Orzo met broccoli en kastanjechampignons

Heb je wel eens orzo gegeten? Dat is pasta in de vorm van rijst. Weer eens wat anders dan penne of strikjespasta! Ik maakte er een heerlijke schotel mee met onder andere broccoli, kastanjechampignons en vegan kipstukjes.

Afdrukken

Orzo met broccoli, kastanjechampignons en vegan kipstukjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 4 personen 1x

Ingrediënten

Scale
  • olie, om te bakken
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 schaaltjes vegan kipstukjes (ongeveer 320 gram)
  • 200 gram kastanjechampignons
  • 200 gram broccoli
  • 1 liter groentebouillon
  • 275 gram orzo
  • 200 ml. plantaardige kookroom
  • snuf zwarte peper
  • snuf zout
  • 2 eetlepels edelgistvlokken
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • cherrytomaatjes, optioneel als garnering

Bereidingswijze

  • Snipper de ui en pers of hak de knoflook fijn.
  • Verhit wat olie in een wok en bak de minuut en knoflook een minuutje.
  • Voeg de vegan kipstukjes toe en bak een paar minuten mee tot de stukjes beginnen te kleuren.
  • Snij de kastanjechampignons in kleine stukjes en voeg ze toe en bak een minuutje mee.
  • Snij de broccoli in kleine roosjes en bak een paar minuten mee.
  • Kook ondertussen de orzo in de groentebouillon in ongeveer 10 minuten gaar, roer regelmatig door.
  • Voeg de gekookte orzo met het overgebleven kookvocht toe aan het broccoli mengsel in de wok en meng goed door.
  • Voeg de plantaardige kookroom toe.
  • Voeg de edelgistvlokken toe.
  • Breng op smaak met zwarte peper en zout.
  • Voeg dan de kerriepoeder, paprikapoeder en de uienpoeder toe en meng alles goed door.
  • Verdeel over borden, garneer eventueel met cherrytomaatjes, bestrooi naar smaak met een beetje extra zwarte peper en serveer.
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star