Deze lekkere fudge met kruidnoten maakte ik voor Sinterklaas. Een heerlijke traktatie die bij velen in de smaak zal vallen!
Kruidnoten fudge
Ingrediënten
Scale
- 150 gram dadels
- 150 gram pindakaas of andere notenpasta
- 30 gram cacaopoeder
- 60 ml. plantaardige melk
- snufje zout
- hand kruidnoten, zie notities
Bereidingswijze
- Meng de dadels met de notenpasta in een blender of keukenmachine. Week de dadels eventueel eerst in heet water om ze zachter te maken waardoor het mengen makkelijker gaat.
- Voeg de cacaopoeder, melk en zout toe en meng nogmaals.
- Haal het mengsel uit de blender of keukenmachine en doe in een kom.
- Meng de kruidnoten er door.
- Bekleed een diepvries bestendige bewaardoos met bakpapier en doe hier het mengsel in. Druk goed aan.
- Zet een aantal uur in de vriezer.
- Snij in blokjes.
- Bewaar in de koelkast of vriezer. De fudge wordt niet keihard in de vriezer, dus je kunt het vrijwel meteen eten!
Notities
De meeste kruidnoten uit de winkel zijn vegan. Kijk op deze pagina om te zien welke dat allemaal zijn.
Trefwoorden: kruidnoten, fudge, Sinterklaas, vegan, medjool dadels
Ook lekker voor tijdens Sinterklaas:
Speculaasbrokken – recept
Speculaas tiramisu – recept
Gevulde speculaas – recept
geen reacties