Life Lately #23

Nog maar ietsjes meer dan een maand en dan sluiten we 2017 alweer af. Bizar, wat vliegt de tijd. Echt. Eerst nog maar goed genieten van die donkere dagen voor kerst, noem me raar: ik vind dat heerlijk! Alleen qua foto’s maken van wat ik allemaal bak, kook en opeet voor de zon ondergaat kan nogal een uitdaging zijn op deze korte dagen maar da’s eigenlijk het enige nadeel vind ik. Okay, hier komt Life Lately nummer 23! 

Zaterdag 11 november 2017
Wanneer het even kan, vaste prik op zaterdagochtend: languit op de bank met koffie en krant. En Noga, want die is vooral in de ochtenden extreem knuffelig.

Maandag 13 november 2017
Tijd voor wat inventarisatie op Instagram. Vrijwel fifty fifty! Het is mijn bedoeling om op korte termijn het YouTube kanaal van Wat eet je dan wel eens flink af te stoffen en te beginnen met vloggen en kookvideo’s te plaatsen.

Qua recepten lekker laten zoals het nu is dus: snel en easy. Met af en toe een wat ingewikkelder/meer werk receptje tussendoor zoals de zalm van wortel. Fijn om te zien  dat jullie er (op Instagram althans) precies zo over denken!

‘s Middags duik ik de keuken in. Wat ik ga maken? Worst! Dat moet in bakpapier gestoomd worden, is de bedoeling. Alleen eh, dat gaat natuurlijk nooit passen in mijn kleine stoommandje.

Opgelost!

Onlangs kreeg ik een grote doos chocolade opgestuurd van Albert Heijn. Chocolate happiness, indeed! En best gezond zo toch?

Dinsdag 14 november 2017
Noga en Oreo hebben allebei een grote fascinatie voor de kraan. Zodra ik in de keuken bezig ben met iets wat met afwassen of afspoelen te maken heeft zijn ze er als de kippen bij. Gebiologeerd kijken ze toe hoe ik bezig ben ik de keuken, zo leuk is dat! Een soort 24Cat-chen voor katten. En nee, ik laat ze niet zo dichtbij wanneer ik aan het koken en bakken ben. 🙂

Woensdag 15 november 2017
Vandaag heb ik twee afspraken net buiten het centrum van Amsterdam. Ik vind dat best spannend, want beiden zijn voor Wat eet je dan wel. Op zulke dagen draag ik de ring van mijn moeder, die ik na haar overlijden gekregen heb. Zo is ze toch een beetje bij me.

Eén van twee afspraken liet ik al voorbij komen in een story op Instagram. Het was een presentatie over een nieuw project voor bloggers waar je aan mee kunt doen. Het klonkt interessant, dus wie weet krijgt het een vervolg.

Na de afspraken kan ik het niet laten om toch nog even de trein te pakken naar het centrum, ik ben nu zo dichtbij! Ik wandel nog een uurtje of twee door de stad, ik ben zo dol op Amsterdam.

Op het station laat ik me bij de AKO verleiden tot het kopen van een boek. Winkels op stations, zeker op zo’n grote als op Amsterdam Centraal doen dat met me. Hebben hebben hebben. Maar ik moet er wel bij zeggen dat dit boek genaamd Zeik niet Zo al tijden op mijn wil-ik-lezen-lijstje stond. Maakt het wat minder erg, toch?

Donderdag 16 november 2017
‘s Ochtends gebeurt er iets raars. Wanneer ik na het boodschappen doen terug wandel naar huis, zie ik buiten de ingang van de supermarkt aan een paaltje een rugzak  hangen. De rugzak is open en er zit iets in, wat kan ik niet zien. Het ziet er zo verdacht uit.

Thuis laat het me niet los. De rugzak hangt er nog steeds. Eén van mijn broers is vlakbij aan het werk en ik haal hem er bij. Ook hij vindt het maar raar en zeker in deze tijd met aanslagen en bommeldingen, verdacht. Terwijl we net de politie bellen komt er een politie auto voorbij rijden. Mijn broer houdt ‘m aan en de agent reageert met ‘goed dat u dit signaleert. Dit is echter niet mijn wijk. Meldt het maar even op het politiebureau‘, waarna hij weg rijdt. What the… Bij het politie bureau krijgen we geen gehoor en dus besluiten we 112 te bellen. Hoe vaak lees je wel niet dat hele gebouwen en luchthavens worden ontruimd vanwege een tas? Deze rugzak aan deze drukke weg zal toch wel een goeie reden zijn voor alarm? Een paar minuten later komt er politie op af. Ze pakken de rugzak (what the…) halen de inhoud er uit, nemen alles mee en rijden weg. Ons verbouwereerd achter latend: wat een risico, voor hetzelfde geld zat er een explosief in. Maar ja, wij hebben onze burgerplicht maar weer gedaan zullen we maar zeggen. :S

‘s Middags lunch ik met broodjes met vega filet Americain van de Vegetarische Slager. Die is toch zo waanzinnig lekker! De katten denken er ook zo over, ze kwamen alle drie een kijkje nemen op mijn bureau nadat ik uitgegeten was. Als het aan de kat lag…

Vrijdag 17 november 2017
Wat is de Rotterdamse binnenstad toch weer betoverend met al die lichtjes en kerstbomen momenteel. Ik vind het zo mooi! Vooral de Koopgoot, daar hangt nu zo’n feestelijke sfeer.

Er hangt nu ook een grappig bord met buitenlandse benamingen voor de Koopgoot. The Buying Gutter, tis maar effe dat je ‘t weet.

En de Markthal staat er ook weer zo feestelijk bij. Inmiddels hangen er ook rode linten met grote groene kransen er aan. Ho ho ho!

Bij de Action kun je nu deze After Eight kerstmannen kopen. Superlekker. En vegan! Ik liet ze hier al eerder zien met nog meer vegan lekkers bij die goedkope winkelketen.

Het is koopavond en ik loop even bij Forever 21 binnen. Ik zie maar liefst twee jurkjes die ik helemaal te gek vind. Even passen en hup, mee naar huis jullie! En ook een rok met confetti print die in de uitverkoop maar 9 euro kost. Yay!

We lopen over de Meent richting Spirit, waar we gaan eten. Wat ziet het er ook hier feestelijk uit!

Ah, ja Spirit dus. Op Facebook las ik dat er nieuwe gerechtjes bij het buffet zijn. En inderdaad, woah wat lekker allemaal. Genieten!

Zaterdag 18 november 2017
De katten hebben alle kattenspeeltjes uit het daarvoor bestemde mandje gehaald en Noga is er onder gekropen. Leuk, maar speelgoed opruimen ho maar.

Vanmiddag ben ik druk bezig met het dekken van de tafel en het maken van gerechtjes voor in dit prachtige servies. Ik ga er mee aan de slag voor een samenwerking met Cookinglife, meer over dit mooie servies kun je binnenkort hier zien!

‘s Avonds dekken we de tafel niet, maar stallen we allerlei heerlijks uit op de salontafel. We hebben besteld bij De Beren. Dat mocht ik namelijk op kosten van dit sympathieke restaurant ter ere van de nieuwe (helaas wel tijdelijke) vegan burger! We smullen alles op terwijl we een filmpje kijken. Mannenharten 2, zo lachwekkend slecht maar vol mooie beelden van Amsterdam wat weer veel goed maakt.

Zondag 19 november 2017
Vandaag is het een quality time with me dagje. Fabien is op pad en ik vermaak mezelf: daar heb ik totaal geen moeite mee. Ik breng eerst een bezoekje aan Jouw Marktkraam en wandel dan naar de stad. Na een rondje stad en Markthal loop ik ook nog even Tony’s Garage Sale binnen, een tof zaakje met tweedehands en vintage spul. Ik zie er dit keer niks, maar het is altijd leuk om even rond te kijken!

Woensdag 22 november 2017
Oh Noga.

Vannacht heb ik zo beroerd geslapen dat ik ‘s middags een half uurtje op bed ga liggen. Noga en Bonbon kruipen er gezellig bij. Oreo is niet zo’n fan van de verboden slaapkamer. Maar deze twee wel. Zo fijn dat Bonbon het nieuwe duo zo goed accepteert. Heerlijk!

Donderdag 23 november 2017
Vandaag sta ik weer veel in de keuken voor Wat eet je dan wel. Alles onder controle!

En er wordt een pakje bezorgd van Lush, dat ik pas de volgende dag open mag maken. Kijk hier om te zien wat er in zat!

Ik ben druk in de weer om een lekker drankje te fotograferen. Dat kan soms best een uitdaging zijn, zeker wanneer je alles moet verplaatsen van A naar B in de kamer. Dat ziet er dan zo uit:

‘s Avonds gaan we richting de stad, waar we aanschuiven bij De Beren. Nu mag ik de vegan burger uitproberen in het restaurant en Fabien mag mee. Gezellig! En de burger is superlekker, review volgt. Echt jammer dat ‘ie er maar tijdelijk is.

Na het eten wandelen we naar het Centraal Station waar we nog een drankje nemen bij Starbucks.

Zondag 26 november 2017
Vanmiddag gaan we naar Jouw Marktkraam. Zo’n leuk zaakje, waar ik dus veel kom. Ik slaag er vandaag voor een prachtig retro broodblik voor maar € 5,50 en een bordje voor maar een euro.

Daarna wandelen we naar de Groene Passage waar vandaag allerlei feestelijke activiteiten worden gehouden. Ook staan er tentjes met eten en drinken zoals vegan kapsalon. Omdat we net geluncht hebben houden we het bij gepofte kastanjes. Heel leuk hier!

Maandag 27 november 2017
Ik krijg regelmatig de vraag hoe het zit met de voeding van de katten. Eten die ook veganistisch? Het antwoord is een grote dikke vette nee. Iedereen moet lekker doen en laten wat hij of zij wil, maar ik ben van mening dat een kat een dier is met een heel andere spijsvertering dan ons mensen. Ze hebben niet voor niets een ander gebit en zijn compleet anders gebouwd, zeg maar. Ik heb zelf de keuze gemaakt om veganistisch te leven. Ik vind het te ver gaan om mijn huisdieren daar bij te betrekken en geef ze daarom gewoon vlees en vis. Sinds kort vooral de voeding van Cosma, dat ik bij Zooplus online koop. Ze zijn er gek op! Deze variant op de foto bevat zelfs kwarteleitjes.

Bij mijn laatste bestelling bij Zooplus kocht ik ook een tentje. Deze kost maar € 7,99! Er zit ook een zacht kussentje in. Bonbon heeft het tentje goedgekeurd, ondanks haar serieuze en dramatische blik op de foto.

Dinsdag 28 november 2017
Oops…deze pompoen staat nog op het balkon. Hoe langer ‘ie er staat hoe enger hij wordt!

‘s Avonds gaan we naar de bioscoop. Naar het gloednieuwe Euroscoop in Schiedam. We gaan naar de Sneak Preview en dat vind ik zo leuk: je weet van te voren niet welke film je te zien krijgt. Het enige dat zeker is is dat het een film is die nog moet uitkomen. Blijkbaar waren we vanavond de enige die er zin in hadden. We zitten helemaal alleen in de zaal! Wat een luxe!

De film was trouwens Coco, van Disney. Een mooie en grappige film. Af en toe wel een beetje slikken en ik werd soms droevig: het is een film die vooral gaat over de dood en een wereld erna. Ik moest veel, heel veel aan mijn moeder denken.

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer