Speculaasbrokken

Het is er echt weer de tijd voor: speculaas! Ik maakte deze heerlijke speculaasbrokken met amandelen. Vegan uiteraard! 

Afdrukken

Speculaasbrokken

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne

Ingrediënten

Scale
  • 300 gram bloem en extra om aanrecht mee te bestuiven
  • 175 gram vegan margarine, zoals AH plantenmargarine
  • 150 gram donkere basterdsuiker
  • 4 eetlepels koek- en speculaaskruiden
  • snufje zout
  • 2 eetlepels ijskoud water
  • handje garneeramandelen, deze vind je bij de bakartikelen in de supermarkt

Bereidingswijze

  • Meng het bloem met de margarine met een mixer met deeghaken.
  • Voeg de basterdsuiker,  koek- en speculaaskruiden en speculaaskruiden toe en meng.
  • Voeg terwijl de mixer draait de 2 eetlepels ijskoud water toe.
  • Kneed het geheel tot een soepel deeg en vorm er een bal van.
  • Verpak de deegbal in plastic huishoudfolie en leg een half uur in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Strooi wat bloem over het aanrecht.
  • Verdeel het deeg in 2 of 3 gelijke stukken en rol deze met een deegroller uit in langwerpige vorm tot 1 cm. dik.
  • Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Duw garneeramandelen in het deeg.
  • Bak de speculaas 30 – 35 minuten in de oven. Laat helemaal afkoelen.
  • Breek in stukken en bewaar in een goed afgesloten vershouddoos.

Notities

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

5 reacties

  • Reply Stephanie

    Oooh lekker! Dit ga ik van de week zeker eens proberen

    15 oktober 2018 at 12:54
  • Reply Giovanna Jansen

    Die zien er lekker uit, en makkelijk om te maken ook!

    18 november 2018 at 11:47
  • Reply Phebe Baeyens

    Hoi! Kan ik hier ook figuurtjes uit maken?

    6 december 2020 at 08:41
  • Reply Hilde

    Inmiddels diverse keren gemaakt! In plaats van bruine basterd gebruik ik donkere Muscovado suiker. Zeer smakelijk. Ter variatie doe ik er soms een beetje (bio)citroenrasp door.

    9 december 2021 at 12:25
  • reageer

    Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star