Afdrukken

Orzo met broccoli, kastanjechampignons en vegan kipstukjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediƫnten

Scale
  • olie, om te bakken
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 schaaltjes vegan kipstukjes (ongeveer 320 gram)
  • 200 gram kastanjechampignons
  • 200 gram broccoli
  • 1 liter groentebouillon
  • 275 gram orzo
  • 200 ml. plantaardige kookroom
  • snuf zwarte peper
  • snuf zout
  • 2 eetlepels edelgistvlokken
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • cherrytomaatjes, optioneel als garnering

Bereidingswijze

  • Snipper de ui en pers of hak de knoflook fijn.
  • Verhit wat olie in een wok en bak de minuut en knoflook een minuutje.
  • Voeg de vegan kipstukjes toe en bak een paar minuten mee tot de stukjes beginnen te kleuren.
  • Snij de kastanjechampignons in kleine stukjes en voeg ze toe en bak een minuutje mee.
  • Snij de broccoli in kleine roosjes en bak een paar minuten mee.
  • Kook ondertussen de orzo in de groentebouillon in ongeveer 10 minuten gaar, roer regelmatig door.
  • Voeg de gekookte orzo met het overgebleven kookvocht toe aan het broccoli mengsel in de wok en meng goed door.
  • Voeg de plantaardige kookroom toe.
  • Voeg de edelgistvlokken toe.
  • Breng op smaak met zwarte peper en zout.
  • Voeg dan de kerriepoeder, paprikapoeder en de uienpoeder toe en meng alles goed door.
  • Verdeel over borden, garneer eventueel met cherrytomaatjes, bestrooi naar smaak met een beetje extra zwarte peper en serveer.