Speculaas banketstaaf met kruidnoten

Deze banketstaaf heb ik gevuld met zelfgemaakt amandelspijs dat een speculaas tintje heeft gekregen. Lekker voor bij de koffie, thee of warme chocolademelk tijdens knusse herfstavonden!

Afdrukken

Kruidnoten banketstaaf

Ingrediënten

  • 200 gram amandelmeel, zie notities
  • 70 gram agavesiroop
  • 1 theelepel citroenrasp
  • 4 teaspoons speculaaskruiden
  • 2 teaspoons gemalen kaneel
  • 50 gram appelmoes
  • 1/2 rol vers bladerdeeg uit de koeling, bijvoorbeeld van AH huismerk
  • klein beetje plantaardige melk, om te bestrijken
  • handje kruidnoten, zie notities

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng het amandelmeel met de agavesiroop, citroenrasp, speculaaskruiden, gemalen kaneel en appelmoes.
  • Vorm het met je handen in een rol die iets korter is dan de lengte van het bladerdeeg.
  • Rol het bladerdeeg uit en maak een beetje vochtig met wat water.
  • Leg de rol amandelspijs er op.
  • Vouw het bladerdeeg aan beide kanten dicht en vouw de zijkanten er overheen.
  • Leg de rol bladerdeeg met de naad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bestrijk met een beetje plantaardige melk met een bakkwastje.
  • Druk over de lengte van het bladerdeeg ongeveer 10 á 11 kruidnoten en verwijder ze weer.
  • Bak de kruidnoten niet mee, maar hou ze apart.
  • Bak de banketstaaf 20 minuten in de oven goudbruin.
  • Duw de kruidnoten weer terug in de holtes en snij in stukken.

Notities

  • Amandelmeel kun je in de meeste supermarkten kopen. Ik heb zelf meestal het amandelmeel van het eigen merk van AH of van het merk Smaakt.
  • De meeste kruidnoten uit de winkel zijn vegan. Kijk op deze pagina om te zien welke dat allemaal zijn.
  • Weinig tijd? Vervang dan het amandelmeel en agavesiroop door kant en klaar amandelspijs van bijvoorbeeld Dr. Oetker en meng daar het citroensap, de kruiden en appelmoes door.

Ook lekker voor tijdens Sinterklaas:

Kruidnoten fudge – recept

Speculaasbrokkenrecept

Speculaas tiramisurecept

Gevulde speculaasrecept

Kijk ook eens naar

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Janet

    OMG, dit ziet er zo lekker uit! En ik had geen idee dat dat amandelspijs van dr. Oetker ook vegan was! Ga het zeker proberen binnenkort!

    16 november 2018 at 20:40
  • reageer