Het is er echt weer de tijd voor: speculaas! Ik maakte deze heerlijke speculaasbrokken met amandelen. Vegan uiteraard!
Speculaasbrokken
Ingrediënten
Scale
- 300 gram bloem en extra om aanrecht mee te bestuiven
- 175 gram vegan margarine, zoals AH plantenmargarine
- 150 gram donkere basterdsuiker
- 4 eetlepels koek- en speculaaskruiden
- snufje zout
- 2 eetlepels ijskoud water
- handje garneeramandelen, deze vind je bij de bakartikelen in de supermarkt
Bereidingswijze
- Meng het bloem met de margarine met een mixer met deeghaken.
- Voeg de basterdsuiker, koek- en speculaaskruiden en speculaaskruiden toe en meng.
- Voeg terwijl de mixer draait de 2 eetlepels ijskoud water toe.
- Kneed het geheel tot een soepel deeg en vorm er een bal van.
- Verpak de deegbal in plastic huishoudfolie en leg een half uur in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Strooi wat bloem over het aanrecht.
- Verdeel het deeg in 2 of 3 gelijke stukken en rol deze met een deegroller uit in langwerpige vorm tot 1 cm. dik.
- Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Duw garneeramandelen in het deeg.
- Bak de speculaas 30 – 35 minuten in de oven. Laat helemaal afkoelen.
- Breek in stukken en bewaar in een goed afgesloten vershouddoos.
5 reacties
Oooh lekker! Dit ga ik van de week zeker eens proberen
15 oktober 2018 at 12:54Die zien er lekker uit, en makkelijk om te maken ook!
18 november 2018 at 11:47Hoi! Kan ik hier ook figuurtjes uit maken?
6 december 2020 at 08:41Ja hoor!
10 december 2020 at 11:39Inmiddels diverse keren gemaakt! In plaats van bruine basterd gebruik ik donkere Muscovado suiker. Zeer smakelijk. Ter variatie doe ik er soms een beetje (bio)citroenrasp door.
9 december 2021 at 12:25