Life Lately #10

Halverwege maart: het eerste kwartaal zit er gewoon alweer op. Serieus, waar blijft de tijd? Even terugblikken op de afgelopen weken in deze Life Lately nummer 10!

Maandag 27 februari 2017
Vandaag eet ik deze heerlijke quinoa soep met tempeh en eet er crackers bij met kerrie hummus en kiemen. Zo lekker!

Dinsdag 28 februari 2017
Momenteel zijn we bezig om de woon- en eetkamer een make-over te geven. Het barok-achtige behang krijgt een witte laag verf en de meubels hebben we anders gezet. Ook is de eettafel vervangen door een mooie nieuwe en moeten we nog wat muurtjes verven.

Donderdag 2 maart 2017
Vandaag gaan Fabien en ik een dag naar Antwerpen! We komen er graag en regelmatig: het is maar een uurtje rijden en zo’n mooie stad. Omdat we een jaarabonnement hebben op Diergaarde Blijdorp, kunnen we gratis naar de ZOO in Antwerpen. Maar eerst stoppen we bij mijn favoriete winkel ooit: Maisons du Monde. Aan de ene kant vind ik het jammer dat deze niet in Nederland zit maar aan de andere kant: het is maar beter ook. Ik vind er namelijk zo veel leuk! Maisons du Monde is een woonwinkel met werkelijk van alles. Voor de meest hippe spulletjes maar ook voor wat klassiekere items kun je er terecht en alles tegen een heel redelijke prijs! Mijn favoriete afdeling is die van de bordjes, glazen en ander servies: lange rijen vol! Ik hield me enorm in en hield het bij een bescheiden twee tassen vol. En geloof me: dat is knap.

Ook kocht ik dit blik voor suikerklontjes wat superleuk staat op het aanrecht. In de keuken staan wel meer spulletjes die een rode tint hebben, dus het past er perfect bij.

Na het bezoekje aan Maisons du Monde rijden we richting het centrum van Antwerpen, waar we zoals meestal de auto aan de Schelde parkeren. Dat is namelijk gratis! Ja, we blijven Hollanders nietwaar. Ik vind Antwerpen zo’n fijne en mooie stad: Fabien en ik zijn er in het jaar dat we nu met elkaar gaan al zeker een keer of zes geweest. Vanaf de parkeerplaats is het een korte wandeling richting het centrum. We hebben trek en gaan lunchen in het vorig jaar oktober geopende Mercado. Dit waren we al eerder van plan, maar stonden toen voor een dichte deur. Dat was op een dinsdag en op die dag is deze foodhal…onbegrijpelijk maar waar: gesloten. Iedere dag geopend van 11.00 uur tot 22.00 uur, maar op dinsdag? In elk geval, nu zou ons dat niet gebeuren: bring it on!

Bij Mercado kun je terecht voor een 13 tal kramen waar je kunt eten en drinken. Iedere kraam heeft een eigen thema of specialiteit: van Chinees tot Mexicaans en van kroketten tot wafels. Nieuwsgierig keken we er rond. Fabien liet zich verleiden tot iets met chickenwings en ik besloot aan te sluiten voor de kleine rij die voor Yalla Yalla stond: een kraam met streetfood uit Beiroet. Ik bestelde falafel. Meteen drinken erbij bestellen ging niet, daar was een aparte drink-kraam voor. Onhandig, omdat je al apart van elkaar bestelt moet je dus ook nog eens aansluiten voor drinken. Het was er druk: gelukkig vonden we nog een plekje aan een tafeltje. Het eten was van zowel Fabien als mijzelf super. Deze falafel is fingerlickin’ good: het wordt allemaal gemaakt waar je bij staat en voor deze royale portie vond ik 6 euro niet duur. Maar. We waren allebei gewoon niet zo enthousiast over onze eerste kennismaking met deze foodhal. Het zal vast een momentopname geweest zijn, maar het was smoezelig en veel tafeltjes waren niet afgeruimd. Het oogde rommelig en bovendien stond de muziek loeihard, waardoor een gesprek vrijwel niet mogelijk was. We gaan er nog wel eens terug, hopelijk is het dan wat anders.

Na de lunch gaan we naar de dierentuin en wandelen we door het mooie centrum. Wat is dit toch een heerlijke stad! Bij het oversteken kon ik het niet laten om een sticker van Wateetjedanwel te plakken onder die van het steengoeie ‘diervriendelijke vlees bestaat niet’. Ja toch, niet dan.

Zaterdag 4 maart 2017
Vandaag is een gekke dag: het is nu precies een jaar geleden dat mijn moeder overleed. De dag ervoor zijn we naar haar graf geweest om iets neer te zetten en vandaag steek ik, zoals vrijwel elke dag kaarsjes aan bij haar foto en denk ik veel aan mijn moeder. Precies een jaar geleden ging ik in de ochtend bij mijn moeder langs voor een kopje koffie: niet wetende dat dat de laatste keer zou zijn. Die avond kreeg ik dat vreselijke telefoontje. Het is raar: zo’n eerste jaar. Alles is nu voor de eerste keer voorbij gekomen: de paasdagen, de zomervakantie, mijn verjaardag op 30 augustus waarop ze me altijd even belde, de eerste keer Sinterklaas, kerst… En dan nu de sterfdag. Het missen went niet, je leert er mee omgaan.

Zondag 5 maart 2017
Vandaag is een relax dag: ik heb nog een flinke stapel tijdschriften die op me wachten. Niks zo fijn als op de bank met een kop koffie en een stapel boekjes, ik vermaak me dus wel!

Maandag 6 maart 2017
Vandaag probeer ik een product uit dat ik heb gekregen van Coolblue: de UE Roll 2. Dit is een bluetooth speaker die waterbestendig is en dus heel geschikt is voor gebruik in de badkamer! Wat een ideaal ding: op deze manier kunnen we muziek (en ik mijn geliefde podcasts) luisteren onder de douche en kijk hoe tof, in bad! Ik schreef er een review over die je hier kunt lezen.

Dinsdag 7 maart 2017
Spannend: vandaag gaat het filmpje live waar ik al zo lang naar uit kijk! Ik ben er trots op: Fabien heeft het filmen op zich genomen en ik het bewerken. Dit filmpje hebben we gemaakt voor Leerdammer in mijn mooie stad Rotterdam. Zo tof!

Woensdag 9 maart 2017
‘s Avonds maken we een wandeling vanaf huis naar de stad via de Maasboulevard en eten we lekker bij Spirit. Het is toch zo fijn om overal zo dichtbij te wonen!

Jaaaaaa, het reuzenrad staat weer in de stad net als vorig jaar! Wat mij betreft komt deze er permanent te staan.

Vrijdag 11 maart 2017
Vandaag sta ik veel in de keuken: ik maak onder andere deze versie van Pim’s koekjes, die in het Engels Jaffa cakes worden genoemd. Ik kreeg onlangs namelijk een potje met chia fruitspread opgestuurd en bedacht me dat dit wel eens een lekkere basis zou kunnen zijn voor deze koekjes. En jazeker: missie geslaagd. Ik heb de meeste uit voorzorg maar meegegeven aan Fabien om mee te nemen naar zijn werk. Ik zou ze serieus allemaal achter elkaar kunnen wegwerken. Kijk hier voor het recept!

Dinsdag 14 maart 2017
Vandaag wordt de nieuwe eettafel bezorgd! De oude tafel hebben we al weggedaan en dat is flink wennen voor Sambal. Sambal heeft suikerziekte en krijgt daarvoor tweemaal daags insuline via een injectie. Door de jaren heen is het letterlijk vaste prik: dat gebeurt op de eettafel, omdat ik er op die manier het beste bij kan en ik mijn rug bespaar op die manier. Maar ja, geen eettafel nu… Sambal is gewoontedier als ze is daarom maar op de salontafel gaan liggen. Zo lief! De nieuwe eettafel zet ik nog op de foto (eerst bijpassende stoelen erbij!) maar hieronder rechts kun je hem alvast zien. Ik ben er zo blij mee!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Irma Boerlage

    Weer zoooo geweldig leuk om te lezen??

    22 maart 2017 at 16:48
  • reageer