme de kaart toelichtte. Dieren zijn welkom, staat er buiten op een bordje te lezen. Dat dit een diervriendelijk bedrijf is is blijkt ook uit het feit dat een deel van de opbrengst wordt afgestaan aan internationale dierenasielen. Fantastisch!

Betaalbaar

De gerechten zijn betaalbaar: zo was ik voor alles wat je op de foto ziet rond de 11 euro kwijt. Niet duur vind ik, voor heerlijk eten dat zelfgemaakt en vers is. Wat heb ik precies gekocht? Het klonk allemaal zo goed, dat ik het  lastig vond om te kiezen. Ik besloot daarom maar van zo’n beetje alles wat mee te nemen: een smoothie met rode vruchten met bovenop een laagje geraspte kokos en gemalen cashewnoten (wat een goeie, die ga ik onthouden!), een broodje belegd met vegan kaas en paprika en veldsla, de pão de queijo oftewel Braziliaanse kaasballetjes maar dan uiteraard zonder kaas en een stuk vegan én glutenvrije taart.

Aanrader

Ik vond alles erg lekker, favoriet toch wel de kaasballetjes. Wat zijn die verslavend lekker! Veggie is een aanrader om te lunchen. Dichtbij het centrum, wanneer je uitstapt bij metrohalte Gerdesiaweg is het nog geen 5 minuten lopen. Of stap uit bij tramhalte Vlietlaan, vanaf daar is het nog geen minuut lopen.

Veggie

Frits Ruysstraat 16a
3061 ME Rotterdam
Facebook

Maandag: gesloten
Dinsdag: 12.00 uur – 17.00 uur
Woensdag: 9.00 – 17.00 uur
Donderdag: 9.00 – 17.00 uur
Vrijdag: 9.00 – 17.00 uur
Zaterdag: 9.00 – 18.00 uur
Zondag:  12.00 – 17.00 uur

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

 • Reply Eline

  Ziet er heerlijk uit! 🙂

  16 april 2018 at 15:37
 • Reply Aida

  het smaakt allemaal super en de koffie is een echte aanrader !

  17 april 2018 at 21:19
 • reageer