Speculaasbrokken
- 300 gram bloem en extra om aanrecht mee te bestuiven
- 175 gram vegan margarine, zoals AH plantenmargarine
- 150 gram donkere basterdsuiker
- 4 eetlepels koek- en speculaaskruiden
- snufje zout
- 2 eetlepels ijskoud water
- handje garneeramandelen, deze vind je bij de bakartikelen in de supermarkt
- Meng het bloem met de margarine met een mixer met deeghaken.
- Voeg de basterdsuiker, koek- en speculaaskruiden en speculaaskruiden toe en meng.
- Voeg terwijl de mixer draait de 2 eetlepels ijskoud water toe.
- Kneed het geheel tot een soepel deeg en vorm er een bal van.
- Verpak de deegbal in plastic huishoudfolie en leg een half uur in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Strooi wat bloem over het aanrecht.
- Verdeel het deeg in 2 of 3 gelijke stukken en rol deze met een deegroller uit in langwerpige vorm tot 1 cm. dik.
- Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Duw garneeramandelen in het deeg.
- Bak de speculaas 30 – 35 minuten in de oven. Laat helemaal afkoelen.
- Breek in stukken en bewaar in een goed afgesloten vershouddoos.